Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SLAVLJE SUNČANIH ŠIBENČANA, VALIS PONOVIO ZADATAK DRŽAVNOM VRHU! Featured

sol val

 Vaterpolisti Valisa posle velike pobede(13:10) u prvoj utakmici baraža sa Solarisom u svom "vigvamu u SRC Petnica, su izgubili u revanšu u Šibeniku sinoć 8:12. Sunčani su opstali, a Valis će plasman u elitnu Jadransku ligu, i društvo 12 najboljih klubova eks SFRJ, moraće kao i zatvoren bazen, da tek da pojuri.

Izveštaj Nebojše Bojanića

Solaris je u Šibeniku slavio sa 12:8, taman za opstanak u Jadranskoj eliti, gde mu je po svim parametrima i mesto.
U Šibeniku gradu sa 30.000 stanovnika, vaterpolo datira od 1924. godine. Zatvoren bazen je izgrađen 1972. godine, a tu su i otvoreni bazen, ali i Jadransko more, na koje su Valjevci stigli uz dužan respekt. Jer u duplo većem Gradu, se  igra ispod balona, i u takvim  uslovima se za  čudo momci  bore za mesto u društvu najboljih.
Srce je sinoć bilo glavni adut "vidri", i malo je nedostajalo da baš SRCE odnese prevagu nad punom tribinim kraj zatvorenog plivališta, tradicijom, iskustvom i svim ostalim faktorima, koji su išli u prilog domaćinu. 
U te faktore ulaze  deljenje sudijske pravde, na koje je nemoguće  uticati, ali i sreća, koja iz nekih razloga nije želela da se stavi u službu Valjevaca.
Solaris  je, kao i u Valjevu, poveo 2:0.
Aleksandar Radanović je smanjio na 2:1, a Baucalo u narednom napadu pogađa prečku, a umesto izjednačenja, Jerko Penava, treći strelac Premijer lige u ovoj sezoni, postiže svojim drugim golom i vraća domaćinu plus dva (3:1).
Sledi prečka  valisovca Obradovića,  i kazna  Krekovića za 4:1.
Valjevci imaju srce, veliko srce, koje se nije mirilo sa razvojem situacije  u bazenu. Konačno, u napadu sa dva igrača više Šofranac smanjuje na 4:2, na kraju prve četvrtine.
Sledi nalet Valisa, koji preuzima igru, ne realizuje dva napada za smanjenje zaostatka, odbrana je čvrsta i ne popušta, pa sjajni Nikolov koristi proigravanje i sa pozicije sidraša Valjevcima golom uliva dodatnu energiju.
Igra Valis u tim trenucima onako kako je to činio u Valjevu.
Baucalo iz velike udaljenosti pronalazi nebranjeni deo i na semaforu je 4:4.
Raduje se osmoro navijača, okruženih domaćom publikom, koja nijednim gestom to ne osporava. Verovatno ni njima nije bilo jasno ponašanje ove "družine prstena", ali Dalmatinci pokazuju poštovanje prema rivalu, iako su znali da posle  ovog duela samo jedan klub izlazi kao pobednik.
A po svemu prikazanom vaga pravde je trebalo da ostane neopredeljena.
Solaris je morao ponovo da stvara razliku potrebnu za ostanak u Premijer ligi, i do poluvremena uspeva da povede 5:4.
Rezultat potpuno prihvatljiv za Valjevce, ali treba izdržati još 16 minuta.
Sledi kobna treća četvrtina, ne toliko po igri Šibenčana, koliko u odluci Fortune, da baš ona reši meč.
Obradović pogađa stativu, Baucalo lobom prečku, a na istom  mestu završava i šut Ace Kovačevića.
I šta reći u tom trenutku?
Samopouzdanje prelazi na stranu iskusnije ekipe, a na sve se nadovezuje i nerealizovan napad sa igračem više.
Solaris postiže jedan, drugi, pa i treći gol, za velikih 8:4, prednost od četiri gola, taman za  konačan trijumf.
Šofranac je u ovom kvartalu dobio i treće isključenje, čime je za njega utakmica završena, a sudijski par kod osmog gola Šibenčana pravi previd toliki da umesto lopte za Valjevce, direktno omogućava domaćinu da postigne pogodak.
Ostalo je još osam minuta igre i nade, ali odmah na početku poslednjeg perioda Nikola Bursać dobija treće isključenje. I za njega je utakmica završena.  Slede nemile scene, jedine,  na utakmici. Delegat zahteva da Šofranac i Bursać napuste igralište, odnosno prostor u neposrednom okruženju bazena, što momci ne prihvataju, s punim pravom, jer je na utakmici u Valjevu, igrač Solarisa sa tri isključenja, mirno uzeo stolicu i seo pored bazena,  da odgleda meč do kraja, ali i da drži pridiku sudijama.
Publika negoduje, i  igrači Valisa odlaze na tribinu, kod osmorice Valjevaca. Neko iz publike, iritiran ponašanjem "vidri", psuje majku Nikoli Bursaću, a njemu ne treba mnogo. Prezimenjak Nikoletina, junak Ćopićevog pera, za ovog momka je miran tip. Dolazi do varnica, ali nema  požara. Razum je prevladao.
U bazenu Solaris uvećava kapital na 9:4, i izgleda da je sve gotovo, jer "nema više vremena za bilo što".
Čekajte...
Radanović!
9:5! Još nedovoljno za čudo.
Ubrzo je 10:5. 
Ponovo je sve gotovo.
Spiker se opet javlja: : "Radanović"!  a na semaforu je 10:6.
Pravo niotkuda Valisov omladinac Stefan Arsenović trese mrežu Šibenčana za 10:7 i otpisani Valjevci, bez dva bitna igrača imaju aktivan rezultat koji vodi meč u peterce!
"Ljudi moji, je li to moguće? Šta je ovo? Ludnica"! Ali samo za, sada već desetoricu na tribinama.
Tada, taj kao torpedo brzi Noa Burburan, koji je četiri puta uzeo loptu na početku četvrtina, povećava rezultat na 11:7, no, ponovo se javlja glas legendarnog Mladena Delića:
"Radanović"! 11:8! 
"Plavi" su opet u igri!
Ali, bajka prestaje pogotkom Solarisa za 12:8.
Imao je Valis još dva napada, od kojih jedan sa igračem više, ali talasi su utihnuli i more se predalo Suncu, za kraj epske bitke i ostanak Šibenčana na Jadranskom moru.
Ruku na srce, bilo bi i glupo da Šibenik ostane bez mora, mada ne bi bilo nepošteno da je podneblje gde "čun baci Noje" nagrađeno za svoje veliko i hrabro srce!
Ostaće negde evidentirano i da su četiri nosioca igre  "vidri": Obradović, Kovačević, Baucalo i Bursać šutirali zbirno 17:1!
Jasni je da ovo nije bilo  najbolje izdanje Sakovićevih momaka, ali stoji i da su domaći samo jednom u toku utakmice pogodili stativu.
Na kraju sportski pozdrav rivala na tribinama i u bazenu, uz konstataciju da su oba takmaca zaslužila počasti.
Solaris ostaje u Premijer ligi, Valis u A-1..
Bravo, "vidre"! Gore glave!
Do novih sportskih čuda.
Nebojša Bojanić.
Valis je pokazao ne samo vlasti u Valjevu, već i državnom vrhu, da Grad Valjevo ma koliko gažen u novom milenujumu od svake vlasti, mora dobiti svoj deo kolača, a ne da budu tretiran kao kasaba!
Za budućnost trenutno samo nešto više od 10.000 dece, koja samo ako budu imale fizičke aktivnosti gimnastika, plivanje  skijanje, atletika potrebno je zdravlje. 
A preduslov za zdravo dete su pored stručno pedagoškog rad uslovi, dvorana, plivalište, atletska staza.
Zdravlje  nema cenu, i zato državo dozovi se konačno pameti, jer Valjevo je Grad, a ne prase u Teheranu!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas