Menu

zaglavlje

DUH NEUGASIVE SVETLOSTI BESMRTNE SPORTSKE HEROINE  CECE RADOJEVIĆ ŽIVI

DUH NEUGASIVE SVETLOSTI BESMRTNE SP…

U čast valjevske heroin...

ČETIRI DECENIJE OD ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA U SARAJEVU

ČETIRI DECENIJE OD ZIMSKIH OLIMPIJS…

  Na današnji dan s...

GENOCID U GAZI "NEVIDLJIV" ZA SVET, A POSLANICI  EVROPSKOG PARLAMENT DONELI REZOLUCIJU O IZBORIMA U SRBIJI

GENOCID U GAZI "NEVIDLJIV…

fotoAFP U proteklih 126...

KAD GAVRANOVI GRAKĆU

KAD GAVRANOVI GRAKĆU

Za ukupno 60 sportskih ...

BASKI SINOĆ KLICALI: ŽIVELA SLOBODNA PALESTINA!

BASKI SINOĆ KLICALI: ŽIVELA SLOBODN…

Baskonija je sinoć srušil...

FARMERI "ZAORALI" EVROPU, A SELJACI U SRBIJI ĆUTE?

FARMERI "ZAORALI" EVROPU,…

Opravdani gnev se pretv...

"PRINCIPI" RAZVALILI LGBT LOBISTE!

"PRINCIPI" RAZVALILI LGBT…

⁣Ćuvari istorije "Princip...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

IN MEMORIAM SLOBODAN GAJIĆ-GAJA(1954-2020) Featured

 GAJA SLOBODAN GAJIĆ1

U Valjevu je posle kraće bolesti preminuo biznismen i ugostitelj  Slobodan Gajić-Gaja(68), dostojni vanvremenski čovek, otac, brat, suprug, deda, i prijatelj svakome ko ga jednom sretne.

Odlazak ljudine,  gospodina,  andjeoske duše, dragog Gaje donosi bol, osećaj nemoći, ali i neizmerno poštovanje za svaki osmeh na licu i radost u srcu što ostaju, kad ode neko drag, i ostavi ogromnu prazninu iza sebe.

Čovek ljubavi, slobode, istine, i dobrote, nije se slučajno zvao Slobodan.  Vredan, odgovoran, istrajan, uspešan dostojan svog trajanja,  Gaja  je poput misli,  tu, sa nama, i biće u nama, tu,  gde ga je srce uvek vodilo.

Sestra Slavica, životna saputnica Caka, sa njom je nije bilo neostvarivog cilja, sinovi Vladimir i Nikola, snahe  Gajine, Maja i Andrijana, cvetovi Gajini i Cakini mezimci Mihailo, Sara, Maksim i Viktor, ostali su bez  brata, supruga, oca, dede, pravog prijatelja, smirenog i odmerenog sagovornika,  punog pažnje i lepih reči,  saveta I osmeha posebno za najmlađe.

Najmiliji, Gajini su srećni, iako rastanak boli, jer su znali  da mu se „uvuku pod kožu" i da  osvoje  Gajino srce i dušu.

Živeti u  društvu što ne prašta činjenicu da je neko  dobar čovek, bez skrivenih namera i lične koristi nije ni malo lako.

   Tih i beskompromisan, povučen i nenametljiv, u svom svetu poseban, neponovljiv, kroz svoje bitisanje Gaja je sa svojom Cakom prošao scilu i haridbu, bolje reći, uragan. Trošio je sebe nemilice za dobro, što čini život svakoga od nas boljim. Ali te ljudskosti  je na našu žalost sve manje.

Od “Narcisa” gde smo se upoznali, pre pola veka, i najčešće sretali i družili, na Gajin i Cakin mig, se sklanjali od  besmilenih džandarskih potera, za “Srpsku Novu”,  nastavili smo život iz snova u  odnosu na ovaj  danas, sve više nakaradan, bezredan i nakaradan.

A posle Sunca stigle su oluje, neljudskost, sve loše što može da se desi. “Sloga” je  nestala, kao sva dobra stvarana decenijama. U takvom vremenu bili smo svedoci opstanka Gaje i Cake,  na mestu odlazećih I dolazećih vozova.

Nova epozoda Gajića, sa sinovima je bio “Stari Grad”. Podigoše ga na nivo prepoznatljivog i poželjnog mesta za  svakoga ko  zna da uživa u čarima prijatnosti ugostiteljskog doma.

Vukao je Gaja poteze svoje i Cakine sudbine Fišerovski, racionalno, nepogrešivo, bezgrešno, pobednički. Okupiran sopstvenim mislima, u biti  pravi prijatelj pun dobrih namera, predustretljiv i bezobrazno učinljiv, svakome ko je iole čovek,  stvorio je nešto što je u ovom poslu retkost, svoj hram za ljude,  dostojan imena koje nosi. Dočekivao je i ugostio sve ljude na isti način, iskreno i toplo, na svoj neponovljivi način. Susretao se I družio sa  prinčevima i princezama, ljudma  svih zanimanja i nestvarnog umeća,umetnicima, sportistima, pesnicima, boemima…  a gotivio je I poštovao samo one sa referencom, običan čovek.

Gaja je na vreme shvatio da su ljubav i istrajnost ključ uspeha u životu, naravno i trunčica sreće, koja je na kraju nestala, okrenula mu leđa kada  je bila najpotrebnija, da život još potraje. 

 "Čekaj me, i ja ću sigurno doći" reči su pesnika upućenih voljenom biću.

Gaja nije bio NI veliki   pesnik, NI pisac, ni sloikar, ni pilot. Bio je samo  čovek, ma ljudina bre. Za  njega je Caka Sunce, ljubav  sreća sa kojom je ispisao  najlepšu pesmu života za  ponos, jer znao je da će kao što on nju voli, i Caka  njega  voleti i kada ga ne bude više.

Pesma o ljubavi nadjačava smrt, a glasi: 

“ČEKAJ me, i ja ću sigurno doći, samo me čekaj dugo.

Čekaj me i kada lišće, žuti i kiše noći ispune tugom.

Čekaj i kada vrućine zapeku, i kada mećava briše, čekaj i kada druge niko ne bude čekao više.

Čekaj i kada MISLI  prestanu stizati, i kada čekanje dojadi. Čekaj me, i ja ću sigurno doći.

Ne slušaj kad ti kažu  kako je vreme da zaboraviš, i da te nade lažu.

Ne VERUJ DA više ne postojim, nateraj   UMOR, kad  umoran   od čekanja odustane.

Čekaj me,  i ja ću sigurno doći, Ni sve smrti me ubiti neće. Moj spas si ti, kad ponovo budemo zajedno, jedini  u svetlosti”.

“Najlepša  bajka na svetu“, nije ispričana. 

Naslednici SILNO uzdrmani Gajinim odlaskom  ne smete  stati.

Amanet, obaveza i zapovest Gajina je, da  uzlazna putanja traje i ne staje.

Gaja je sada svetlost. Završio je svoju misiju, ljudskosti,  ljubavi i dobrote. Ali  u dobrim ljudima moć traje i posle smrti. Živi  u rečima što se pamte,  i u delima što ostaju, a najviše po dobroti srca.

ON, Gaja je potsrek da kada je gotovo,  ustvari tek počinje.

Svi smo rođeni da živimo, nema predaje kad je teško  kao danas. Plamičak radosti i nade ostaje da potvrdi, da bolje sutra postoji. Misli ne biraju kuda će otići, idu tamo kud ih srce vodi, a naš Gaja je živeo za osmeh, pažnju, iskrenu ljudskost, za večnost,  u koju ćemo svi. A kako ćemo zavisi samo od nas.

Bratstvo sveštenstvo Valjevske eparhije održalo je opelo Slodanu Gajiću u hramu Vaskrenja Gospodnjeg  na ušću Gradca u Kolubaru, pred više od dve hiljade duša. Od Gaje se biranim rečima oprostio protejerej stavrofor Stojadinin Pavlović, duhovnik pravoslavne vere sa jasnom porukom da je Slobodan Gajić bio nadčovek,  posvećen činjenju i sveopštem dobru svakom čoveku, ne gledajući pri tom na veru, boju kože, naciju, već samo na iskrenu nadu, srećan što može da pomogne.   

  Jedino što bol čini manje teškomm u času odlaska, je da si bio okružen ljudima koji te vole, koje si voleo, a bili su uvek uz tebe.

Večno ćeš nam nedostajati

Zbogom Gajo, nek ti je lak put u svetlost i beskraj,  neka tvoja duša počiva u miru.

Slobodan Gajić-Gaja je sahranjen 14. novembra 2022. na valjevskom Novom groblju.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas