Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

OBELEŽEN DAN BORCA 4.JUL OD SUBOTICE DO PIROTA Featured

4 jul dan b

Dan borca, "praznik ustanka naroda Jugoslavije", obeležava se povodom  godišnjice sednice Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije, održane 4. jula 1941. godine u Beogradu, i odluke o podizanju oružanog ustanka protiv nemačkog okupatora i kvislinga. Kao zvanični praznik 4.jul Dan borca je ukinut dolaskom "demokratske" vlasti 2001.godine.

Udruženje boraca Narodnoooslobodilačkog antfašističkog rata širom Srbije, potomci   od Subotice, Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Dolova, Rume,  Šida, Paraćina, Pirotu... obeležila su  4. juli, Dan Borca.

Potomci boraca i čuvari slobodarskih tradicija položili su cveće na  spomen obeležja palim borcima i potvdili  snažnu, istrajnu posvećenost  antifašizmu, miru i slobodi.

I ovog 4.jula je  potvrđena ispravnost istorijske odluku naših predaka,  da se hrabro i odlučno suprotstave fašizmu. Žrtvovali su svoje  živote za slobodu svog naroda i celog  čovečanstva.  Dužnost  i obaveza je da se  svake godine potomci sete  žrtve svojih predaka,  i nikada ne zaborave svih strahota Drugog svetskog ratakao posledicom ideologije zla Adolfa Hitlera, ali i svih sličnih zlotvora, širom sveta posebno zemlje i kojoj živimo.

Dan borca 4.jul opominje da se poruke istorije moraju poštovati  i da se mora istrajavati u borbi za sloboda, a ljubav, i vera u ljude su jedini ispravan put svakogčasnog čoveka, da se sopstvenom  ljudsksošču poštenjem  suprostavi zlu što bi da prevlada i pokori svet.

























































































































































Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas