Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA Featured

SF silueta andjela

Silueta andjela u nebeskom sivilu, bljsenula je u kišnom danu da  ljudskost  posle petodnevnog muka, progovori, i potvrdi da se zlu može stati na put.

 Tragovi iživljavanja bolesnih umova - vandala, u Spomen parku na brdu Vidrak, još uvek su vidljivi.

SF 63 SPOMEN PLOČA

Iz nadležnih institucija nema potvrda da su počinioci krivičnog dela, ponovljnog posle deceniju ipo,  privedeni zakonu i pravdi.

Nedela više nema na postolju u Spomen  parku borcima revolucije i na spomen ploči na  brdu Vidrak, "Očišćenja" ali su " tragovi đavolskog okota su  prisutni.

SF GORENJE SA SEVERA

Obrisan je veći deo svega vandaali ostavili za sobom u Spomen  parku borcima revolucije,  na spomen ploče 50-ak metara udaljenoj od monumentalnog spomenika, simbola Grada Valjeva, posvećenog narodnim heroju  Stjepanu Filipoviću. Skaradne poruke  su obrisane, ali tragovi vandalizma nisu, vidljivi su golim okom.

U  Zavodu za  Zaštitu spomenika Valjeva, i dalje tvrde da "nemaju poziciju sa koje  bi mogli da izdvoje novac i očiste spomenike"

Bez reakcije su tužilaštvo,  kao i MUP-a i Komunalna policija, valjda čuvari  zaštitnici istorijskih i kulturnih obeležja.

U JKP Vidrak Valjevo još uvek iz Zavoda "nisu obavešteni da treba da očiste spomenike"  ali čim zahtev stigne  čistiće. Samo spomenici nisu, kolovoz ni trotoari i zahtevaju posebnost u čišćenju.

U međuvremenu  dok  traje "licitacija" šta i ko treba  sa radi, skaradna nedela su  nestala, ali su ostale mrlje, do totalnog očišćenja, trebalo bi još nešto poraditi.

Partizansku boračku organizaciju SUBNOR, zastupa voljom naci-faci- izdjaničke vlasti, još uvek lice bez kredibileta za takvu instituciju. Umesto što skiči kao vepar pred klanje, Rajko, sa čudnim nadimkom-kurton morao bi da usmeri  novac iz budeta, i za  početak da se polomljene mermerne ploče sklone,a naovcem iz budžeta kupe i stave nove  na postamentu oko spomenika svetskom simbolu otora fašizmu, nacizmu i izdajncima svog naroda partizanskom komandantu narodnom heroju Stjepanu -Stevi Filipoviću. 

sf mermer

O čuvarima spomen parkova, rasveti i kamerama, kao načinu i sredstvu   zaštite od besramnih rušitelja, Grad Valjevo još uvek ne razmišlja, polako  neće još dugo, jer ničija nije gorela do zore. 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas