Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ZLOČINI MONSTRUMA ALI I SJAJ ŽIVOTA SU OGLEDALO VREMENA U KOME ŽIVIMO Featured

 

ZLOCIN 2

Dva masovna zločina, 17 ubijenih nevinih ljudi, izazvali su opravdani gnev građana Srbije. Postavlja se pitanje,  u kakvom društvu živimo. Gde su nestali ljudskost, ljubav, poštovanje, odgovornost. Odakle tolika mržnja , zlo i pošast, posebno kod mladih ljudi.

Nevine žrtve, za sada 17 ugašenih života, doneli su očaj i tugu najmilijima, i celoj Srbiji.

masakr 3 5 23

Mladi životi su ludačkom piru monstruma ugašeni. Ničim izazvana deca su se  našla na  nišanu dva monstruozna zlotvora za koje u svakom sudskom procesu nema odbrane,  ni po jednim osnovu.

Prvi dečak masovni ubica Kosta K. ima samo 13 godina, naoružan sa dva pištolja i četiri molotovljeva koktela, je školskoj učionici  ubio sedam školskih drugarica i jednog školskog druga.

U kabinet  istorije u OŠ Vladimir Ribnikar u Beogradu đačka noga više neće kročiti. 

Masovni ubica je ranio je  još šestoro dece,  iz istog razreda, od kojih dve devojčice teško, i nastavnicu istorije. Pre svih ubio je školsog čuvara.  Istragom je utvrđeno  da je  imao "upucanu ruku". Otac ga je vodio da vežba na strelište. Za masakr je koristio  očevo oružje, zaključano u  kućnom sefu. Ocu masovnog ubice je određen pritovor do 30 dana.

Deca su se danas vratila u školske  klupe sa traumom za ceo život, ipak srežan jer su živi.

Drugi bahati seoski đilkoš, obožavalac rijaliti krimosa i starleta  Milan Blažić(21), sin visokog oficira, je narednog dana,  u četvrtak 4.maja,  u večernjim satima posle svađe na seoskom igralištu u Malom Orašju, gde je organizovan Đurđevdanski uranak, započeo krvavi pir. Uzeo je od kuće  "kalašnjkov" došao na igralište i   ubio policijca i  njegovu sestru. Nije se zaustavio. Ubio je  još 6 osoba u Malom Orašju i Duboni. Ranio je 14 lica, od kojih većinu ne poznaje. Poteru i 600 policajaca je usmerio ka zlotovoru taksisista koji je bio prisiljen  da vozi zločinca ka Kragujevcu.  Otac Radiša Blažić je jutros priveden u policiju, za demant da je preminuo od posledica srčanog udara. Obojici roditelja prete visoke zatvorske kazne. 

Posle stravičnog zločina u "Ribnikaru" istog dana ministar prosvete Republike Srbije Branko Ružić  je podneo nepozivu ostavku Vladi SR Srbije. "Samo"  4 dana "ćutanja" Vlade, su prošla pre nego što se Ružić oglasio se na tviteru  porukom Ani Brnabić o svojoj neopozivoj ostavci. Ostavku nije podržao predsednik Sps-a Ivica Dačić.

Ostali ministri i viši od njih, po komandnoj odgovornosti do danas nisu reagovali kako savest nalaže.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je rasporedilo pripadnike  policije u  svih 1.800 škola širom Srbije, jer  prioritet MUP-a je  bezbednost učenika, zaposlenih u školama,  očuvanje mira i sigurnosti svih građana, a sve u cilju  prevazilađenja  teške situaciju u kojoj se nalazimo.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, najavljuju u narednom periodu intenziviranje preventivnih aktivnosti – predavanja, tribine i interaktivne radionice – o rizicima kojima mladi mogu biti izloženi tokom boravka u školi, na putu od kuće do škole, kao i na društvenim mrežama.

Predsednik SR  Srbije Aleksandar Vučić,  smatra da će prisustvo policije u školama smanjiti vršnjačko nasilje za 70 do 80 odsto, a razmatraće  se i mogućnost postavljanje metal detektora na ulazu u škole.

"Prisustvo policije u školama je kratkoročna mera i ne može se očekivati da to na duži rok smanji rizik od nasilja, ali ide na kontrolu i kažnjavanje", smatra Dragan Popadić, profesor socijalne psihologije na Beogradskom univerzitetu.

"Ta akcija ima efekat da umiri javnost, a jedini pravi put je prevencija nasilja u društvu", kaže Popadić i upozorava da brojni faktori u društvu godinama unazad  produkuju nasilje, tim pre što baš  država te faktore dodatno podstiče,  umesto da ih suzbija.

"Kultura nasilja  se veliča u rijaliti šou emisijama i u Skupštini Srbije, jasno je da je to  proizvod države. Mora se naći način da se to zaustavi" , kaže Popadić, i upozorava da je jezik mržnje prisutan i raširen na internetu, što ukazuje da postoji  rizik od novog zločina, iako statistika pokazuju da nije veliki.

"Ako ovaj neljudski zločin izazove neku vrstu pohvale i bude model za neke mlade ljude, zamislite koliko tek takav efekat ima kultura nasilja, i promocija kriminalaca ", smatra Popadić.

Već tri dana, počelo od 8. maja, traje vraćanje nelegalnog oružja. Akcija se završava 8.juna. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da, osim ličnog dolaska i predaje, građani mogu kontaktirati najbližu policijsku stanicu i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih.

U Beogradu je opozicija organizovala  protest „Srbija protiv nasilja“.

protest beograd 8MAJ

Više desetina hiljada ljudi organizatori kažu preko 50.000, za razliku od predsednoka Vučića koji tvrdi da nije bolo više od 9.000 ljudi,  je izašlo  9.maja u centar prestonice. Ozlojeđeni masovnim masakrom u Beogradu i drugim, u okolini Mladenovca, protestanti su mirno takoreći u mimohodu prošetali centrom Beograda. Na kraju protesta masa je zgrmela "Vučiću ostavka".

Opozicija zahteva da vlast  do 12. maja hitno zaustavi  promocija nasilja u medijima i javnom prostoru – smeni Savet REM-a, ugasi štampane  medije i tabloide, promotere mržnje i nasilja, sve koji kontinuirano krše novinarski kodeks.

Zahteva se  oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV, i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.

Medju zahtevima su   smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, kao i hitno sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji kao i dugoročna rešenja koja je neophodno primeniti kako do ovakvih događaja nikada više ne bi došlo.

Masovni protest sa istom porukom je održan u Novom Sadu. U   Kragujevcu je bilo par stotina, a u Zrenjaninu, Valjevu,  Užicu, Pirotu... na protest je izašlo par  10-ina  ljudi. U Nišu je 10.maja u 18 sati najavljen veliki protest pod nazivom "Niš protiv nasilja

 Organizatori protesta u Beogradu su bili  Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front / Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde / Pokret slobodnih građana / Sindikat Sloga / Pokret za preokret – Ujedinjeni.

Boli surovi osećaj da se i dve tragedije koriste u prljavu i najprizemniju politikanštinu.

Niko normalan nije mogao da donese odluku da najveća sportska svetkovina u godini, bude zakazana i održana  dan posle masakra u školi. U danima šoka. žalosti i bola  igrala se košarka u Areni.  A Evroliga je bila spremna da odigravanje utakmice u Beogradu pomeri za subotu, pa čak i u nedelju. Nekome je bilo u intersu da se igra,  zna se  kome  zašto.

 Huka i grmljavine navijača Partizana  Areni nije bilou prvom poluvremenu. Zombiranje bez ikakvog smisla je prošlo.

Jedina oaza slobodnog sporta nije pošteđena novog iživljavanja, a morala je ostati bastion slobode i pobede.

Ostaje nada da će večeras, teške noći tuge  i bola, makar za  tren razmračiti svetlost trujumfa u madridskoj WiZink Areni.

Sinoć su se partizanovci "družili" sa "građanima" iz Mančesta pre i posle okršaja i LŠ sa Realom na Santiago Bernabeu. Večeras će,  njih najmanje  "hiljadarka", a dobro obavešteni kažu biće ih i više, grmljavinom iz "ptičijeg gnezda" utišati "kraljeviće" na putu do Kaunasa i fajnal-fora. Neće biti lako ali poručuju: "Radovaćemo se zajedno svi, na terenu sa Panterom, Zekom, Danteom, Lesorom, Nanelijem, Papapetruom,  Smajlijem, Madarom, Anđom, Trifom, Tristanom, naravno  Žocom  i Aleksom, da nam ne zamere  "ponosni"  sa "Rajka".

Na demonstraciju moći u odlučivanju vlasti, kad, šta i gde, opozicija  naklonjena evropskim integracijama da li s pravom, procenite sami, targetira  odavno viđen problem. 

Pošto poziv Ministartsva unutrašnjih poslova Srbije  o razoružavanju građana  podržava i finansira Evropska unija i projekat globalista – Program Ujedinjenih naroda za razvoj, postavlja se pitanje kako je EU znala da će biti dva masakra u Srbiji, da će Vlada Srbije pokrenuti program razoružavanja stanovništva. U  roku od par dana doneli su odluku i obezbedili sredstva da podrže dodatno pokoravanje i kontrolu stanovništva Srbije?!

"Akciju predavanja oružja „finansira“ Evropska unija, a podržavaju dve strane organizacije čiji su „ciljevi“ rodna ravnopravnost, održivi gradovi, klimatske promene, kontrola oružja" ističe  dr Jovana Stojković, potpredsednica Zdrave Srbije.

Tragedija dece u Beogradu i u okolinu Mladenovca samo je proširila duboki jaz nedodirljivih od bilo kakve odgovornosti, i naroda zatrovanog mejnstrim medijima i neistinama. Političari zainteresovani isključivo da beskonačno vladaju. ne odustaju od svoje mantre i praznih priča.

Narod još uvek ćuti, a to nešto znači! 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas