Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PREMIJERKA BRNABIĆ: "SAVO MANIJLOVIĆ JE ŽABA KOJA SE UGLEDA NA KONJA ĆUTU" Featured

abPremijerka Ana Brnabić u autorskom tekstu prepunom optužbi i uvreda na račun direktora kampanje tima Kreni-Promeni Save Manojlovića i poslanika stranke Zajedno Aleksandra Jovanovića Ćute.

Tekst objavljen na sajtu Vlade Srbije je nastao posle rasprave o iskopavanju litijuma i rudarenju, dsnima r+teme  premijerke Brnabić I Save  Manojlovića.

Premijeka Zeleno-levi front, nekadašnji pokret "Ne davimo Beograd", naziva "patkarima".

Povodom izjave Save Manojlovića  da "kopanje litijuma u naselju i vađenje nafte u moru nije isto", premijerka poručuje da aktivista Kreni-Promeni "ne zna ništa o životnoj sredini, iako se za njenu zaštitu zalaže".

"'Kopanje litijuma u naselju i vađenje nafte u moru nije isto', kaže Savo 'kreni-okreni' Manojlović. Ne zna Savo, naš vrli stručnjak za životnu sredinu, baš ništa. Ne zna kako je Norveška iskoristila svoje crno zlato da napravi najjači penzioni fond na svetu, ne zna ni da poenta nije u rudnoj renti, već u tome da čitav lanac proizvodnje dovedete u zemlju na osnovu vredne sirovine koju imate. Ne zna, nažalost, ni da je vađenje nafte na otvorenom moru daleko najrizičniji poduhvat po životnu sredinu jer može da uništi ekosisteme na ogromnim skalama jer nema kontrole ako dođe do bilo kakve havarije", piše premijerka.

Manojlović je, piše predsednica Vlade, "žaba koja se ugleda na konja Ćutu".

"Pored toga što ne zna šta je, i kako, uradila Norveška i da je u redu biti žaba koja se na takvog konja ugleda (kao što je on žaba koja se ugledala na konja Ćutu, jer je baš Ćuta bio prvi koji je, kao propali investitor u male hidroelektrane, patentirao uzimanje novca od stranaca da zabrani male hidroelektrane u Srbiji, pa je onda to primenio i vrli Savo jer ni njemu nije mrzak hleb bez motike, a stranci zaista žele da plate razne 'ekološke' projekte u Srbiji, a posebno kada isti direktno usporavaju razvoj Srbije), ne zna, Savo, ni da, na primer, Severna Karolina, u SAD, počinje rudarenje litijuma na samo nekih 45km od grada Šarlot koji ima nekih milion stanovnika", stoji tekstu.

Premijerka postavlja pitanje zašto bi Manojlović to znao kada, kako kaže, "ne dobija sredstva od Rokfelera i drugih zato što nešto zna ili da bi znanje po Srbiji širio, već, kao i Ćuta, dobija sredstva da bi Srbija postala energetski rob i time izgubila samostalnost i suverenost".

"Zato ponavljam, da su strani fondovi koji finansiraju Savu, 'kreni-okreni', Ćutu, patku i slične, želeli dobro Srbiji, ili da hoće zdravu životnu sredinu, oni bi svima njima prvo platili studijska putovanja u Norvešku i/ili SAD da nešto nauče, pa da nam kažu kako to ovde da primenimo. Umesto toga, oni su platili da Savo, Ćuta, patke i roštiljdžije (ispred Predsedništva) ostanu ignorantni, ali da budu što glasniji. Rokfeler (i drugi) su platili megafon koji bukom može da uzbuni i uspori Srbiju, a ne znanje ili brigu o životnoj sredini", tvrdi Brnabić.

"Ne zna, Savo, baš ništa, baš ni o čemu. Ponavlja da najobrazovaniji beže iz zemlje. Ne zna, Savo, da se u periodu 2015. do 2019. u Srbiju vratilo 90.000 više visokoobrazovanih nego što ju je napustilo (izvor: Vienna Institute for International Economic Studies). Ne zna, na primer, da se samo u naš Institut za razvoj veštačke inteligencije, koji smo formirali 2021. godine, vratilo 14 naših ljudi iz dijaspore, od kojih su neki i po više decenija živeli u inostranstvu i radili za kompanije kakva je NVIDIA, a da sada tamo rade i dvoje stranaca. Ne zna, Savo, a nije ni da ga zanima, da u Srbiji trenutno radi oko 80.000 stranaca i da se svakog meseca za radnu dozvolu u Srbiji prijavi između 3.000 i 4.000 ljudi, a za boravišnu između 6.000 i 7.000 ljudi", ističe premijerka.

"Na kraju, jedini dokaz koji nam Savo pruža za tvrdnju da najobrazovaniji beže iz zemlje je, valjda, da je on ostao u zemlji. Nema veze, Savo – dok stranci plaćaju za buku i neznanje, za tebe i pokret 'kreni-okreni jagnje ispred Predsedništva' zime nema", zaklkučuje Ana Brnabić, premijerka Vlade RS, u svom  u autorskom tekstu.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas