Ponosni  gradonačelnik Stevan Bakić, povodom izuzetnog priznanja ne krije lično oduševljenje.
subotica 1 grad
“Ovo je veliko priznanje za sav napor svih ovih decenija unazad sportskih radnika Grada Subotice, sportista Subotice, za sve osvojene medalje na državnim prvenstvima, evropskim, svetskim i olimpijskim takmičenjima. Velika je stvar i od ovoga će i grad i građani Subotice imati benefite, naročito sportisti”, bez dileme je Bakić.
subotica grad

Gradonačenik Subotice je  istakao da titula  Evropsokog Grada sporta  predstavlja motiv za još veća ulaganja u sportsku infrastukturu i sportiste.

“Ponoviću 1000 puta,  ono što uvek radosno ističem, najbolji ambasadori našega grada su sportisti. Oni su najviše doprineli da ovaj grad dobije tu titulu”, poruka je  gradonačelnika Subotice.

Valjevci u toj nestvaranoj subotičkoj sportskoj priči imaju svog ambasadora košarkaškog trenera, Vladimira  Đokića.

Sa  Zoranom Kovačevićem Đokić je pre tri  decenije bio  kreator   najvećih uspeha  subotiče košarke, finala Kupa Jugoslavije i pulufinala nacionalnog šampionata. Danas  je Vladimir Đokić  trener  Spartaka, novog  člana ABA-2 lige.

djokic vladimir ss

Valjevac posle bronze osvojene prošle godine u Turskoj,  je kao selektor  mlade  U-19 na Divčibarama, gde  reprezentnom izdanju  hotela Crni Vrh priprema  selekciju za Svetsko prvenstvu u Mađarskoj, koje počinje za dve nedelje.

Valjevo ima na koga da ugleda, i ponešto nauči od Subotičana.

KK "Spartak Office shoes" je sve koji vole košarku, za  nepune tri godine  ujedinio  predsednik Slobodan Jaramazović, sa Koturvićem najveće ime subotičke košarke. Formirana je škola košarke sa 600 polaznika. Uloženo je samo u mlade 600.000 evra, sa ciljem da novi naraštaji ispišu  nove zlatne stranice  sportske istorije, i vrate Spartak na košarkašku mapu Srbije i Evrope.