Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"BILEČANKE" U BRISELU U 20 SATI KREĆU U LOV NA 4.EVROPSKO ZLATO! Featured

ok srbija brisel1Sport je ovog leta nešto baš prelepo u moru lošeg, što traje decenijama. Trenutno smo okupirani odbojkom i košarkom. Tenis je neizbežan,  dok se najskuplje i nabesmislenije  opštenarodno zlo, srpski kriminalizovani fudbal, za sve osim za zaslepljene, i dalje prioretet svih pripriteta.

Odbojkašice, herione Srbije  večeras, nakon šetnje u grupnoj fazi, pa "čišćenja"  Češke i Holandije, igraju  četvrto  uzastopno finale na  Evropskom prvenstvu za četvrtu  titulu. Na putu do zlata im stoje Turkinje.

U 20 časova, finale igraju selekcije koje su prošle zime „razmenile“ selektore. “Plave heroine” imaju jedan cilj, u četvrtom uzastopnom funalu, zlato!

Srbija je  tri puta osvajale zlato – 2011, 2017, 2019. Pre dve godine u finalnom meču u Beogradu Italija je bila uspešenija. Srbija ima  jedno srebro (2007), u dve bronze (2015, 1951). Turkinje su osvojile dva  evropska srebra (2019, 2003) i  tri bronze (2021, 2017, 2011). Dve selekcije sastaće se peti put uzastopno u završnici kontinentalnog šampionata. Sva četiri prethodna duela pripala su „plavim damama“ - Srbija je slavila u finalu 2019, polufinalima 2021. i 2017. i meču za bronzu 2015. godine. Turska se nada zlatu, a Danijele Santareli i Melisa Vargas su glavni aduti pored Ede Erdem, Zehre Guneš, Džansu Ozbaj, Hande Baladin, Ebrar Karakurt... Ipak Kubanka Vargas je džoker Turkinja, jer je u polufinalu finalu protiv Italije, bila factor x  u završnici meča.

Novi selektor Đovani  Gvideti zna  put koji vodi do  zlata.  Bilečanka Tijana Bošković odbojkaška boginja planete i ostale heroine Maja  Ognjenović, Bjanka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Mina Popović… su spremne  pobednički mars i novu evropsku krunu Srbije.

„Bilećanke“ će imati i podršku navijača, kao što je bio slučaj u mečevima sa  Češkom i Holandijom u četvfinalu i polufinalu.

Za Srbiju nema predaha. Slede  kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024, od od 16. do 24. septembra. Srbija je u grupi sa domaćinom Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom.

Večerašnje zlato biće novi podstrek za popularizaciju ženske odbojke, ponovo na pravi način probuđenje u Valjevu, zahvaljujući  neumornim pregaocima iz OK Valjevo.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas