Menu

zaglavlje

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

RUMUNSKI LUGOJ SA VALJEVKOM TANJOM GRBIĆ I SRPSKOM KOLONIJOM ŽIVI NESTVARNU BAJKU Featured

tanja pehar kup

 Malo je ko u  Srbiji zna za Lugoj,  grad u rumunskom Banatu, posle 500 godina, I dobra vladavine Petrovića ponovo u znaku srpstva, danas poštovanog i voljenog zahvaljujući sjajnim devojkama iz Srbije i odbojci. CSM Lugoj  je sve moćniji centar rumunske odbojke. Potpomugnut  domaćim snagama samo u jednoj sezoni postigao je četiri  fantastična uspeha.

Devojke CSM Lugoja su na početku sezone osvojile domaći Super Kup. Posle eliminacije Turkinja, Belgijanki, Portugalki, konačno i srpskog šampiona Jedinstva iz Stare Pazove usledilo je finale sa Kjerijem, Italijankama iz predgrađa Torina, klubom iz najjače lige u Evropi. Kjeri je  osvojio prestižni  evropski Čelendž Kup, a Lugoj srebro. U nacionalnim šampionatu Lugoj je  “dobacio” do  “bronze”, da bi kruna stigla  na kraju sezone.

Lugoj je pobednik Kupa Rumunije!

tanja kup r

Što je  tako pored Grada, pregalaca u odbojkaškom klubu  zasluge pripadaju neposrednim proizvođačima uspeha, stručnom štabu i igračicama.

Tim pobednica je predvodila najiskusnija zadužena  da “pravi igru”  tehničar  Tanja Grbić(35),  specijalac za osvajanje trofeja.

Ovog maja Tanja je ispisala novu stranicu svoje prebogate karijere. Sezonu za pamćenje obeležila je četvorostrukim  uspehom Lugoja, Grada prebogate istorije,  Univerzitetskom i  kulturnom centru, udaljenom d Temišvara 50-ak m+iklometra, odnosno 3,5 sata vožnje automobulom  srpske prestonice.

Kao pre više vekova Lugoj je ponovo SRPSKI. Da bude baš tako pobrinuli su se trenerii odbojkašice iz Srbije. Lugoj je danas  prepoznatljiv  na odbojkaškoj mapi Evrope.

“Emocije se ponovo vraćaju. Finalni turnir Kupa je bio u Piteštiju. U polufinalu smo posle velike borbe dobile ALBU Blaž 3:2, sa bosansko-hercegovačkom reprezentaivkom Dajanom, sestrom Tijane Bošković, i srpskim reprezentativkama Slađom Mirković I Bojanom Milenković. Za njih šoknatan poraz, za rumunsku javnost iznenađenje, a za nas samo podstrek za finale”, kaže kroz široki osmeh naša, valjevska šampionka Tanja Grbić.

Rezultat u finalu  3:1 potvrđuje da je bilo”lakše”.

tanja igra

“ Srušili smo vicešampiona Rumunije Trgovište sa Anom Bijelicom, drugim korektorom Srpske repezentacije. Odigrali smo kada je bilo najvažnije, dve možda I najbolje utakmice u sezoni. Znali smo šta nas ćeka, i po sistemu “Veni, vidi vici” trofej je u Lugoju”.

Odbojkašice si danas ponos grada.

tanja kup 2

“Za sve su pored čelnika kluba, znali su šta im je posao,  “krivci” na prvom mestu treneri Ugljesa Šegrt i  Dragan Grbić. Obojica su iz Kleka i ovde su već 7 godina. Mukotrpan rad  je konačno došao na naplatu. A cure su muški “rudarile,  valja ih posebno istaći. Srpska reprezentativka  Silvija Popović,  Ukrajinka Liza Ruban, Srpkinja po “mužu”, Moldavka Aliona Martinjak, “malo sam valjda i ja “kriva”, su nosile igru. Uspehu su  kumovale I domaće igračice  Rumunke”

tanja rs 3

Grad sa Univerzitetom, grad prebogate  istorije I kulture  sada ima u svetu sporta pored uvek najvaženijeg fudala, igraju “samo Treću ligu, i atletike, i perjanicu odbojkašice Lugoja.

“Još uvek traje euforija. Svi su pod utiskom sezone za nezaborav. Počela sam odmor u mom Valjevu, a posle toga videćemo  šta će biti” po malo je zagonetna Tanja, okupirana najdražima, majkom Ljilja na prvom mestu.

tanja i mama

Za sva vremena zaljubljena u svoj Grad, danas po brojnim  parametrima devastiraom, u odnosu vreme kada je rođena i rasla, Tanja se vraća u Valjevo, uverena da dolaze bolja vremena za Valjevke, i Valjevce.  U ženskoj odojci primat je ponovo u rukama OK Valjevo istinskim naslednikom  Srbijanke  kluba u kome sa sa “Kremićem” Tanja  započela nestvarnu odbojkaška bajku.

“Posle prvih 35  sledi novih 25, nema odmora, citira najvećeg na planeti sa Džokorom, Somborcem  Nikolom Jokićem, Novaka Đokovića, šampionka neograničenog  roka trajanja Tanja Grbić.

Novo iskustvo stekla je Tanja u Lugoju,  prvi put pomenutom pre sedam vekova (1334.godine), a dva veka kasnije već sa grbom i poveljom. Tokom vekova Lugoj je bio na udaru Ugarske, Osmanlija, Mađara, poznat po tvrđavi Bokšan, rudnicima zlata… U 16. veku Srbi su dominirali prostorom oko Lugoja,a turski sultan je 1553. godine srpskom vojvodi Petru Petroviću poklonio mesta Lugoja i Karansebeša. Sredinom 16. veka  plemić Jovan Rac, a sredinom 17. veka Sava Temišvarac. Hrišćanske  bogomolje su zabeležena u 13. i 14. Veku. U Lugošu je 1726. godine sagradio pravoslavnu crkvu, tadašnji prefekt grada Jovan Rac (Srbin), plemić iz Mehadije. Ikonostas u srpskoj crkvi je oslikao 1821. godine ikonopisac Pavel Đurković. Taj ikonostas je preslikao 1937. i 1944. godine slikar Aurel Ćupe.[Poslanik na srpskom saboru 1727. godine bio je i Petrović Mikleuš (Nikola) oborknez iz Lipove. Pop Jovan Markov je poslednji Srbin pravoslavni sveštenik u Lugošu u 19. veku.Za spomenik srpskom pesniku i vladici Lukijanu Mušickom u Karlovcu prilog su dali 1855. godine i Srbi u Lugošu.

Daleke 1857. u Lugoju je otvorena nemačka Gimnazija, a pet godina kasnije, kad su Srbi bili vlast, dok su postojale dve  opštine Nemački I Rumunski  Lugoš, i srpska Gimnazija. Lugoš postaje samostalni Grad od   1918. godine, i konačno  deo Rumunije, I prestonica Severin. Logoj po svrgavanju Čaušeskua od 1989. se gradi i danas živi život modernog grada, sada konačno i sportski preporođen.

tanja l 3 trofeja

Jer sve je  lepše i slađe, od kako Srbi i Srpkinje, i naravno naša Valjevka Tanja Grbić, na svoj neponovljiv način, se pitaju u svetu sporta odbojke!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas