Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ŽIVOJIN JOVANOVIĆ GENERALNI DIREKTOR VALJEVSKE PIVARE Featured

 1grcka valjevsko pivoŽivojin-Žoja-Jovanović vlasnik giganta mesne idustrije Zemljoradničke zadruge „Trlić“ novi je generalni direktor Valjevske pivare.

Jovanović je nasledio  Aleksandra Rajevca, sada savetnika, itetako zaslužnog što je najstarija pivara u Zapadnoj Srbiji pre druge privatizacije, bila jedina  državna pivara vraćena u život,  i što  ima najkvalitetnije domaće "državno" pivo, i naravno  posluje profitabilno.

Za svog pomoćnika Žoja Jovanović je odredio Zorana Božića, stečajnog upravnika i vršioca dužnosti direktora Valjevske pivare do juna 2013. godine, kada je odlukom Vlade Srbije za generalniog direktora postavljen Aleksandar Rajevac.

Nije tajna da je rad stečajnog upravnika  Valjevsku pivaru skupo koštao, i da nikada nije bio omiljeno lice kod valjevskih pivara, a  po povratku na "mesto zločina" sada kao zamenik već  kadroviše i smenjuje odgovorna lica.

Valjevsku pivaru je kupila kompaniji „Brauerei Group“ iz Beograda.

Ministarstvo privrede Srbije je 6. septembra objavilo prvi javni poziv za prodaju ukupnog kapitala "Valjevske pivare" sa početnom cenom od 7.047.260 evra. S obzirom na to da nije bilo zainteresovanih kupaca, 19. novembra je oglašen i drugi javni poziv za prodaju najstarijeg valjevskog privrednog kolektiva po početnoj ceni od 3.523.630 evra, što je polovina procenjene vrednosti kapitala.

Na drugi javni poziv Ministarstva privrede za prodaju "Valjevske pivare" stigla je samo jedna ponuda i to privrednog društva  „Brauerei Group“ iz Beograda" - Stari grad.

Prema podacima Agencije za privredni registar (APR) delatnost ovog Privrednog društva,  osnovanog 6. decembra 2018. godine, je proizvodnja piva.  Osnivači su: Živojin Jovanović, Trlić bb opština Ub, Miloje Blizanjac, takođe Trlić bb opština Ub i Zoran Kostić Brzeće bb opština Brus.

Osnivački ulog ovog privrednog društva je 30 hiljada dinara, a svaki od članova je vlasnik jedne trećine. 

Živojin Jovanović je zadrugar i direktor uspešne ZZ "Trlić" Ub, Zoran Kostić je direktor firme "Brzmin" iz Brzeća, registrovane kao društvo za proizvodnju, usluge i promet, a u pretežnoj delatnosti je navedeno hoteli i sličan smeštaj, a pored toga bavi se trgovinom naftnih derivata. Miloje Blizanjac je vlasnik ubske mlekare „Dr Milk“.

Vlasnici Valjevske pivare imaju obavezu da u naredne dve godine ulože pet miliona evra u  modernizacuju proizvodnje i poboljšanja kvaliteta  Valjevskog piva.

U pivari radi 200 radnika, sa prosečnom zaradom od 50.000 dinara, što je iznad valjevskog proseka. Od dolaska Ace Rajevca na čelo Valjevske pivare, punih pet godina vraćani su zaostali dugovi, plate se uredno isplaćuju radnicima i izvršavaju se uredno obaveze prema  državi, i najvažnije, poslovalo se profitabilno. 

U naredne dve godine novi vlasnik ima obavezu da zadrži sve radnike, a nove gazde najavljuju povećanje proizvodnje i širenje na tržištu, i za očekivati je i otvaranje novih radnih mesta.

Nakon neuspešne privatizacije pre 15 godina Atlas grupe, potom izbegnute likvidacije 2013.godine vraćanja pod okrilje države Valjevska pivara uspešno posluje, beleži rast proizvodnje i profita, osvaja nova tržišta, a Valjevsko pivo je stiglo i do  tržište Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. Valjevska pivara je u 2018. proizvela 90.000 hektolitara piva, a novi vlasnici ukoliko žele dobro  Valjevskoj pivari moraće da stvore uslove za plasman Valjevskog piva, najpre  u svojim sredinama, Tamnavi pre svega, a ne da tržište bude isključivo Grad Valjevo i do sada "osvojene" destinacije.

Valjevo očekuje kao i do sada da Valjevska pivara u svakom pogledu bude društeno prepoznatljiv  kolektiv saradnik u svim sferama života Valjevki i Valjevaca, od zdravstva, kulture, školstva, sporta...

valjevsko pivo gradac

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas