Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM VALJEVKA MAGDALENA OBUĆINA KRČI PUT KA ZVEZDAMA Featured

magi prijem

foto oss Kad od malih nogu znaš šta hoćeš, potrudiš se da i drugi prepoznaju tvoj  talenat, i još važnije kada imaš volju, veru u sebe, mentalnu snagu i istrajnost, normalno je da napredak i sreća zakucaju na tvoja vrata.

Valjevku Magdalenu Obućinu(2007) odbojka je oduvek privlačila. Živahna, znatiželjna i  uporna, kao devojčurak  ušla je u svet odbojke već sa 11 godina i to u OK Valjevo. Prvi trener Rajko Stojanović je učio, hrabrio i podržavao Magdalenu, i kada je grmelo i Sunce pržilo. Rasla je mamima Magi kao pupoljak, i u svakom pogledu i  napredovala.

magi i rajko

Magdalenin talenat je pao u oči trenerima na letnjim odbojkaškim kampovima Play Volley, Volley Trend... Pohvale za rad i posvećenost  su joj donele prva mala priznanja, kao jednoj od najtalentovanijih devojčica.

magi 1

Oduvek hrabra i svoja, odvažno je odlučila da se osamostila. Upisala je  Sportsku  gimnaziju u Beogradu.

Dve godine posebnih izazova i iskušenja, donele su odluku i  vrhunac hrabrosti male lavice, zakucala je  na vrata šampionske Crvene zvezde.

magi obućina cz

foto ok cz Za razliku od mnogih vršnjakinja, dobila je zeleno svetlo, i počela je da trenira pod stručnim nadzorom Đorđa Pavićevića. Usledio je poziv i odlične partije u reprezentaciiji Beograda na prestižnim turniru mladih odbojkašica u srpskoj prestonici. Prošlog leta je potpisala ugovor o stipendiranju sa crveno belima, a već na jesen beleži prve nastupe za seniorski tim koji vodi  Milan Gršić. Nije joj bilo teško da proteklu sezonu igra na tri  fronta, za kadetkinje, juniorke i prvi tim Zvede, naprotiv veliko zadovoljstvo. A Nikola Rosić generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana, proslavljeni libero reprezentacije Srbije je takođe imao udela u dolasku Magi u Zvezdu, jer mu nije bilo teško da prepozna potencijal Valjevke.

magi i rosić   U aprilu ove godine Magdalena je  dobila poziv da igra za kadetsku reprezentaciju Srbije. Na kvalifikacionom turniru u Vrnjačkoj Banji od 8. do 14. aprila Srbija uspeva da izbori plasman kao drugoplasirana.

Kadetkinje Srbije su pobedile Severnu Makedeniju(3:0) i Češku(3:2).

magi svi

foto oks U borbi za prvo mesto u B grupi Holanđanke su slavile 3:2 posle nešto više od dva sata lavovske borbe. Magdalena je u meču sa "oranjem" bila je najbolje ocenjena igračica Srbije.

"Veliko iskustvo za sve nas je turnir u V. Banji. Igrale smo kako zahteva plavi dres. Moglo je i bolje, ali jasno nam je da ima prostora za napredak cele ekipe. Srećne smo zbog uspeha, i ponosne na našu selektorku Danijelu-Lelu-Kijac-Vulović. Najveća podršku stizala je od Lele kada je bilo najpotrebnije, Uvek je znala da  podigne moral ekipe, i vuče najbolje poteze u igri. Do jula i EP, ima dovoljno vremena da se još bolje spremimo i jurišamo na visok plasman, i borbu za medalju. Srbija će 12. put igrati na EP. Obavezuju nas osvojena odličja, do sada ukupno šest, po tri srebra i bronze. Potrudićemo se da budemo na visini zadatka, i da po ugledu na starije drugarice obradujemi Srbiju",  kaže za naš portal mlada Valjevka Magdalena Obućina.

Srbija će igrati je od 1. do 14. jula igrati u grupi sa domaćnom Rumunijom,  Slovenijom, Hrvatskom, Belgijom, Italijom, Španijom i Holandijom.

U drugoj grupi u Grčkoj u Heraklionu su pored domaćina Turska, Bugarska, Poljska, Mađarska, Finska i Litvanija.

magi smeč

foto oks Magdaleni se otvaraju vrata svetlosti, za sada u srpskom svetu odbojke.

Svetlost je prva dodirnula naša Valjevka, repezentativka Ana Lazarević, evropska šampionka, trostruka  prvakinje  Grčke  sa Olimpijaksom, a u Srbiji na tronu sa Crvenom Zvezdom, ovih dana u borbi za novu krunu u Rumuniji. Tanja Grbić je harala Francuskom sa Ljiljom Ranković, a prošle godine je osvojila i titulu u Mađarskoj. Maja Savić je donela prvi šampionski bal Želji iz Lajkovca.

Magdalena Obućina kreće stopama svojih sugrađanki. Volja i inspiracija postoje, put  je trnovit, zamke i iznenađenja vrebaju sa svih strana.

Tajna uspeha u životu je da voliš ono što radiš.

Za put do svetlosti su potrebni srce, pamet, intelekt, duša i ljubav. Sa dovoljno želje, puno rada, posvećenosti, istrajnosti i malo sreće, sigurni smo, na radost mama Ljiljine miljenice i svih što veruje u tebe, uspećeš Magi!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas