Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

EVROLIGA , BRIKS I BORBA ZA POVRATAK OSMEHA I MALO RADOSTI U DEVASTIRANOM DRUŠTVU Featured

arena mrak 1 1

Samo na  sportskom polju prijaju "ratovi", jer  svI drugi su na štetu ljudi, kao  potvrda sve prisutnijeg nacifaci globalističkog ludila na planeti.

Nezaobilaznom fudbalu primat sve više uzima košarka, bar na prostorima Srbije. Najvažnija sporedna stvar na svetu je u Srbiji sve omraženiji, i ruglo i splačina sveta sporta.

Kad je laž identitet a Panta deli "vukove diplome" jasno je što je "petice" i "četvorke"obeležavaju još jednu Milojevu jesen, po ceni od samo 100 milki,  kako reče "blagajnik" sa Interoplove poternice.

Na seću krenulo je novo izdanje, 29. po redu Evrolige. Srpski klubovi  Partizan i Zvezda najavljuju sezonu nad sezonama, a tu smo jer Rusima je  uskraćeno  pravo Rusima da igraju.

Već treću sezonu velikan jedan dd vlasnika Evrolige i višestruki šampion CSKA, kao i ostali ruski timovi ne igraju Evroligu. Razlog je vojna intervencija Rusije u Ukrajini. Ali zasijala je nada za Ruse, jer Evroliga  najavljuje proširenje na 20 klubova, što je tiha najava povratka CSKA u elitu. 

Na drugoj strani "ponos Izraela" Makabi je i dalje privilegovan da igra, doduše kao domaćin u Beogradu.

Srbija kao i lane nastavlja da čašćava Izrael, za priznanje lažne države Kosovo?!

Ponovo valja istači,  fudbal je u ovoj zemlji u živom blatu i mulju, "miljenica" je dobacila do 100 miliona, dok je konkurent okovan dugovima, daleko od nekadašnjeg sjaja. Odoše uništitelji u pokušaju bez sankcija. Stigoše Mijat madridski, Ljaja Pazarac.... Meni ma šta ko mislio Milka Forcan je pravo osveženje. Pobedu u Pazaru u danu dolaska "privremenih" već proglašavaju nameštaljkom Ljajića. Nema nameštanja u 92.minutu, ali ga je bilo  bez posledica, na poluvremenu na Karaburmi posle 2:0 za OFK-a. Pižon "ispario" sa klupe, deca išamarana u svlačionici za uvod u teror,  varaju se ako misle neograničenog roka trajanja.

Oktobarski "biser"  trenerski patuljak, tralal je odmah "ošuren" na Ubu, a sad Voša čeka"romantičare" pod šapom "magije", što znači novu šansu po  treći put fudbalske prevare u Srpskoj Atini. Ali za tralala nema zime, čeka ga sigurno Niš, ako ne i možda i neki veći klub, jer nije mala stvar biti miljenik "prognozera" sinoćne "petarde" u Marseju.

"Reprezentacija Srbije će u toku novembra biti jača za četiri igrač"a koji se nisu našli na spisku u prethodnom okupljanju. Vest je objavio pomislićete,  selektor Dragan Stojković Piksi. Varate se učinio je to "novi selektor" Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, očigledno  obavešteniji  i do pikseta.

Po proverenoj recepturi u srpsku  košarku je kao i u fudbal stigao "mesija".

KSS ima novog predsednika. "Spasitelj" je "vredan"  poput predsednika u FSS, i sigurni smo jedno, "us(š)trojiće" srpsku košarku. Za sada jedini uspeh u moru najava je opstanak selektora Karija. Sa Pešićem, ili bez njega, loše nam se piše ako ne budebilo Nikole Jokića. A umesto da se počeše po čelu i zapita kako to olimpijac Plavšić nema mesta  u ekipa lidera Evrlige, Pešić kuka kako Obradović razigrava Bongu i Nilikinu, a ne vidi kako raste Aleksej Pokuševski. Zaboravlja činjenicu ko je igrao a ko nije u "prozorima" sa Sversko prvenstva. 

Dva naša kluba iz Srbije igraju novu sezonu Evrolige. Crvena zvezda mahom sa domaćim snagama, odavno su prošli svoj zenit, je u novom jurišu na  fajnal for. Liderska pozicija, i pored bolnog poraza od barsinih partizanovaca Jana i Kevina, je i dalje aktuelna. Američki ekspet i domaći "obaveštajci" su stavli švabu na stub srama, brojeću mu greške sudija u Areni protiv Barselone. Grešaka izbroja  7 u završnici meča i Evroliga. Samo zaboraviše "eksperti" da izbroje pogrešne odluke pre 7 "kobnih" ali na štetu Katalonaca. Slaba uteha, jer posle posle dva trijumfa, jednog u Parizu, a drugog Istanbulu, plus Baski Areni, došla je  pobeda  u Podgorici. Sudije su diretkno uticali na rezultat(ali to je zabranjena tema), ali se povredio se Bolomboj. Reakcija, zna se koga i zašto je stigla odmah. OLimpijakos već danas  braći pozajmljuje Petruševa, a do Partrizana u novembru stiže još jedan  centar, i to  iz Amerike.  Real je novi izazov u WiZink Areni, a pobeda nije nemoguća, večeras, ali sutra kada je meč zakazan u Madridu, možda i bude.

Zašto, pa  Partizan i Željko Obradović su ispustili baš taj isti Real u Madridu, a pre njega i Baskoniu u Vitoriji. "Ispeglali" su dve "nule", za 48 sati, u Areni i Pioniru. Slatka osveta Bajernu za "unakaženu" prošlu sezonu bila je uvod u rušenje "ponosa Izraela" već posle 48 sati. Posle 2 meča u Evroligi Zadar je opasno zapretio u "Višnjiku". Partizan sa filosofijom gladijatora je ponovo pokazao zašto postaje najmoćniji skup "Spartanaca" Evrolige.

Za razliku od Zvezde raspored ide na ruku Partizanu. Do kraja godine čeka ih 13 utakmica u Areni. U Zadru su viđeni  Vašington i najveća enigma Ajzea Majk. Za bilo kakav utisak je rano. Pored Karlika Džonsa Brauna, Ludnberga, Bonge, Tajrika Džonsa, Dejvisa, i novog srpskog lica Alekseja Pokuševskog, pored Vanje, Balše... Partizan  već igra na višem nivou nego lane. Sad se valja izboriti sa navijačima, posle  upozorenju Evrolige Partizanu, zbog  pogrdnog skandiranja u Areni predsedniku. Za uvrede čoveku, Kevinu nema još upozorenja. Videćemo večeras reakciju Arene, na ekspresnu "zabranu pozdrava" na pretnju Evrolige.  Osakaćeni  Virtus bi trebalo da bude lak plen, za novu osvetu posle duplog poraza prošle sezone, za nastavak serije, treću u nizu u Evroligi, posle "petarde" u reginalnoj ABA ligi.  

A, u Valjevo ćemo se načekati "vaskrsnuća" do prve pobede, već tri puta poraženog Metalca u KLS.

Kraj demosntracije sile Zlatiboraca u Hali sportova 15.sepetembar" u Užicu kraj Đetinje u "Velikom Parku" usledilo je očekivano demoliranje. Da Vlada Šokić nije ubacio klince u 4/4 bila bi to katastrofa u pravom smilsu reču. Jasno je Metalac raspolaže  najgorim sastavom u novom milenijumu. Eks trener , pa sada i predsednik je stigao u 12 i minut. Trener, i večina igrača su način "reakcije" pomoćnog trenera na samo na košarku, već i na sve druge oblasti i javni život u Valjevu.

Biće da je pritisak mesara, po valjevski kasapa, trgnuo letargičnog, i evo danas se "javio Krizni štab" Ukinuta je vanredna situacija na teritoriji grada Valjeva zbog posledica elementarne nepogode bolesti životinja – Afričke kuge svinja. Stigla je najava, da u novembru stiže, oktobarsko-miholjdanski  "čvarkovdan".  

I bez festivala duvana čvaraka, ima ih za duplo manje para od festivalske. U ruskoj radnj Sreforor u Popučkama ima svega  svačega lepog, po nevašarskim nepijačnim cenama.  Valja otići i uveriti se u čudo neviđeno!

A, danas na pomolu novo svetsko čudo!

briks

U Kazanju je otvoren BRIKS. Ruski predsednik Vladimir Vladiović Putin ocenio da je otvaranjem samita BRIKS nastavljeno" formiranje multipolarnog sveta,  dinamičan i nepovratan proces“. Jasno je,  “ kao protivteža „zapadnoj hegemoniji“. 

Brojne su teme 36  lidera o „najhitnijim pitanjima“, poput „rešavanja regionalnih sukoba“.  BRIKS, su prvobitno činili Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika, a sada i Iran, Egipat, Etiopija, Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija. Turska, Azerbejdžan i Malezija su podnele zahtev za članstvo, a nekoliko drugih država je izrazilo interesovanje da se pridruži.

SR Srbija ima svoju delegaciju na BRIKS-u, ali nema predsednika.

Samo da ponovim: Kad laž postaje identitet, jasno je zašto se gradi Beograd na vodi, pored 3 besmislena već izgrađena, sada i  nacionalni stadion. Novac se poklanja stranim investitorima, i naravno sipa  u fudalsku rupu bez dna, i podobne medije. Novca, narodnog i dalje, nema za lečenje dece, poljoprivredu, prosvetu...

Nema izbora, borba,  kao jedini način povratak okupiranog  Kosova i Metohije, proterivanje trovača, zemlje vode i vazduha, jer povratak istinskih vrednosti i slobode nema cenu! 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas