Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVKI MIRJANI ĐUKIĆ  PRIZNANJE STUDENTKINJA GENERACIJE! Featured

  djukic mirjana 1 Prvi korak u svemu što čovek radi je želja, da dođe do cilja i ostvari svoj plan. Valjevka Mirjana Đukić(22) je proglašena za studenktinju generacije na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu.

m dj plaketa

Mirka kako je zovu najvoljeniji je srećna, a sada samo sa motivom  više da nastavi  usavršavanje.

„Jedan divan citat kaže “Početna tačka svakog uspeha je želja”, i baš sam sve postigla jer sam najpre želela da posle Valjevske gimnazije nastavim da učim. Na početku studija moja želja je bila da se dokažem u najboljem svetlu, da uverim sebe i da pokažem svima šta sve mogu. Nagrada za studentkinju generacije je došla samo kao motiv više za dalji napredak. Verujem da je za ovako nešto potrebna želja, mnogo truda, ali i bliski ljudi koji podržavaju svaki moj korak“, kaže Mira za naš portal i rado ističe svoj apetit i „glad“ za znanjem.

mira dj solo

„ Pored redovnih obaveza na fakultetu, angažovana sam kao trener u školici sporta za decu uzrasta od 4 do 11 godina. Odbojka je moja sportska ljubav. Aktivno igram u jednom klubu u Novom Sadu. Na fakultetu su organizovana brojna volontiranja, pa sam tako volontirala na atletskim trkama, Evropskom sambo prvenstvu, Evropskom turniru za mlade “Serbian U17 & Youth International Novi Sad 2022”… Pohađala sam obuku i uspešno sam se obučila na naprednom kursu prve pomoći i član sam Sekcije prve pomoći Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Mirka bez svog Valjeva, i naravno porodice, oko koje se svet okreće,  ne može.

dr g i mira1000

"Svaki boravak  Valjevu je prlika da pomažem, ali pre svega da stičem nova znanja. Uvek sam uz svoju porodicu u Fitnes centru Top Form. Od malena sam želela  da budem ono što je moj tata Goran. Kroz celo školovanje ta ideja vodilja mi se provlačila kroz glavu. Od malih nogu smo i brat i ja u sportu, roditelji su nam bili vrlo uspešni sportisti, pa se vrlo rano javila ta ljubav usmerena na fizičku aktivnost i sport. Vremenom sam postala sigurna da je baš to moj “životni poziv”.

DJUKICI 4

Ova struka je vrlo široka i značajna istiće Mirka.

Bez onoga za šta se moje kolege i ja borimo, a to je fizička aktivnost, nema kvalitetnog života. Ono što mene najviše privlači je upravo rad sa ljudima, a posebno sa decom".

Mirka je bila i učesnik dve naučne konferencije u Zagrebu gde sam predstavila svoje naučne radove, jer kad se hoće sve se se može.

mira dj zg

„ Ne bih mogla reći da fakultet traži odricanje od bilo čega. Barem iz mog ugla sve je stvar dobre organizacije. Ukoliko se dobro organizujem imam vremena i za učenje i za trening i za prijatelje. 

Diploma je na dohvat ruke ali novi cilj je već postavljen.

"Posle sticanja diplome planiram da nastavim master studije. Želim da pišem naučne radove i da se bavim praktičnim delom naše struke. Nakon onoga što sam naučila na fakultetu i uz mamu uspešnu atletičarku, i tatu Gorana, nekada  juniorskog šampiona na 1.500 metara, od pre godinu dana doktora sporskih nauka, i to iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i kineziterapije. Želim da nastavim da se bavim upravo kineziterapijom ali i ostalim vidovima trenažnog procesa", kaže na kraju svog viđena uspeha, i priznanja  studentkinja generacije na novosadskom DIF-u, gde se  u prvu godinu upisuje 250 studenata. Diplome su stekli mnogi vrhunski sportisti poput  Maja Ognjenović, Milice Novaković, Gorana Obradovića, Zorana Gajića, Nebojše Grujića, Predraga Drobnjaka...

mira dj odbojka

Kad je želja  iskrena, spontano nastala u srcu,  ostvarljiva je. Ako je simbioza nas i želje obostrana, i dolazi iz naše duše je prvi i presudni i najvažniji korak je ostvaren. Zato smo različiti, jedinstevni I posebni jer  želje su u skladu dušom,  koja nam je darovala živor na ovom svetu. A ispunjenje tuđih  želja učiniće nas manje srećnim i ispunjenim. Zato se naše želje  autentične, iskrene. 

mira dj top form

Mirjana-Mirka-Đukić  je pred novim izazovima, u potrazi za još više znanja, ljubavi, uspeha i radosti života.

 Ostaje samo da Miri poželimo da pregršt svojih želja uspešno ostvari,  bratu Nikoli, od jeseni  da je sledi na istom putu.  

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas