Menu

zaglavlje

ODLAZAK LEGENDE, GOLGETERA FIKRETA KURGAŠA(1959-2024)

ODLAZAK LEGENDE, GOLGETERA FIKRETA …

Prvog dana jula, valjda...

77  SOLIDARNIH DOMAĆINA-VALJEVKI  VALJEVACA, GARANT ZA BOLJI ŽIVOT U " BRAĆI VELIČKOVIĆ"

77 SOLIDARNIH DOMAĆINA-VALJEVKI V…

  Razvaljena u maju...

ŠPANIJA "OTKAČILA" KATALONCE: KOSOVO JE SRBIJA!

ŠPANIJA "OTKAČILA" KATALO…

Španski parlament je ve...

SRPKINJAMA BRONZA NA BALKANIJADI, VALJEVKA MAGI NAJBOLJI BLOKER!

SRPKINJAMA BRONZA NA BALKANIJADI, V…

Na Balkanskom prvenstvu...

BRONZA ZA ANDREJA BARNU  NA EP U PLIVANJU

BRONZA ZA ANDREJA BARNU NA EP U PL…

Reprezentativac Srbije ...

DIVJUNAK ISTINE VUK CVIJIĆ, PRKOSNI  KRIK "OSUĐEN, A KRAĐA NE STAJE

DIVJUNAK ISTINE VUK CVIJIĆ, PRKOSNI…

Za iskazani visoki pr...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

KSS: PARTIZAN AUT IZ SAVEZA, A FIBA ŠTA RADI ? Featured

kss logo

KošarkaškI savez Srbije obratio se otvorenim pismom regionalnom direktoru FIBA Evropa Kamilu Novaku sa potvrdom da je zvanično KK Partizan suspendovan jer će da igra Evrokup, ali od FIBA Evropa zatražio odgovor koji je njihov naredni korak i u  interesu košarke. Partizan uveren da je PRAVDA na njegovoj strani.

"Na osnovu Vašeg dopisa o konkretnim merama koje će KSS preduzeti prema Partizanu zbog njegove odluke da učestvuje u Evrokupu, obaveštavamo vas da je UO KSS, na osnovu odluke koju je doneo Bord FIBA Evropa na sastanku u Parizu dana 20. 3.2016. godine, još 19. aprila  doneo odluku da je svaki klub sa teritorije Srbije koji potpiše ugovor sa EKA i prihvati učešće u Evrokupu automatski suspendovan iz članstva u KSS", navodi se u se saoštenju KSS overenog potpisom predsednika Dragana Đilas.

Partizan je suspenodvan iz svih nacionalnih takmičenja u svim kategorijama, i lišen svih prava kao član nacionalnog saveza!?

"Odluke UO KSS pokazuju zašto su mere preduzete protiv Partizana zbog njegove odluke da učestvuje u Evrokupu. KSS je deo FIBA Evropa, sa svim pravima i obavezama koje iz tog članstva proizilaze. Shodno tome, poštujemo i na teritoriji Srbije sprovodimo sve odluke koje Bord FIBA Evropa, u skladu sa svojim Statutom, donese. Predsedništvo KSS ističe da su  će ju Evrokup igrtai svi klubovi koji su imali tu mogućnost, i da su samo francuski klubovi i Mega Leks to odbili. Međutim pokazale su se kao netačne informacije koje smo dobijali od FIBA da će nemački, italijanski, španski, ruski i neki drugovi klubovi koji ne igraju u Evroligi igrati u FIBA Ligi šampiona. Kako stvari stoje, jasno je da je, bar trenutno, u ratu između FIBA i EKA, FIBA doživela kompletan poraz, pa se nameće pitanje šta će dalje biti politika FIBA Evropa. Da li će FIBA Evropa sada "gurnuti glavu u pesak i praviti se da se ništa nije desilo" ili će prihvatiti realnost i promeniti politiku i način borbe za očuvanje evropske košarke. Da li ćemo nastaviti sa politikom kažnjavanja i suspenzija, koje će u tom slučaju dovesti da košarkaški najjače evropske nacije, poput Španije, Litvanije, Italije, Grčke, Rusije, Srbije, ostanu bez iole kvalitetnih domaćih liga? Bez klubova koji učestvuju u Evroligi i Evrokupu, nacionalna takmičenja velike većine košarkaški najjačih evropskih zemalja neće imati nikakav smisao", stoji u saopštenju sa KSS potpisom predsednika Dragana Đilasa, uz neminovno pitanje o odgovornost svih koji su “zaslužni” za ovakvu politiku FIBa Evropa.

PARTIZAN ĆE ZAŠTITI SVOJE INETERESE

Košarkaški klub Partizan spreman da na svaki način zaštiti svoje interese, posle zahteva FIBA Evropa da ga KSS suspenduje zbog odluke da igra Evrokup.

"U ovom trenutku, Partizan nije dobio odluku o suspenziji u zvaničnoj, pisanoj formi. Ipak, kako stvari sada izgledaju, to će se pre ili kasnije dogoditi. U tom slučaju, naš pravni tim će pažljivo sagledati sve odredbe eventualne suspenzije, nakon čega će biti doneta odluka o tome na koji način ćemo potražiti zaštitu svojih interesa, uključujući i odlazak na sud", rekao je sportski direktor Partizana Dragan Todorić, uveren da je pravda na strani ceno belih.

“Čvrsto smo uvereni da su i pravo i pravda na našoj i na strani svih klubova koji su u ogromnom broju odabrali da učestvuju u Evrokupu. Smatramo da bi jedino ispravno rešenje bilo da se odustane od politike kažnjavanja na ovaj način. Ali, i ako do toga ne dođe, bićemo spremni da zaštitimo svoje interese", nema dilemu Dragan Todorić

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas