Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SLOBODA, PRAVDA I ISTINA SU JAVNI TUŽIOCI VJT BOJANA I JASMINA! Featured

 

sud

Slike stanja društva u kome živimo smenjuju se svakodnevno. Okupirane  medije "ugasile su  hrabre žene, zamenice javnog tužioca, hrabre da javno kažu  istinu o neviđenij šikani,  zbog toga što su samo radile svoj posao. 

Poslušni dominiraju a  hrabri, slobodni pravdoljupci, se po komandi provlače kroz blato tabloida, i postaju mete najprizenijih uvreda i šikaniranja.

Zamenik tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović, posle vođenja jednogodišnje istrage oko EPS-a,  prošle srede je naložila policiji hapšenja šest osumnjičenih osoba za višemilionsku štetu nanetu EPS-u, i odmah je premeštena na drugo radno mesto, a predmet joj je oduzet.
Slučaj „EPS“ više nije u nadležnosti  još jednog zamenika tužioca. Na drugo radno mesto premeštena je i Jasmina Paunović.
 Bolje upućeni kažu da je  da je ovo samo vrh ledenog brega,  šteta od malverzacija u EPS-u se procenjuje na milijarde evra. 
Bojana Savović je u Utisku nedelje, nikada viđenoj emisiji ISTINE,  interpretacije i boreb za pravdu u društvu nedodirljivog za svaku vlast, sudije Apelacionog suda Miodraga Majića,  javno govorila  o svom slučaju i stanju u srpskom tužilaštvu.
Dragoslav Ljubičić, poverenik sindikata "Nezavisnost EPS", je u  Utisku nedelje" i pružio podršku tužiocima, sklonjenim sa predmeta "EPS", uz ocenu da su na "vrhu pravosudnih organizacija u Srbiji "definitivno kadije, a da je ono što su  one otkrile vrh ledenog brega, jer u EPS-u se dešava mnogo veće zlo i pljačke.
Pošto su lica uhapšena, osumnjičene je ispitivala tužilac Brankica Marić.
Više javno tužilaštvo u sredu nije obavestilo novinare o akciji hapšenja, već je to učinila policija, iako se radi o najznačajnijem predmetu u vezi sa korupcijom, poslednjih meseci.

VJT u Beogradu tvrdi da tužiteljke nisu smenjene, već da su iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije prebačene u Odeljenje za opšti kriminal.

„Tačno je da je Savovićeva redovnom izmenom godišnjeg rasporeda, a po sopstvenoj ranije izraženoj želji, prebačena iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Odeljenje za opšti kriminal. Pored pomenute zamenice, još jedna zamenica javnog tužioca je iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije prebačena u Odeljenje za opšti kriminal, dok je treća zamenica iz Odeljenja za opšti kriminal prebačena u Odeljenje za maloletnike”, saopštili su iz tužilaštva. Dodali su da je realizacija krivičnog predmeta EPS i hapšenje osumnjičenih izvršena po nalogu višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića i prvog zamenika za suzbijanje korupcije Brankice Marić, kako bi se postupanje ubrzalo, a s obzirom na to da je pomenuta zamenica odugovlačila predistražni postupak.

Viši javni tužilac Nenad Stefanović ocenio je da je "cilj medijske kampanje protiv Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu i njega lično skretanje pažnje javnosti sa odlučne borbe protiv korupcije.

"Tokom te kampanje izneto je nebrojeno laži, neistina i insinuacija. Kao javni tužilac ne želim da odgovaram na manipulacije koja izlaze iz domena rada VJT-a, već zalaze u domen politike i ličnih ambicija pojedinaca. Mogu da dodam da će VJT u Beogradu nastaviti svoj rad u skladu sa Ustavom i zakonom, koji su jedina brana od neprimerenih uticaja politike i medijskih napada", rekao je Stefanović.

Zamenik tužioca Bojana Savović odbacila je navode Višeg javnog tužilaštva. Savovićeva je za agenciju Beta izjavila da je predmet u vezi sa malverzacijama u EPS-u pripremala godinu dana i da joj je on oduzet nakon hapšenja osumnjičenih.

"Oni mi uzimaju predmet i daju nekom drugom ko ne zna ni šta treba da pita (okrivljene), ne zna predmet. Do sada je nezabeleženo da vam neko oduzme predmet u momentu hapšenja, predmet sa kojim ste samo vi tako dobro upoznati”, kazala je Savović demantujući navode  tužilaštva da je „odugovlačila predmet".

"Predmet sve vreme bio u policiji, u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), a ne kod mene. Imam sačuvane sve urgencije poslate  SBPOK-u. Nelogično je da mi predmet nije oduzet ranije ako sam „odugovlačila”, već da je čekano da naredim pretres i hapšenje tih osoba".

"Tvrdnja  tužilaštva da je viši javni tužilac Nenad Stefanović izdao nalog za hapšenje,  je netačna, jer ja sam to učinila. Nikada nisam podnela molbu da pređem u neko drugo odeljenje, ali poznato je da  javni tužilac ima diskreciono pravo da određuje premeštaje, i da tu odluku ne mora da pravda i objašnjava".

Hoće li javni tužioci iz srpskih sudova stati u odbranu svojih koleginica iz VJT Beograd, nema dileme da hoće, da svi zajednilki na   braniku istine odbrane profesiju i pravdu, i integritet svih časnih tužilaca i sudija.

Advokati Srbije će, kao i uvek, biti na visini zadatka, do sada samo kada je trebalo braniti lične interese. Danas se brani nešto drugo i mnogo više i značajnije: Sloboda, istina i pravda!
Tokom rasprave o amandmanima na više međunarodnih sporazuma u Skupštini Srbije  opozicija je pozvala sve hrabre ljude da dođu na skup 2. marta ispred Vlade Srbije, u znak podrške tužiocima Jasmini Paunović i Bojani Savović.
Šef poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić smatra da  viši tužilac u Beogradu Nenad Stefanović "štiti korupciju i kriminal u koji je umešan režim" i da je zbog toga smenio tužiteljke Bojanu Savović i Jasminu Paunović koje su radile na slučaju preduzeća "Elektroprivreda Srbije" (EPS) i osoba koje su ga oštetile za 7,5 miliona dolara.
"Pozivam ministarku pravde Maju Popović i Visoki savet tužilaštva da hitno isprave samovolju i staljinizam koje sprovodi Stefanović. On je smenio dve tužiteljke zato što su radile svoj posao po zakonu i pritom je brutalno slagao da su one tražile da budu skinute sa predmeta. Umesto da budu nagrađene, one su smenjene", rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, prenela je ta stranka u saopštenju.

Srđan Milivojević, poslanik Demokratske stranke je poručio:  „Ne“ naprednoj mafiji’  „Ne damo tužioce, ne damo vam Srbiju, ne damo ove tužiteljke. Srbijo ne daj svoje hrabre ljude koji se bore protiv napredne mafije i kriminala“, rekao je Milivojević i dodao da su u firmi Bauvasen uhapšeni ljudi bliski SNS, a da su tužiteljke, Bojana Savović i Jasmina Paunović, ekspresno sklonjene, i da mi je predmet posle hapšenja kriminalaca oduzet.

„Sad je trenutak da pokažemo solidarnost sa tim ženama. Sad je trenutak da kažemo da smo spremni da se borimo protiv kriminala i korupcije. Sad je trenutak da kažemo ne naprednoj mafiji“, istakao je Milivojević.

Novi protest podrške zamenicama javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Bojani Savović i Jasmini Paunović, zakazan je za četvrtak, 2. mart u 15 sati  kod Vlade Srbije.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas