Menu

zaglavlje

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM  VALJEVKA MAGDALENA  OBUĆINA KRČI PUT KA ZVEZDAMA

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM VALJEVKA MAGDA…

foto oss Kad od malih n...

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VUČIĆ NAJAVIO BOKSERSKI SPEKTAKL U NOVEMBRU I PODRŽAO REGIONALNU LIGU Featured

av1 boks

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Svetske bokserske federacije Umara Nazareviča Kremleva i predsednike regionalnih bokserskih saveza. Ragovaralo se o predstojećem Svetskom prvenstvu u boksu, planiranom u Srbiji u novembru ,i saradnjI i unapređenju međunarodnog povezivanja kroz sport. 

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić u društvu  predsednika OK Srbije Bože Maljkovića i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića danas  je  primio je u zgradi Generalnog sekretarijata predsedsenika Republike   predsednika Svetske bokserske federacije Umara  Nazarevića Kremleva. Povod  je   Svetsko prvenstvo u boksu krajem novembra u srpskoj prestonici. Skupu su  prisustvovale   i delegacije  BSS,  i i saveza iz eks eks  iz eks SFRJ repubika  (Slovenije, BiH, Hrvatske, Crna Gora  i Severna Makedonija), kao i Miloš Biković promoter Svetskog prvenstva u Beogradu.

boks svi napolju

Glavna tema   je bila predstojeće Svetsko prvenstvo u boksu, u  "Areni Štark" “ uBeogradu, krajem novembra.

Bokserski savez Srbije,  započeo je  realizaciju vrhunskog sportskog događaja koji će okupiti neka od najvećih imena boksa. Tačan  datum održavanja biće određen  naknadno u skladu sa procenama vezanim za pandemiju kovid-19

Umar Kremlev je istakao da je prezadovoljan koliko predsednik Vučić  poznaje  boks, i da je  mnogo važno da prvi čovek države podržava i voli sport.

boks av 0

"Oduševljen sam  sastankom kod predsednika Vučića, sjajnog lidera neverovatnog poznavaoca boksa. Vučić nam je rekao nam je da će biti predsednik Organizacionog odbora Svetskog prvenstva i sada sam još sigurniji da će Srbija, Bokserski savez Srbije i AIBA napraviti spektakl od Svetskog prvenstva. Velika stvar je i  Regionalna liga klubova, koja će doneti promociju boksa, regiona ali i mira na ovim prostorima", smatra  Kremlev.

Kao je saopšteno iz kabineta predsednika.  Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog pokretanja Regionalne lige u boksu, i najavu  povratka i promocije regionalnih klubova s dugom tradicijom, koji su iznedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.

boks va

"Snažno podržavam održavanje Regionalne lige, koja će na najbolji način promovisati  plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima. LIga će  doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačaće  duh saradnje i međusobnog razumevanja",  rekao je predsednik Vučić, naglasio da će   Srbija snažno podržati Regionalnu ligu u finansijskom, organizacionom, medijskom i svakom drugom aspektu.

Da nismo baš kratkog pamćenja  podsetiću da je  Regionalna liga postojala, ali samo  jednu sezonu.

Loznica je bila pobednik, a  valjevski Metalac se uz pomoć Lazarevčana kroz Regionalnu ligu 2016. godine vratio u svet boksa. U ligi su pored srpskih klubova učestovali ekipe iz  Bosne i Hercegovine i Makedenije  i Hrvatske.

Agilni predsednik BSS Nenad Borovčanin  je 2017.  uspeo da "nagovori" klubove iz Srbije da odustanu  od Regionalne lige i predsednik Ivica Runtić, Splićanin, u mladosti vaterpolo golman, nedavno i kandidat za predsednik velikana Hajduka, nije imao izbora. Podneo  je neopozivu ostavku.

Slatkorečivi Borovčanin je na osnivačkom skupu na Avali obećao  šampionu Bokserske lige Srbije, sada preimenovane u Superligu Srbiju,  nagradu od 5 miliona dinara.

Valjevski Metalac je osvojio titulu. Od 11.maja 2019.godine i osvajanja šampionskog pehara, do danas  od obećanih  5 miliona nije video ni jedan jedini dinar.

Bilo je pokušaja "mazanja očiju"  u dva navrata darivanjem   sportskih rekvizita i opeme.

I bez 5 miliona nagrade klub iz Valjeva sa minimalcem" od grada 2 miliona dinara samo deset  puta više je inkasirao nižerazredni fudbalski mutant, je doneo prvu titulu državnog prava u oplimpijskom sportu.

BK Metalac je od osvajanja  titule do danas na ringu izborio  polufinale plej pfa i častan oproštaj od od titule 2020.

Agilno rukovodstvo uspelo da osim vraćanja dugova iz prošlosti,  renovira salu trenig i pretvori  je  u hram boksa "Slobodan Lazić- Cimer".

Metalac u godini pandemije kovida 19 se ne takmiči u ligi, izmedju ostalog i zato što je gradska vlast   umanjila  za četvtinu dotacije.

Nema predaje, kategoričan je predsednik Metalca Predrag  Damnjanović.

"Danas je naš mladi takmičar Miroslav Ivanović na Omladinskoj zlatnoj rukavici u Beogradu izborio polufinale pobedom protiv Denisa Veljkovića iz BiH. Očekujemo da sutra boksuje još bolje, i u nedelju  finale. Radujem se ponovo Regionalnoj ligi. Uz podršku predsednika Vučića boks će ponovo biti u vrhu srpskog sporta. Znamo šta nam je činiti i već smo krenuli u akciju. Vrhunski borci koji su nastupali za Metalac, i ponovo će na obostrano zadovoljstvo, u ring,  u dresu našeg kluba.  Valjevo je grad boksa, to dobro znaju svi u Srbiji i regionu".

boks risko 2

"Sa prijateljima  Acom Risimićem iz Loznice danas članom srpske delegacije i gostom predsednika Vučića,  i prijateljima iz Kragujevca, Sombora,  Novog Sada, Niša   i naravno Beograda  bićemo akteri  nove priče sa kkubovima iz  eks YU. Boks je kao i feniks, diže se iz pepela", kategoričan je od skora prvi medju jednakima u valjevskom boksu, predsednik  BK Metalac Predrag  Damnjanović, pred kojim su brojni izazovi od kako se prihvatio teškog  i odgovornig zadatka umesto predhodnika Dragana Vićentića i voljom čelnika sps e najvećeg gubitnika na izborima prošlog juna Đorđa Milanovića, momka za koga nema predaje.  Za očekivati  je  da ga vidimo ponovo na "frontu" ali ne u dresu  gobtnika, već pobednika što u biti i jeste. 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas