Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

METALAC PAZARIO I U PAZARU, PRED DERBI ZA JESENJE POČASTI Featured

kkm sezona 22 23

Grad u kome u svetu sporta, oni što vrede beže glavom bez obzira( Maša Cvetković), zagađenog diletantima i poslušnima,  veštim da troše nikada ništa zarađeno, još uvek bez lične odgovornosti, iako se za sport se izdvaja preko 80 miliona, imamo takmičenja, sa Udruženjima građana. na nivou nekada  nazvanom RSI(radničke sportske igre).

Na sreću imamo  KK Metalac ove jeseni za potvrdu, ako pokrene Ligu osnvnih škola u košarci, biće istinska perjanica sporta, ne samo svog Grada, nego i sporta u Zapadnoj Srbiji.

A ni posle pola veka Valjevo nema Halu sportova dostojnu 21. veka.

Nema ni zatvoren bazen.

Valjevo  nije Ub, Lajkovac, Mionica. Loznica, Leskovac, Zaječar,  Surčin... već kasaba u koju nam vlast šalju investitore, da im rubujemo  malo više nego 1941. godine!

Možda i ne dođu, jer i mi se nešto pitano!

Piata i danas KK Metalac!

Sa najmoćnijom ekipom u novom milenijumu Metalac hara Košarkaškom igom Srbije.

Večeras je Metalac slavio u Novom Pazaru  iako je postigao najmanje koševa od starta sezone samo 72!

Najglediniji tim u Srbiji posle Partizana, Zvezde i čačanskog Borca, je po šesti put ove jeseni pazario u gostima.

Sa  5  trijumfa u svojoj Hali sportova 15.septembar je na prvom  mestu, sa skorom 11:1 koliko ima i  Zlatibor. Slede Dinamik sa 2, Vojvodina i Spartak sa 3 i Vršac sa 5 poraza. Svi ostali, čak 8 ekipa se grčevito bore za opstanak. 

Metalac ima  najubojiti napad(1092 postignuta poena) odnosno koš razliku +159, za   42 poena bolju Zlatibora, narednog petka aktera derbija sezone u Valjevu.

Biće i direktnog tv prenos na kablovskoj Areni sport, bio bi red  da prenosa bude kad Metakac bude igrao u Kraljevu, Novom Sadu, Čajetinu, na Dorćolu... Ovo samo da regularnost bude na najvišem nivou.

Kako se moglo očekivati, bilo je žestoko na vrućem terenu u Novom Pazaru, u gradu  od 2019.godine sa renoviranom halom  sportova "DOGUŠ",  po projektu kompanije iz Turske  “Doguš group”, a smeštenoj  kod Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

Pazarci uz podršku sa tribina su pokazali zube. Hrabro su se nosili sa boljima  od sebe. Izborili su častan poraz 62:72.

Nadu da mogu do čuda na startu drugog poluvremena posle 33:33,  u prvih 20 minuta Metalac je ugasio serijom 9:0 za potvrdu superiornosti. Razlika se kasnije kretala mahom do 14-15 poena razlike, tako da  su gosti rutisnki priveli meč do kraja.

Altin Islamović se oporavio od povrede u Užicu, i večeras je zaigrao za Metalac. Mening je ubacio 15 poena, Durmo 14,  Luković i Bajić po 11, i Dafi 10 poena. Dvocifreni kod Pazaraca su bili Nikolas sa 14,  Gutalj 11 koševa i 9 skokova,  i Bakić sa 10 poena. Asmir Numanović je uhvatio 7 lopti, ali i promašio 9 trojki iz 10 pokušaja.

Borbeni domaćini su imali samo  1 skopk manje od   gostiju iz Valjeva (48:49).  Ukrali su 21 loptu, 7 više od rivala, ali su u poređenju sa  drugim takođe bitnim  parametrima kaskali, što potvrđuje i broj indeksnih poena 78 Metalca,  ukupno 20 više od Novog Pazara kadrog da večeras pogodi 3 trojke iz 37 pokušaja. Ni Metalac nije proslavio 5 pogođenih  šuteva za 3, iz 25 pokušaja.

Metalac je od 18 iskoristio 15 slobodnih bacanja, a domaćin je od 17 promašio šest puta sa penala. U skoku su dominiralali Durmo sa 9,  Mening sa 8, Marko Ilić sa 7 skokova.  Luković je uhvatio  5 lopti koliko i Dafi, jednu više od Radoša Šešlije. Durmo je asistirao saigračima 4 puta, Mening tri puta, uz 6 izgubljenih lopti, dve više od Durma, i Dafija.

Sledi utakmica godine sa Zlatiborom.

Naš šampion nema pravo na grešku.

OKK Beograd  je odneo bodove iz Čajetine, a Dorčolci iz Valjeva. Kiksevi su  odavno arhivirani. Slede četiri dana pripreme. Za oba tima taman dovoljno  da pokažu da su bez premca  u KLS-u.

Metalac je favorit na papiru, razbio je Dorćolce, vodio 24 poena razlike i nekad u Valjevu viđenom preokretu je izgubio što se ne gubi.

Poraz je oprošten, rana i bez  "seče knezova"  je zaceljena, s tim da se više  slična glupost, do kraja sezone,  ne ponovi.

Realno  sa tri pobede do kraja  2020. Metalac je u prilici  da prograbi  jesenje počasti, ali i da  udahne novi život, bez košarke i  vaterpola(VK VALIS), i osvojene tutule boksera Metalca valjevskom sportu "na aparatima" u 21. milenijumu!
KAO I PRE POLA VEKA, NAPRED METALAC!

DO EVROPE, I KONAČNO DO NOVE  HALE SPORTOVA, KAO I PRE POLA VEKA!

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas