Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

У ПЛИВАЊУ ЗА ЧАСНИ КРСТ ПОБЕДИО ЈЕ ВАЉЕВАЦ БОЈАН МИЛУТИНОВИЋ Featured

svi u kafani plivači 1000

 Пливање за Часни Крст испред Беркове бране у освештаној води ледене реке Градац, и поред инсиситрања појединаца, да не буде такмичарског карактера, остало је у борбеном духу традације Ваљевки и Ваљеваца, али и још нечем. Пред медије  са Владиком  није изашао победник!?

časni krst plivači pliavju1

Видели смо беспоштедну  борбу до победе. Чак 90  пливача  и две пливачице, најмлађи 15, а настарији 61. година, су успешно  препливали  33 метра. У одсуству последњих година непобедивог Александра Ковачевића, до Часног крста је први допливао Бојан Миловановић, а не Матија Вукосављевић, како је првобитно покушано да се  представи медијама.

bojan m1

bojan m pliva 1 prvi

 

plivanje isihije cura1000

časni k 24 peja

Ако је организтаор погрешио, а грешаке је било више од прстију на обе шаке, зашто је онај који  није први допливао до Часног крста, указао на грешку, већ се "китио туђим перјем". Нек му служи на част, ако је уопште има.

Ипак неправда је донекле "испеглана" када је све завршено, и када су се сви разишли. Бојан Миловановић је на свечаној закуски свештенства Ваљевске епархије на дар добио икону.

бојан икона

 "Драго ми је да сам учествовао у пливању за Часни крст. Сви смо ми победници. Посебно ми је драго да је било оволико људи, што пливача што људи који су дошли да нас подрже. Не знам како је дошло до грешке. Први сам допливао до Часног крста, подигао сам десну руку и три прста, целивао га. Препустио сам и  другима да целивају  Часни крст, а ја сам изашао из воде. До следећег виђења, да се окренемо вери и Господу и чекамо следеће пливање. Бог се јави" поручио је наш портал Бојан Милутиновић/25) млади човек, рођени победник, у  бизнису-грађевини, већ са репутацијом успешног, посвећен вери и Богу.

Биће да се сам  Бог побринуо да истина доплива и до нас, на велики празник Богојављење. Пливање за ЧАСНИ КРСТ је одржава од 2010. у Ваљеву. Увек је победник био КО ПРВИ ДОПЛИВА, а не ко изнесе из воде ЧАСНИ КРСТ. Троструки победник је Александар Ковачевић. Данас није пливао због повреде лакта. Рекао нам је: "Пливаћу увек када будем могао, волим да се такмилим и да побеђујем"

Ни овога пута се није пливало 33 метра, већ три пута мање. Није било правилног означавања старта, већ је то рађено на начин како не доликује  оваквој манифестацији. Све више гласова добија идеја да пливачи стартују са Беркове бране, и да пливају предвиђену деоницу од  33 метра до Часног крста.

Најгоре од свега, било је здравствено стање учесника, не малог је било неспорно спорно, тако да је прва срећа да су сви живи изашли из воде.

Бог нас је сачувао и  опоменуо шта не треба чинити. Најапсурдинији је поступак пре пливања, упућен ученицима, "да није битно ко ће победити".

За Часни крст се увек  пливало и пливаће се до ПОБЕДЕ!     

časni krst 000

Празник БОГОЈАВЉЕЊЕ се обележава у спомен на догађај крштења, дан када је  Свети Јован крстио  Исуса Христа у реци Јордану.

На Богојављење се освешетава вода и  носи се  кући. Пије се за здравље и просвећење душе и тела. Лековита је штити од нечистих сила , чува се у домовим, не квари се јер је у њој сила Духа  Светога.

Данас се поздрављамо:  
 "Бог се јави" или "Христос се јави", а отпоздравља са "Ваистину се јави".

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas