Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

GENOCID U GAZI "NEVIDLJIV" ZA SVET, A POSLANICI EVROPSKOG PARLAMENT DONELI REZOLUCIJU O IZBORIMA U SRBIJI Featured

gaza gen 01

fotoAFP U proteklih 126 dana agresija na  pojas Gaze, Izrael je u kriminalnom ratu od 7.oktobra do danas ubio 27.707 dece, žena i ljudi, a povređeno je 67.148 Palestinaca. Genocid neviđenih razmera traje, pred očima sveta i Amerike, Ujedinjene nacije su i dalje bez reakcijeEvropski parlament je  danas usvojio rezoluciju o izborima u Srbiji. Dok decu oko Arene kriminalci napadaju i tuku tuku motkama, novi manijak sa policijskom sinoć je ubio iz pištolja vlasnicu kafića u sred Tržnog  centra u Tuzli. U najzagađenijem gradu na svetu, u Valjevu noćas je konačno počelo postnovogodišnje pranje ulica.

Međunarodni sud pravde (MSP) u Hagu je još 26.janura doneo je presudu kojom se Izraelu naređuje da odmah spreči svoje vojne snage da počine genocid u Pojasu Gaze. Presudom je priznato pravo Palestincima u Gazi na zaštitu od akta genocida. Sud je odlučivao po tužbi za genocid Južnoafričke Republike protiv Izraela tokom rata u Gazi, ali nije naredio hitnu obustavu vatre, što je tražila afrička država. 

gaza genocid1

Izraelske vlasti su prethodno odbacile optužbe za genocid kao „grubo iskrivljene", tvrdeći da Izrael ima pravo da se brani, te da su ciljani ekstremisti Hamasa, a ne palestinski civili.

"Nastavak uništavanja infrastrukture do postizanja, ciljeva. Jedina opcija odlučna akcija do apsolutne pobede", poručuje izraelski premijer  Benjamin Netanijahu, otvoreno najavljujući nastavak krvavog pira. Genocid neviđenih razmera traje, pred očima sveta i Amerike. Ujedinjene nacije i dalje bez reakcije. Američki pregovarač je misiji uspostavljanje primirja i prekida izraelske agresije, ali za sada bez efekta. Od arapskog sveta samo stižu poruke solidarnosti, bez konkretne potpore.

U srpskim medijama i genicidu Palestinaca se retko govori ili uopšte ne piše, iako je Izrael, pokazao "ljubav" prema Srbiji priznanjem nepostojeće države Kosovo.

strazbur 8 2 24

Poslanici Evropskog parlamenta izglasali su u Strazburu Rezoluciju o izborima u Srbiji, kojom se poziva na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage svih prijavljenih neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima. S posebnim akcentom na one beogradske. Za rezoluciju je glasalo 461 evroposlanika, protiv je bilo 53, a 43 je bilo uzdržano.

„Ključno je da srpske institucije istraže i privedu pravdi sve odgovorne za bilo kakve kriminalne aktivnosti tokom izbora. Od iste je važnosti i da Srbija sprovede sve preporuke OEBS-a i misije ODIHR bez odlaganja“, izjavio je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik naglasiviši da su se pre glasanja desile brojne neregularnosti, koje su  obeležile izbore u Srbiji održane 17. decembra 2023. godine.

Od  Evropske komisije zahteva da, ukoliko krađa izbora bude dokazana, Srbiji da počne ukidanje predpristupnim fondovima Evropske unije

Medijsko mejnstim, slugeranjstvo, poltronsko i fejknjuziranje u Srbiji traje u nedogled.

Na prevremenim izborima, održanim u Srbiji je vlast je osigurala sebi novi mandat od 4 godine u  Republičkom parlamentu.

Na izborima je "pazarila" i proevropska opozicija. Sada ima više mandata nego što je imala do 17.decembra.

Gubitnik je, medijski okupirani narod, slep kod očiju da prepozna gde  mu je spas.

Rad (ne)zavisnog) srpskog  sudstva  tužilašitva se uklapa u današnju sliku Srbije.

 

Poslednji primer, predsednik Apelacionog suda u Beogradu, sudija Duško Milenković je saopštio da sudije nisu krive što nema krivca za ubistvo Lavka Ćuruvije. Apelacioni sud je preinačio prvostepenu presudu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu i oslobodio četvoricu optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999 - Radomira Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića i Miroslava Kuraka. Upozorenja medijskih Udruženja o kršenju zakona, ne samo u slučaju Slavka Ćuruvije, već i Dade Vujasinović i Milana Pantića brutalno likvidiranih novinara, kao i   drugih novinara izloženih teroru i pretnjama, su pored protesta bili   jedina reakcija u Srbiji, na skandalozno ponašanje sudova i tužilaštva, odnosno države.

ćurvija dada1

Predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bliher Bjeregard (Blicher Bjerregard) je ocenio za Radio Slobodna Evropa, da je Srbija trenutno najgori primer kršenja medijskih sloboda na Balkanu,  da će  tražiti od EU da odlučnije reaguje.

"Novinari u Srbiji su na meti mnogobrojnih pritisaka. Zato je potrebno usmeriti celokupnu pažnju na to i naći načine kako bismo vlasti izložili kontrapritisku da bi se rešili ti problemi. Ako bacite letimičan pogled na platformu Saveta Evrope posvećene medijima videćete da je tamo evidentirano dvanaest napada na novinare u Srbiji. Spadaju tu uznemiravanje/maltretiranje nedeljnika Vranjske, napad na novinarku Lidiju Valtner tokom polaganje zakletve predsednika Srbije, dok je Stefan Cvetković bio osuđen na zatvorsku po optužbi za navodno neovlašćeno objavljivanje informacija. Novinarima koji se bave istraživačkim radom se preti putem društvenih mreža. Novinarstvo i mediji postaju sve slabiji i treba im bolja zaštiti", bez dileme je predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bliher Bjeregard.

Nisu samo istinoljubivi i pravdoljubivi novinari ugroženi.  

Tužiteljke koje su podigle glas protiv  kriminala i korupcije su skupo platile cenu borbe za pravdu i istinu.

Bojan Savović je premeštena na drugo radno mesto  nakon hapšenja nekoliko osoba optuženih zbog zloupotrebe u "Elektroprivredi Srbije" (EPS), izazvala je buru u javnosti, ali i pravosuđu.

bojana savović

 

Pored Savovićeve, smenjena je i tužiteljka Jasmina Paunović, takođe angažovana u rasvetljavanju  slučaju EPS. Prema saznanjima medija do sada je iz koruptivnog odeljenja "sklonjeno" sedam najiskusnijih tužilaca, zaključno sa poslednjim prebačajima.

Pre potresa u srpskom pravosuđu i smene tužiteljki ostao je upamćen gnusan zločin džandara pred penzijom, usred Valjeva.

Valjevski džandar pred penzijom, lice sa promo spotova valjevske policije( svi su uklonjeni), monstrum Marko Marković(52) je posle višegodišnjeg maltretiranja i prebijanja, suspendovan  sa posla, a sud mu je zabranio  prilalazak Ani Marković, zbog porodičnog nasilja. U sačekuši  hicem iz pištolja, 17.maja 2021.godine, je ubio Anu Marković na Petom Puku u Valjevu, zatim  sebi je presudio nedaleko od mesta zločina.

Sinoć je uhapšeni policijski inspektor Elvis M. u Tuzli u sred Tržnog centra  ubio vlasnicu kafića Amru M.

Preko 5.000 stručnih administravnih radnika u tretmanu kakav ne zaslužuju u februaru sa dobili mizerna povećanja plata, u odnosu na policijske službenike.

U nadolazećem talasu pokupljenja danas je "skočila" cena cigaretama, a pojedinih  vrsta cigareta više nema u prodaji.

 va pranje ulica1

U najzagađenijem gradu na svetu, u Valjevu noćas je konačno počelo postnovogodišnje pranje ulica.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas