Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PREPONOSNI NOLE, PREBIJANJE JOKIĆA I PONIŽAVANJE KOŠARKE  NA VA NAČIN Featured

tri dobro i zlo bre

Tri P obeležava vreme pred dolazak retrogradnog Marsa!

Na početku rekordne 400-te nedelje bitisanja na 1. mestu svetske rang liste najboljih tenisera sveta Novak Đoković,  je centralna tema svetskih medija, posebno američkih, što Srbiju „obožavaju“.

 Ponovo divljački  izudaran od siledžija nemoćnih da se nose sa najboljim na svetu, Nikola Jokić, je jutros morao u svlačionicu, pred  kraj polovremena, jer je glasno upozorio “čoravog” da radi svoj posao, i da prstane da se pravi lud, dok gleda gleda  kako ga  biju.

Poslednjem prebijanju „Džokera“ predhodila je duplo ponižavanje košarke na valjevski način. Najpre je u subotu u sramotnoj košarkaškoj predstavi Metalac pobedio Pančevce, da bi u nedeljnoj noći u hali sportova 15.septembar trojica aktera kadetske utakmice dva valjevska kluba Metalca i Valjevskog  izazavala nikada viđeno, najveće  ponižavanje oduvek sporta broj 1 u nekada Gradu, a danas samo sportskoj kasabi. Trener Metalca  Vladimir Panić, i takođe i trener, ali na prvom mestu vlasnik kluba  Aleksandar Icić, i maloletni Icičev sin inicirali „kafansku“  šorku, srećom bez smrtnog ishoda po aktere šibanja.

Krenuću redom.

Novak Đoković je ponovo centralna tema  svetskih medija,  „Omiljeni“  američki, su kao i obično skrenuli pažnju  javnosti, očigledno pod pritiskom javnosti.

nole napulj

Si-En-En-u (CNN), su Srbi „omiljena poslastica“. Bez pominjanja strašne istine da Novaka posle 98 trujumfa, deli još samo 11 osvojenih turnira, od neprikosnovenog osvajala trofeja DŽimi Konorsa(osvojio je 109),  SNN ipak obavešatva  američku javnost o „žetvi“ najboljeg tenisera sveta ikada,  u 2023.godini:

"Novak Đoković je dobio Janika Sinera, osvojio sedmo ATP finale i krunisao zapanjujući godinu svetskog broja jedan. U Torinu je osvojio rekordnu, sedmu titulu na 'ATP finalu' (zvaničan naziv takmičenja koji se kod nas opisuje kao Završni masters) pobedivši Janika Sinera sa 6:3, 6:3. Zapanjujuća Đokovićeva godina, je okončana posle  tri Grend  slem titule na Otvorenom prvenstvu Australije, Francuske i SAD. Danas  sa 24 Grend slem trofeja Đoković skreće pažnju na visoke ciljeve u sledećoj godini.

SNN istiće da Novak želi nova četiri Grend slema i olimpijsko zlato 2024. u Parizu, jer uvek ima najveće ambicije i ciljeve, od kojih nikada ne odustaje.

 „Pogon je tu, telo me dobro služi i slušaa, imam i sjajan tim ljudi oko sebe. Motivacija, posebno za najveće turnire u sportu, i dalje je prisutna. Još uvek me inspiriše da nastavim dalje, rekao je Novak za SNN, upozorivši da mu ne pada na papamet da se povlači dok pobeđuje najbolje mlade igrače  Sinera, šampiona Vimbldona Karlosa Alkaraza i dansku zvezdu Holgera Runea.

 U januaru, na Australijan openu, turniru osvojen do sada  10 puta, Đoković će pokušati da uveća svoj  rekord svih vremena, od 24 grend slem titule u muškoj pojedinačnoj konkurenciji", zaključuje, gle čuda objektivni SNN, izgleda samo "normalan" kada su u pitanju  najveći Đoković i  Nikola Jokić, danas dvojica najvećih u svetskom  svetu sporta.

A oni što mrze Nola, pojačavaju intenzitet prezira.

Zapad  se trudi oda omalovaži svaki Novakov uspeh. Ne mogu i ne žele da shvate da je baš Đoković  GOAT, i de to ne mogu ničim poništiti. Danas  je  jedan nemački magazin na naslovnu  stranu stavio Federera u smokingu, već  vodinu teniskog penzionera. Omalovažavanje, bez kraja, i zato samo od  Nola "arrivederci"  i momci  nos vemos en Málaga.

JOKIĆ PREBIJEN, SUDIJA SLEP KOD OČIJU

Na žalost najbolje Srbe Amerikanci „vole“ na poseban način. Prošle noći ponovo je na udaru grubijana na terenu bio najbolji na svetu. Jokić je  na minut u 12 sekundi pre poluvremena „obavestio čoravog idiota“, sa  manirima smrdljivog skota, da je samo u poslednjem posedu lopte, više navrata udaren. Vidno iznerviran zatražio je samo da spreči protivničke igrače da ga udaraju.

 JOKIĆ ALOOO 1

Umesto zaštite dobio je drugu tehničku, i isključenje. Obrazloženje da „previše priča“ je  nesuvislo kao I odluka da se siledžijama dozvoli da ga biju.

Sramna odluka razbesnela je sve normalne, dakle, istinske ljubitelje košarke uskraćene da vide nove  Jokićeve čarolije. U odbranu najboljeg na planeti  stao je čak i komentator Detroita Džordž Blaha. U prenosu uživo je sasuo je brutalnu istunu "ćoravom" u lice.

"Dozvolite mi da kažem. Ovi navijači nisu došli ovde da gledaju Kertisa Blera, Trea Madoksa i Endija Nagija, ko god da su oni" grmeo je  komentator dok je Jokić napuštao dvoranu. Kamo sreće da i Srbija ima slične komentatore.

Već drugi put zaredom Jokić ima „poseban-sramno-odvratan-nipodaaštavajuči  tretman. Na predhodnoj utakmici u Klivlendu Denver je igubio  121:109, a porazu su kumovao  Toni Braders, slep da vidi faulove na Nikoli Jokiću, dok je olako svirao navodne faulove  najboljeg  igrača sveta. 

Jokić je noćas prigovorio, „stoci“ bez rogova. A na svakoj utakmici  Drejmond Grin sam što „stoku“ ne iznabada, ali za divno čudo ima sasvim drugi tretman, očigledno zaštićen više od „belog medeveda“

Denver Nagetsi su obezbedili i poslali upozorenje NBA, sa zahtevom da najbolji klub i najbolji igrač na planeti  budu zaštičeni, odnosno da imaju normalan tretman   u nastaku nastavku takmičenja.

VALJEVSKI PRIMITIVAZAM BEZ GRANICA

Sva čuda ne bi bila kompletna bez  valjevskog.

Užasna utakmica  u 9.kolu KLS  Metalac – Tamiš,  ne pamti se da je ikada gora odigrana u bliskoj i daljoj prošlosti, imala je samo dve pozitivne karakteristeike. Prva je  pobedu Metalca,  sa partijom sezone pleja Keni Daja,  i pojava novog lica,  “Gagarin, ”Amstronga. Momak je  ubacio 10-ku, i ovaj momak već je jasno biće  faktor x Metalca  u nastavku sezone. Sve drugo sa košarkom jedva da ima dodirnih  tačaka. Čudan, uspavan,  beskrvni  trener Metalca, nije  uzeo  tajm aut u drugom poluvremenu. Igra  Metalca za zaborav, ali se pobeda piše. I to četvrta u sezoni, za nadu da se može do opstanka, pred dva gostovanja u Čajetini u četvrtak i u Novom Pazaru, gde će se ipak igrati u ponedeljak u 18 sati a ne u matine terminu, u  podne. Mečevi su na programu u sredu i u nedelju.  A jedini cilji posle svih cirkuskih predstava viđenih  od juna do danas je opstanak.

Nedelja je na žalost denela nikada viđeno zlo na kašarkaškom terenu.

kkva tuca

Foto Sreten Pantelić

Igrali su kadeti Metalca i Valjevskog prvenstevenu utakmicu Međuregionalne lige.

Pred kraj prve četvrtine prvi ubedljivom vođstvu Metalca trener Metalca Vladimir Panić, zatim takođe i trener, ali na prvom mestu vlasnik kluba Aleksandar Icić, i maloletni Icičev sin bili su uzrok   „kafanskog “  šibanja, zanimljivo je, viđenog  iste večeri, samo su bili drugi akteri, ali  baš u kafani, a u kojoj, zadatak  za dnovinare „istraživače“.

U tuči, posle opravdanog isključena oba trenera, sudija Mizdrak je postupio samo u skladu sa Pravilima igre,  srećom nije bilo  smrtnog ishoda  i težih povreda aktera šibanja.

 Svako je sutradan imao  „svoj alibi“.

Nevinih nema, deca su najmanje kriva, a dvojica „pedagoga“ su opravdano na stubu srama.

U vreme kada je sve moguće, i ništa nije moguće, ko bude imao jača leđa proćiće bolje.

Ako ima zakona, a nema, "provokator" Panić, iako poznat po „kratkom fitilju“  ostao je  uzdržan da uzvrati,  šamare dobijene od  detetu od 15 leta. Icić koji je čak bio  trener Paniću, sa pedigreom  iskusnog pedagoga i stručnjka, takođe snosi najveći deo odgovornost, i po sili zakona obojica ne smeju skoro GLEDATI, zvaničnu košarkašku utakmicu, DVA KLUBA, bez obzira na ljubav, posvećenost i dosadašnji rad.

Po ugledu na siledžiju sa Senjaka, što zbog mlaćenja sudija, ide u  "fijoku"preko puta pruge Barske pruge, kad ZSK igra. Dvojica pomenutih po komandnoj odgovornosti,  iako nikoga udarili nisu, snosiće posledice. Za  primer,  da se slično zlo nikada više ne ponovi.

Umesto huk sa terena na košarkaškim utakmicama "smeši" im se cvrkut ptica, ili huk vetra.

Metalac se nije oglasio o eventualnoj suspenzji, Panića, a nezvanično ako ne bude suspendovan od zvaničnika takmičenja,  i dalje ostaje trener mladih, i dalje će  voditi  kadete, što je "normalno" danas u svim sferama života.

Valjevski je lična svojina Icića, sinoć spremnog da brani svoj klub, svoj lik i delo, i pored pokušaja „rasparčavanja“.  Pomirljiv da  zaboravi sve, i Paniću oprosti grehe, od psovanja mrtve majke, do ko zna čega rešenog i viđenog u  najcrnjoj nedeljnoj košarkaškoj  večeri u hali sportova 15.septembar, smatra da svojim radom i delima zaslužuje pomilovanje, jer nije ni pokušao, a da pipne,   ne daj Bože, da  udaru neko dete. Ali  sina ne pominje!?  

Na žalost slučaj od nedelje  nije jedini za famozna 24 sata „ludila“ .

Kako je najavljeno iz  MUPA- a kamere su snimale „fudbal“  na Petom Puku u subotu, ispostavilo bespotrebno, jer svi su bili mirni.

Kamere MUP- očekivano  nisu bile  iste večeri na „Studentu“ gde je ljiški Babaić „boksovao“ iako se igrala košarkaška utakmica. Ali se ipak našao snimatalj mobilnim telefonom da  snimi  jurcanje po parketu. A na parket je utrčao baš Aleksandar Icić, da smiri strasti.

Posle svih poniženja valjevskog sporta, košarke posebno, vreme je za   "Poseban tretman“  inače ionako "izgorela" mast, može ode načisto u propast. Možda je ipak za sve  kriv retrogradni  Mars.

Turbelencije su krenule još 1. novembra, a retrogradni Mars nas navodi da preispitamo način na koji pristupamo temama kojima on vlada: strast, sukob, rat, uspeh i naravno seks. Kako je Mars planeta akcije, retrogradni hod doneće će gubitak motivacije, a  4 horoskopska znaka su najugroženija. 

OVAN ostaje bez motivacije, a čeka ga  borba sa samima sobom, pored  sukoba, i teških reči sa razornim posledicma. BLIZANCE čekaju frustracije i ljutnja, sa obavezom kanalisanja negativnih emocija. ŠKORPIJAMA  Mars potpiruje vatru, posebno ako ne dobija ono što  žele. Konačni  STRELAC gubi samokontrolu, zato ne sme biti destruktivan, već se mora smiriti pred emocijama što naviru. Možda je neko od aktera nedeljnog zla  rođen u nekom od 4 pomenuta horoskopska znaka. Valjalo bi utvrditi.

Vratimo se slučaju i košarkaškoj tuči na utakmici valjevske dece.

Preko potrebni "tretman", ne sumnjam, će izostati. Razlog je jednostavan.  Dovoljan je „tretman“  sa stadionima u Loznici, Leskovcu, i Zaječaru, evropska Zvezda,  i konačno, i bizarni plasman preko „mrtve“ Bugarske na Evropsko prvenstvo u fudbalu što sledi u Nemačkoj.

Za utehu Valjevke i Valjevci, sve VAM je na dlanu, od fudbala,  odbojke, ima čak i i košarka, doduše 3x3, i to  na samo 35km  od naše valjevske kasabe.

Na Ubu je baš sve to, da vas podsetim, zaboravni. A ponekad je lepo biti čovek i slobodan. Postoji li tako  nešto u Valjevu, nekada gradu, a danas samo kasabi. Valjevo je bilo i ostalo  Grad  sutanika, prkosa slobode!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas