Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns "ŠEME" Featured

MASA I ACA

I pored intenziviranog najbezočnijeg mešanja "vegeta" grupe, izabrane ne voljom građana, Valjevki i Valjevaca, da vode  Grad na Kolubari,  naravno predsednika sns-a, priznanja u izboru Sportskog saveza grada nisu mogla zaobići stvarno najbolje. Vaterpolista Aleksandar Kovačević, i plivačica Maša Cvetković su zasenila sve, mada ruku na srce, i nije  bilo konkurencije. Priznanja imaju posebnu težinu ako se zna da su i Aca u Maša najbolji u sportovima, za koji je Valjevo praktično nema uslove, a to je zatvoren bazen.

U pauzi između dva asfaltiranja seoskih puta, "vegetaši" i "kucači" na vrata Valjevki i Valjevaca sa pitanjem, "hoćete li glasati za sns"  su skoknuli do Gimnazije, da se prikažu i dodele, priznanja sportistima i svojima, naravno.

Imali su čast da vide i pozdrave kapitena najveće generacije KK Metalac, svih vremena  Branka Kovačevića(72).

Branko je posle 5 prviligaških sezona u Metalcu prešao u Crvenu zvezdu, gde je takođe bio kapiten. Sa crveno belima je igra finale Kupa Radivoja Koraća, nosio je i dres  ljubljanske Olimpije. Po završetku karijere postao je sportski direktor trofejnog kluba sa Malog Kelimegdana. U Valjevu mu je Sporstki savez dodelio priznanje za životno delo.

"Valjevo ako želi vrhunski sport, prioritet su dva, najviše tri kluba , mora da ih profesionalizuje i privatizuje. Važnije od svega je da sve školice sporta moraju biti besplatne, odnosno da ih grad finansira, i sa decom da rade profesionalci. SPAS ZA SPORT biće samo školska takmičenja tokom cele godine, i jedinstveni internacionalni festival sporta tokom leta. Zaradiće dovoljno novca da  izdržava kompletan sport u gradu. Naravno, hala sportova, zatvoren bazen, tartan na Krušikovom stadionu su uslov da sport uopšte egzistira", poruka je doajena valjevskog sveta sporta , košarkaške legende Branka Kovačeviča.

Kao i Branku Kovačeviću,  isto priznanje je dodeljeno Zoranu Panteliću, u krugu 10 najboljih golmana valjevske Budućnosti svih vremena, do skora upravniku Hale sportova  15.septembar i plivališta u SRC Petnica. /foto Sreten Pantelić/

zoran pantelić foto sreja p

Valjevo je i pored devastacije na svim nivoima, u svetu sporta posebno, bio i ostao  Grad sporta. 

Pod okriljem Sportskog saveza, u društvu najboljih što sns danas ima, u svečanoj sali Valjevske gimnazije uručena su priznanja najboljima u valjevskom  svetu sporta, sportskim radnicima, trenerima.

Očekivani najbolji sportski kolektiv je Vaterpolo klub Valis.

U sezoni slabijoj po svim parametrima od prethodne Valis je najbolji u svom gradu, u konkrenciji, milionera KK Metalac, ove sezone u rukama "Upravnog odbora", odnosno biznismena Vladana Jankovića-bukače. Metalac je lane igrao Super ligu, sa efektom "nula"- Trenutno je osigurao mesto i naredne sezone igraće KLS, samo videćemo kako i na koji način. Treći po finansijama,  fudbalski mutant, "ekspert" za trošenje narodnih para, u "kandžama" nedostojnog, tavori. Do te mere nesposobni  preCednik je vratio dugove štetočine milenijuma, ali ne i ime "staroj dami", klubu ugašenom 12.jula 2014, a osnovanom 1920 godine. Sns kadrovik Rodoljub Paunović, samoproglašena  fb "legenda" Budućnosti, je isturio  Iliju  Pavlovića za predsednika. Možda grane Sunce u Parku Pećina sa Ilijom, čestitim čovekom, domaćinom i zaljubljenikom u fudbal, itekako uspešnim u svetu biznisa. Ali prvo mora đubre da se počisti!

Kao i lane  sportski kolektiv je VK Valis, u aktuelnoj  sezoni, bez plasmana  u prvih šest  Super lige Srbije, dok u Regionalnoj A1 ligi Šapićeva filijala je takođe nepremostiva prepreka, jer sns hara prestonicom, kao i Srbijom. Valis, drugi klub po finasiranju iz gradskog budžeta,  je bio učesnik kvalifikacija za LEN Evro Kup u Šapcu. U Valisu je poseban akcenat na školi vaterpola, a da ima efekta je poziv šestorici dečaka u mlađe selekcija Srbije.vk valis mladenovic 2024

(foto Sreten Pantelić)Pehar namenjen najboljem sportskom kolektivu iz ruku gradonačelnika Lazara Gojkovića je  primio član UO Valisa Aleksandar Mladenović, nekada odličan vaterpolista, sada uspešan biznismen.

Najbolji sportista,  očekivano je ponovo  vaterpolista Aleksandar Kovačević, kapiten Valisa, u 2023 srebrni sa Srbijom na  Svetskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu, od leta možda i internacionalac, kad već ne može da igra za Srbiju.

aca i radovan

Red bi bio da i Grad prepozna ono što nije video lane, spreči novo brukanje prilikom proglašenja najboljeg sportiste u 2023.godini!

ss 2024 Plivačica Maša Cvetković je sve bolja i bolja. Sportistkinja Valjeva u  2023.  Suvi kvalitet je potrdila novom seniorskom i juniorskom titulom Srbije na 5.000 metara, srebrom na 1.500 metara u konkurenciji seniorki, i juniorskom titulom takođe na 1.500 metara, dok je  na 400 slobodno treća, u konkurenciji  seniorki, a druga kod juniorki.

Mladi sportista 2023. je teniser Metalca Mihailo Nikić(17) je dobitnik nagrade "Milan Korać". Biciklistkina Nikolija Kulinčević (17), članica BK Sputnjik, bronzana na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj, u Srbiji.

Hadži Zoran Jelić, nastavlja tradiciju da se policija "pita" u valjevskom biciklizmu. Poput kolege i učitelja imenjaka iz "Bobe", predsednik je i trener BK Sputnjik Met. U  2023. je  "okadio"  i priznanje trenera  godine. Nekada vrstan takmičar, sportista Grada Valjeva  Jelić (54), osvojio je u SFRJ  15 titula prvaka Srbije, a vozio je za  nacionalnu selekcije u više od  200 trka. 

Sportski radnici su momci sns formata Branislav Kovačević i Marko Jovanović. Kovačević je predsednik Plivačkog kluba Valis, sporstki direktor   Regionalnog plivačkog saveza, predsednik Saveza za školski sport, a od osnivanja član UO Sportskog saveza Valjeva. 
Marko Jovanović čovek rvačkog sporta. Priznanje zavredeo kao upravnik UFK "Valis". Nije doneo novu rasvetu u hali sportova 15.septembar, jer "košta". Zato je bio aktivan u realizaciji: školice sporta u DTV  Partizan, na njegov predlog preimenovanom u Dom sporta  "General Svetomir Đukić". Aktivan je bio u organizaciji letnjeg kampa za đake i predškolce u  SRC Petnica, u školi skijanja na Divčibarama, zatim u organizovanju dvonedeljnig Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu i Seoskih olimpijskih igara. U MZ Novo Naselje je organizovao humanitarne turnire u basketu, fudbalu kao i tradicionalni turnir u narodnom rvanju. Na međunarodnom planu je kao trener vodio takmičare Srbije u tradicionalnom rvanju u Kazahstanu i Svetskim borilačkim igrama u Saudijskoj Arabiji. Sekretar je FK "Junior Novo Naselje", trener u MMA klubu "Stena" i Strongmen kluba "Vojvoda Vlatko Vuković". Momak koji obećava us svakom pogledu, mnogo više od svih sns-ovaca. 

Na svoj način izbor sportiste Grada Valjeva organizovali su nekada SOFKA Valjeva, zatim list Napred, kasnije se pridružlo i Radio Valjevo. Bila su to vremena u kojima se novinari i sportisti, bez upliva politike vrednovali isključivo  sportska ostvarenja.

I samo zato, neka bude  kako biti ne može!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas