Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

HAŠKI TUŽILAC TRAŽI HAPŠENJE ČELNIKA IZREAELA I HAMASA Featured

gaza genocid1 0

Tužilac Međunarodnog krivičnog suda u Hagu zatražio je danas  naloge za hapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i ministra odbrane Yoava Gallanta zbog optužbi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti posle napada od 7.okotbra do danas. Pred Većem sudija je da razmatra zahtev Kana. Tokom agresije u Gazi, izvršen je genocid. Od 6.oktobra do danas ubijeno je više od 34.460  nevinih ljudi, žena i dece. Tužilac Kan  pored hapšenja čelnika Izraela traži naloge za hapšenje trojice čelnika Hamasa.

Veće sudija ICC-a će u najkražem roku razmotriti Kanov zahtev za hapšenje. 

 U izjavi Karima Kana, glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog suda, navedeno je kako optužbe protiv čelnika Hamasa uključuju i one za istrebljenje, ubistvo, uzimanje talaca, silovanje i seksualni napad u pritvoru. Optužbe protiv izraelskog premijera Netanjahua i ministra obrane Gallanta uključuju uzroke istrebljenja, izgladnjivanje kao metodu rata, kao i uskraćivanje dostave humanitarne pomoći i namerno ciljanje civila u sukobu.

Broj Palestinaca ubijenih tokom izraelske agresije od 7.okotobra do danas premašio je  35.000, povrdilo je  Ministarstvo zdravlja u Gazi.

gaza genocid 2 0

Dok američki savetnik za nacionalnu bezbednost boravi u Izraelu zbog razgovora o ratu u Gazi, izraelci pojačavaju kopnene i vazdušne udare širom Pojasa Gaze.

U najnovijem izraelskom bombaškom napadu na Gazu poginula su tri Palestinca, osam ih je ranjeno. Meta je bio stan u četvrti Tal al-Sultan, zapadno od grada Rafaha, na jugu Pojasa. Preživeli su prebačeni u Kuvajtsku bolnicu u Rafahu. U centralnom delu Gaze Palestinci u izbegličkom kampu Nuseirat tokom noćašnjeg  napada su ubijene 31 osoba, a najbeći broj su  žene i deca.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas