Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

OK SRBIJANKA 014 NA FINALU SIM U SPLITU, A VALJEVO JOŠ OKLEVA Featured

 

1SIM ADA 3foto sim srbija  Na terenima JP Ada Ciganlija održano je  po šesti put Državno finale Dunav osiguranje "Sportskih igara mladih Srbije". Na višednevnom finalnom turniru  u  konkurenciji  ekipa- osnovaca( rodjenih do 2004. godine), ekipa ŽOK Srbijanka 014 bez izgubljenog seta je pobedila sve rivalke, što je i razumljivo i  plasirala se na finale što sledi u Splitu polovinom avgusta.

VALJEVO IMA BOLJI PROJEKAT NA DLANU, ALI I DALJE OKLEVA1srbijank sim ada

foto Katarina Vićentijević

Učesnicima se obratio i Zdravko Marić,"idejni tvorac" i predsednik Sportskih igara mladih iz Hrvatske, a nije izostalo obraćanje i Sema Fabricia, šefa delegacije EU u Srbiji i premijerke  Vlade Srbije Ane Brnabić. Na završnoj ceremoniji su  bili i Tihomir Gudić (regionalni izvršni direktor Sportskih igara mladih), Ivana Jovanović (predsednica SIM Srbije), Predrag Peruničić (državni sekretar Ministarstva omladine i sporta), Božidar Maljković (predsednik Olimpijskog komiteta Srbije), Miloš Kovačević (savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja), Željko Tanasković (predsednik Saveza za školski sport Srbije), Uroš Savić (gen. sek. Saveza za školski sport), Boža Đurković (predsednik Rukometnog saveza Srbije), Ivan Knežević (gen.sek Odbojkaškog saveza Srbije) i predstavnici sponzora.

Više od  2.000 devojčica i dečaka  nadmetalo se u devet sportova, a pobednici će od 15. avgusta učestvovati na velikom Međunarodnom finalu u Splitu. Sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine će se družiti, takmičiti i biti na besplatnom letovanju.Sportske igre mladih okupile su više od 75.000 osnovaca iz 187 sredina u Srbiji.

Valjevke su posle trijumfa u svom gradu na finalnom turniru u Beogradu pobedile rivalke i Beograda, Niša, Požarevca i Zrenjanina i bez izgubljenog seta osvojile su prvo mesto. Generacija pionirki Srbije ponovila je rezultat nešto starijih drugarica od pre dve godine i ponovo su prve na srpskom Sportskim igrama mladih.

 

Johanes Han Evropski komesar za susedske odnose i pregovore oko pristupanja EU, a od ove godine ambasador Igara, uručio je medalje najboljima na finalnom turniru na Adi Ciganliji.1sim han

foto SIM

Deca su se od maja do finala na Adi Ciganliji družila ,uživala i radovala igrajući najjaču igru  u svom uzrastu " između dve vatre".

Nisu izostali profi sportovi poput odbojke, rukometa, stonog tenisa, tenisa, basketa 3 na 3. kao i odbojke na pesku i šahu.

Sportske igre mladih se održavaju već 23. godinu u Republici Hrvatskoj, 10. u BIH.

Cilj Sportskih igara mladih jeste okupljanje što većeg broja dece i mladih, kako bi druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice, koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije. Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje za decu je sve besplatno. A posebnu zahvalnost za sve ove lepe dane i trenutke za pamćenje Dunav osiguranje SIM Srbije duguju pulu sponzora – generalnom sponzoru kompaniji Dunav osiguranje, kompaniji Coca Cola, Banci Poštanska štedionica, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije.

Valja istaći Grad Valjevo godinama ima na raspologanju projekat "Sportskih mladih Evrope i sveta". Očigledno i vlast još uvek ne prepoznaje višestruku potrebu, značaj i korist manifestacije.

1GRAD VALJEVO

Glavni nosioci projekta "Sportske igre mladih Evrope i sveta" samo u 7 sportova: fudbalu, košarci, rukometu, odbojci, vaterpolo, boksu i karateu bio bi Sportski savezt Grada Valjeva, a operativci volonteri  osnovci i srednjoškolci iz Grada Valjeva.

Samo kotizacijom i boravkom učesnika kroz nikada viđeno sportsko leto i neverovatne programska sadržaje obezbedila bi se sredstva  za besplatne udžbenike za oko 10.000 učenika, a za godinu dve bi bio izgrađen sporstki kompleks, dvorana sa bazenom i mol šoping centrom.

Ne treba posebno isticati da bi deo novca bio izdvojen i za sve BESPLATNE školice sporta.

Na ovaj način  organizovanje "Sportskih igara mladih"  je  samo aktivnost i potreba za dnevno političku i propagandu. Ograničene samo na tri  republike  eks SFRJ Srbiju, BiH, i Hrvatsku, bez Slovenije, Makedonije i Crne Gore je  dovoljan razlog  za kritiku organizatorima.

sim ada

foto SIM

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas