Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

FIFA PRETI BRAZILU DRAKONSKOM KAZNOM ZBOG MEŠANJA POLITIKE U FUDBAL, A UEFA SE "ČEŠLJA" Featured

brazil fifa

Dok je evropska kuća fuzbala "slepa" pred očiglednim mešanjem države-vlasti-dikatora u srpski fudbal, Međunarodna fudbalska federacija FIFA je zapretila  Fudbalskom  savezu Brazila sankcijama, "samo" zbog potencijalnog mešanja države u izbor novog predsednika saveza.

FIFA je zabrinuta zbog predstojećih izbora u FS Brazila nakon što je dosadašnjem predsedniku saveza Ednaldu Rodrigešu oduzet mandat odlukom suda u Rio De Žaneiru 7. decembra, iako je trebalo da predsedava do 2026.

Iz svetske fudbalske organizacije tvrde da nije bilo osnova za takav potezi, te da je  odluka neosnovana.

"To će takođe značiti da službena lica, timovi i klubovi CBF, više neće moći da učestvuju u međunarodnim takmičenjima, sve dok je suspenzija na snazi", stoji, između ostalog, u saopštenju FIFA.

Poznato je opredeljenje FIFA da nema tolerancije kada je u pitanju mešanje državnog političkog vrha u rad saveza, pa će zbog toga predstojeći izbori za predsednika FS Brazila biti pod posebnom lupom svetske javnosti.

Svetska kuća fudbala je najavila da će poslati  specijalnu delegaciju u Brazil 8. januara kako bi ispitala slučaj. 

Rodrigeš je smenjen 7. decembra, zato što su utvrđene neregularnosti prilikom njegovog izbora za predsednika 2021. godine, a njegov mandat traje do 2026. Sud je, takođe, naložio da se izbori za novog predsednika sprovedu u roku od 30 dana.

Rodrigeš je postao predsednik umesto Rožerija Kabolka, optuženog za seksualno uznemiravanje, a sa mesta predsednika FSB smenjena su i trojica njegovih prethodnika, Rikardo Tešeira, Hoze Marija Marin i Marko Polo del Nero, svi zbog korupcije.

FIFA je saopštila da će 8. januara poslati svoju delegaciju u Brazil na pregovore, a ako do tada bude izabran novi predsednik suspendovaće FSB.

Smenjeni predsednik je bio glavni zagovornik ideje da trener Reala Karlo Ančeloti preuzme reprezentaciju Brazila, kao i da se 2027. u ovoj zemlji održi Svetsko prvenstvo za fudbalerke.

U Evropi iako  ima s.anja preko glave, nema reakcije!

Prvi čovek UEFA, Aleksander Čeferin, je bio gost srpskog fudbalskog saveza Srbije. Iako je možda i najpoznatija po intenzivnom mešanju politike u rad krovne organizacije srpskog fudbala, UEFA tu ne vidi ništa loše, naprotiv, podržava, i očigledno krši sopstevani kodeks ponašanja.
Naime,  specijalni gost meča Srbija - Bugarska u Leskovcu, prošlog novembra, bio je prvi čovek UEFA predhodno viđen na otvaranju takođe novoigrađenog stadiona u Zaječaru, što i nije tako loše.
Dok je UEFA  "slepa" pred dikaturom politike u fudbalskoj Srbiji, FIFA štiti  fudbal od upliva politike.
Ko zna možda se neko seti i dojavi čelnicima FIFA kako se zakazani  i realizovani  predsednučki izbori u FSS u režiji jednog čoveka, naravno iz sveta politike.
Teško, jer dvostruki aršini su postali nepisano pravilo za UEFA.
"Navijači" pardon huligani, zagrebačkog Dinama su prošlog leta osumnjičeni za ubistvo grčkog navijača u Atini. Maksimir je na narednoj utakmici protiv AEK-a bio dupke pun. Najsramnija kazna UEFA u istoriji fudbala izrečena je Dinamu, a odnosi se na zabranu odlaska na gostovanja u trajanju od godinu dana (tri do pet mečeva). Huligani iz Hrvatske 20 godina prave konstatno stravične incidente gde god da se pojave. Sva liči da su miljenici nekih ljudi u Disciplinskoj komisiji UEFA. 
Za  za njih ne postoje kazne!
Ono što oni dobijaju, predstavlja sve, osim kazne...
I onda tamo beogradski Partizan  UEFA "gazi". Partizan je urnisan u sopstvenoj  državi, naravno od režima, za koji postoji samo "opajdara iz rupe  iznad tenka", gde sve može da se desi, osim regularne pobede!  
Umesto da pročešlja, utvrdi i sankcioniše "rad crveno-četničkog ponosa Sbije"  nemilice troši desetine miliona evra, i "otima  sve po Srbiji, bez ikakve odgovornisti, dok u UEFA takmičenjima služi za nabijanje gol razlike, svedosci smo nesankcionisanog zla, što traje deceniju i više.
UEFA godinama "slepa" na očigledne neregularnosti u fudbalskoj SRbiji. ALi je zato revnosna u  brutalnim kaznama, pražnjenju delova stadiona, finansijskom globom FK Partizan. Poslednja je zabrana publike na stadionu, uslovljena kaznom od 2 godine, ako se ponove prekršaji. Razlog je slaba organizacije utakmice, pogrdno skandiranja, i rasističke uvrede(Vučiču p..eru i pi..o ciganska)!
Za kraj samo pitanje: KO JE OVDE LUD i ŠTA JOŠ TREBA DA SE DESI DA FIFA REAGUJE U SRBIJI?! 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas