Menu

zaglavlje

LUKA MIHAJLOVIĆ  SENIORSKI ŠAMPION DRŽAVE U BOKSU!

LUKA MIHAJLOVIĆ SENIORSKI ŠAMPION …

  Valjevo je 10.maj...

CRVENA ARMIJA I PARTIZANI SU DONELI SLOBODU VALJEVU PRE OSAM DECENIJA

CRVENA ARMIJA I PARTIZANI SU DONELI…

Umišljeni da se istorij...

TIHI ODLAZAK VELEMAJSTORA KIČICE RADOVANA-MIĆE TRNAVCA (1950-2024)

TIHI ODLAZAK VELEMAJSTORA KIČICE RA…

foto đorđe đoković Slik...

ALEKSA DA, A NE "MIŠ BELI ŠTO SREĆU DELI"!

ALEKSA DA, A NE "MIŠ BELI ŠTO …

Foto TILA U odsustvu bi...

BIOLOŠKI FAKULTET: JEDINA  MERA JE ODUSTAJANJE OD PRERADE JADARITA U JADRU

BIOLOŠKI FAKULTET: JEDINA MERA JE …

Foto(BETAPHOTO/SAŠA ĐOR...

MADRID NOVA DESTINACIJA MATIJE NASTASIĆA

MADRID NOVA DESTINACIJA MATIJE NAST…

Matija Nastasić je novi...

VALJEVO ISPRATILO BESMRTNOG ĆAMIJA U SVETLOST NEBESKU

VALJEVO ISPRATILO BESMRTNOG ĆAMIJA …

U vremenu neljudstva i ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VEMBLI, ATINA, SPLIT, DANAS DUBAI, ŽOC ALEKSA I MITAR GAZE.... A RATKOVICA U NAŠEM METALCU Featured

Londonski Vembli sinoć krcat. Pred 96.000 ljudi  Danijel Duboa zadržao  IBF pojas šampiona sveta, a posle nokauta bokserska penzija ćeka Entonija Džošuu.

Protekle noći u centru Atine spektakl na olimpijskom stadionu Panatinaiko, pred samo 40-ak hiljada fanova otrovanih košarkom.  Žocov Partizan  u revijalnom meču pobedio šampiona Evrope  Panatinaikos i osvojio treći trofej u septembru, za najavu da sledi najluđa sezona posle tačno 14 godina i plasmana na fajnal for u pariskom Bersiu. 

Dva spektakla za svet, a na valjevskom (ne)sportskom nebu  na Malu Gospojinu, svega po malo.

Iz nebuha desio novi predsednik KK Metalac Branislav Bane Ratkovica. Nekada košarkaš Partizana, poslednji trener Metalca u ostavci, zbog pogubne politike čelnika kluba i predaje već osvojene titule u KLS, se vratio na mesto "zločina".

Bane se vratio, a hoće li na klupi sesti  Vladimir Đokić, je pitanje svih pitanja. Ne za Ratkovicu već za Lazara Gojkovića, jedino odgovornog što je Miloš Bubonja u poslednjem trenutku odustao od preuzimanja kluba!

Sada bivši predsednik Vladan Janković - Bukača je završio svoju misiju.

Bilo je svega i svačega, dobrih i loših poteza, ljubavi i manje i više, kao dobra i manje dobra. Najvažnije, Metalac danas "pliva" sa preskromnim timom u KLS-u, bez dugova, ali tu je more pitanja za Branislava Ratkovicu.

Prvo ali ne ključno je, šta će se desiti ako se Gojković bude ponašao kao do sada, da jedno misli, drugo priča, a treže radi.

Posledica takvog odnosa je dolazak umesto nikoga, u ništa, Srđana Flajsa. Čovek je došao na poziv, iz ličnog interesa, jer živi od trenerskog rada. Međutim, Metalac mora da ostane klub iznad svakog pojedinca, ali za mnogo bolje od postojećih na svakom mestu, počev  od igrača do trenera. Da ne bude opet čovek je tu, jer niko nije hteo. Niko lud neće skočiti u bunar samo zato što mu je rečeno da će mu ako skoči sve biti lepše i bolje.

Sa modelom finansiranja sporta, i bez upliva novca, najvećih investitora o trošku  naroda, danas profitera u Gradu Valjevu,  kineskog  Gorenja, nemačke Bizerbe, Hangrrosa, austrijskog Austroterma, italijanskog Valija svaka priča je besmilena.

Godinama na dlanu liga osnovnih škola, tokom cele školske godine, Letnji festival sporta,  valjevski  Vijaređo, Malaga, Teramo, Palma de Majorka... još uvek nisu opcije.

Predhodnici zaštitnika Grada Valjeva od kopanja, deceniju ipo gradiše gerontološki centar ispod Gračanskog groblja, i završi ga Lazar.

U  vreme Lazara su završena eksrpesno  dva obdaništa, ali  bez priključka na Toplanu, jer je neko negde nešto loše izračunao.  Rekonstrukacija" ulice Vuka Karadžića je ličila na restauaraciju, kao i obnova preimenovanog "DTV "Partizan". Samo su cene izvođača radova nesporno sporne, kažu oni što bi da ih saznaju. 

Vlast je od letos ljubitelj zamračenih ulica, posle naprasno sprovedenog blic kriga i  "jeftinog  osvetljavanja grada", bez traga gde nestade "preskupa rasveta". Od prodavaca magle zgubidana što noću mrače, i ko zna još kakvih esksperata za ništa, očekivano!

Zato i sve sportske priče ne idu dobrim putem.

Valjevski fudbalski mutant imenom i prezimenom sa dva slovna pisma, nema vrednost za nešto više u Trećem rangu takmičenja. Bez novca, utrošenog na vraćanje dugova što je štetočina deceniju pravila štetočina veka, šarlatanstva svojstvenog diletantima mutant preživljava. Danas, očišćeni od korova, stadion Krušik je lepo videti, ali samo iz aviona. Na terenu mutant nema ključne igrače "po centrali" i samo zato, plus manjak energije, bodovna zaliha sa ovim timom, raste milimetarski. Juče  drugi uzastoni remi, i još dva boda manje  u Parku  Parka Pećina. Bod je posle Mladog radnika, pobedi ga juče i Loznica u Požarevcu, iz Valjeva odnela i Jošanica, za upozorenje da sledi nova  jesen za brigu.

Vaterpolisti iz "vigvama" iz SRC Petnica bez kapitena Ace Kovačeviča prešao letos  Šabac, sa mnogo novih igrača,  sinoć  su neočekivano bili dobri u prvom poluvremenu protiv Jadrana u Splitu(3:4).

Sa šest nosilaca srebrnog odličja sa Olimpijskih  igara u Parizu Jadranaši su se poigrali sa gostima u preostalih 16 minuta, valjda malo i da poleče kompleks više vrednosti što ih "cepa" od Pariza, gde ih je Srbija ponizila u finalu OI. Sinoć je na kraju bilo  18:6, valjda za pokaz  gostima da su  zalutali u Regionalnu Premijer vaterpolo ligu. Splićani ne znaju da Valis trenira jednom dnevno na otvorenim,  da su toplotne pumpe i ostala mašinerija za "vigvam" i dalje samo na nivou lepih obećanja. Jednostavno, Grad Valjevo sa vaterpolo Primijerligašem, i dalje  nema zatvoren bazen.

  Sledi novo iskušenje za Valis u Dubrovniku protiv moćnog Juga, sinoć bolji od Šapca 19:15. Ako je za utehu za Valis, C. zvezdu je poebdio Solaris u Beogradu 10:10, a učesnik LŠ Radnički je u Kragujevcu poražen na peterce od riječkog Primorja 13:14. Jedino je pobedio Šapičev  N. BGD. kao domaćin, Primorac iz Kotora 14:12.

Sada srozan na marginu rukomet zahvaljujući Partizanu daje znake života.

Crno beli su posle 8 godina dominacije srušili  Vojvodinu u Novu Sadu, danas razbiili slabu Zvezdu, za najavu lude sezonu. Nekada sinonim sporta valjevski RK  METALAC preimenivan iz potrebe u ORK Metalac iz tzv Prve lige Beograd prebačen u  grupa Zapad. Na startu nove sezone kao i lane je pobedio.  Sinoć u Valjevu Omladinca iz Gornjeg Milanovca 28:22.

Košarka se vraća i nastavlja da ugrožava dominaciju fudbalu, tamo Evroliga kreće ubrzo, a sinoć je imala pravi uvod.

Spektakl pred "samo" 40-ak hiljada košarkaških zaljubljenika u Atini na čuvenim stadionu Panatenaiko. U meču bez odlukom EL suspendovanog  vlasnika "zelenih" Dimitrisa  sina LEGENDARNOG Pavlosa Janakopulosa Partizan je pobedio šampiona Evrope Panatinaiakos sa 75:64. Spektakl je bio u znaku košarkaša Partizana, sigurnih od početka do kraja meča.

Noć uoči starta neuvaženog od EL, dakle nepriznatog šampiona ABA lige, u novom ciklusu, "patuljak" je najavio poslednju sezonu družena sa klubovima iz ex YU republika. Nepriznati šampion ABA lige, ipak sa "taksom" za Evroligu, u novom ciklusu startuje na 4 fronta.

Braniće tri trofeja,  a  u prilog da ih ABA liga  sve manje dotiče, posle poraza u Moskvi i Atini usledio je novi večeras najšokantniji u Dubaiju, za potvrdu da ima razloga za brigu napucanog tima,  pred start EL.

 Domaćin je u Dubaiju odigrao prvu zvaničnu takmičarsku utakmicu i pobedio prefavorizovanu C. zvezdu 86:84.

Izpostao je fudbalski Bruno Lažam sa njim i dva Turčina sa Marakana. Žal je nastavljen i to posle samo tri dana.

A uoči sutrašnjeg odmeravanja snaga komšija, derbi su obrisali izdajnici Partizana, i  ljubimica najvećeg navijača  na krilima sudija i svih mu vernih podanika desio se brutalni napad  na teren Partizana. Noćas su delovale "krtice" i teren je razvaljen, paljen, oran, sečen, "zastajkljivan" i nije za igru. Iz Partizana kažu igraće se. Poslednja će biti naravno zna se koga i zašto.  Bonus je povređen pa je i odlaganje na vidiku. A ko je teren razvaljivao više sati ne zna se. Normalno bi bilo da je  i pitanju  teren, u Tvrdojevcu,Pambukovici... ovako baš čudno. U iščekivanju odgovora bude li se igralo, eto nam nove farse u režiji poslatog dželata da ponovo masakirira Partizan.

Za utehu partizanovcima, poput Alekse perjanice, CSKA, posle mvp trofeja i ruženja C.zvzede na turniru u MOskvi, a pre juče cepanja Uniksa,  Mitar rešeta i ne staje.

U dresu Al Hilala Mitrović je spakovao u Saudijskoj Pro ligi dva komada  ljutom rivalu Al Itihadu. Poput Borjana Mitar je "dvojkom častio" drugog eks zvezdaša Rajkovića. 

Stopama Mitra idu i prodati i za siću, bolje rečeno oterani Saldnja u Mađarskoj i mlađani Baždar u Saragosi. Cepaju protivničke mreže jer nema karaburmca, da li još samo sutra na klupi u Homskoj,  da ih "jaše" i ponižava.

A, ljubimicu najvećeg navijača u Srbiji, tešku "samo" 100-tinak miliona, ni slučajno niko ne sme ni slučajno da pobedi!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas