Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA Featured

 

BFC ZLATIBOR KOSTA

Trebalo je strpljenja i dočekati  da bude što biti ne može u valjevskom svetu fudbala. Posle tri gorke "nule"  najteža je došla kao posledica oružane pljačke" protiv  FAP-a na prolećnoj premijeri u sred Valjeva, stigao je trijumf.

Lopovluk "projektovnih" za Prvu ligu Pribojaca imao je za posledicu  (ne)očekivane ostavke trenera, između ostalog i zbog odlaska pola tima bez njihove saglasnosti. Na žalost zatajio je faktor lične spremnosti na žrtvu, i odgovornost, inače danas uobičajenog "pravila igre".

Trebalo je puno vremena da se prepoznaju ljubav, znanje,  i organizacione sposobnosti Ilije Pavlovića, danas i formalno predsednika kluba iz Parka Pećina.

Čovek od znanja i uspeha, menadžer za mnogo veći biznis od fudbala, je konačno izašao iz senke. Okrenuo je list i postao vodič. Odlučno i sistematski  je krenuo od nule. Za početak nema više loših manira zbog kojih je i klub razvaljen voljom štetočine veka.

Na sreću virovački nepomenik je nestao iz fudbala, ali tek pošto se konačno smučio samom sebi, a valjda je bilo i zorta, jer svašta narod priča.

Sistem se gradi od nule. Selekcije su formirane. Pored seniorske, raste i juniorska, trenutno i "trećem razredu". Za kadete i još mlađe tek počinje prava bitka. Pred Dejanom Stojanovićem, Peđom Starčevićem, Markom Isidorovićem, Aleksandrom Đorđevićem-Robajcem i Nikolom  Ranisavljevićem su izazovi i iskušenja. Konkurencija fudbalskoh škola ih tera na maksimalnu ozbiljnost i dodatni napor. A infrastruktura je bitan faktor svakog uspeha. Kada stigne "veštak" u Park Pećina, do juna daće Bog, teren na Krušiku doživi novo vaskrsnuće i povratak u život, a sa njim i restoran, biće uslova da svane valjda i valjevskom fudbalu, konačno.

Ispostavlja se da je angažovanje Koste Markovića, kouča od znanja, ali sa vizijom da valjevska deca mogu da nose teret Treće lige, bio pun pogodak.

Poraz od Poleta nije pokolebao mladog trenera. Nedelju dana kasnije,  poslednje subote marta sa toplim danom stigla je vrelina radosti pobede. Kosta je u Čajetini zabeležio svoju prvi trenerski pobedu u Trećoj ligi, i to  protiv eks superligaša Zlatibora od 2:1. Upisana je  brejkčina proleća za nadu da fudbal u Valjevu ipak nije umro, i da će preživeti u vremenu kada se zna kome je i zašto sve podređeno.

Kosta je preuzeo prvi tim posle neviđene krađe protiv FAP-a. Marković je mudro i znalački osmislio kako da vodi sada još više podmlađenu ekipu. Preko noći je momcima vratio veru u sopstvene vrednosti. Kao igrač bio  je kreator ali i lucidan napadač. Afinitet da forsira mlade, i da igra napadački ne menja, a poverenje gradi isključivo na posvećenosti, radu,  i ljubavi prema mladim igračima. Kraj Morave u Čačku je bio na pragu trijumfa na svojoj trenerskoj premijeri. Polet je ipak boljom igrom, i naravno uz faktor sreće, poraz pretvorio u pobedu od 2:1. Ali odavno neviđeno, da deca grizu, da ne odustaju od fajta, i da se bore do kraja, bez predaje, odnosno da  imaju štofa da igraju ozbiljan fudbal, što se moglo videti u Čajetini, uliva nadu da je Marković na pravom putu. 

U gradu "Zlatne gondole" i košarke(KK Zlatibor) Kostina "laka konjica" preorala je  "švajcariju" i gle napravila čudo! Momci su doneli sva tri boda u Valjevo.

Zanimljivo je da su sva tri gola postigli Valjevci i to u drugom poluvremenu, posle dve propuštene šanse u prvih 45.minuta.

U nameri da spreči najgore u 62. minutu Pavle Stojanović je glavom loptu poslao u sopstvenu mrežu. Pogodili su Zlatiborci i stativu. Kosta je osetio trenutak i u igru je ubacio "svežu krv" najboljeg u ovom trenutku Davida Starčevića i Aleksića. Usledio je preokret u poslednjih 15 minuta meča. Ranisavljević je pobegao po levoj strani, i sa korner linije vratio loptu do Pavla Stojanovića, veštog da pravovremeno u "rupi" pronađe  Nemanju Panića, sigurnog za mat Đokovića. Isti scenario sledi u 83. minutu. Tropotezna akcija  Starčević-Aleksić-Panić donosi novu bravuru, za trijumf ekipi ponovo sa šmekom "Stare dame" iz Parka Pećina. 

Varnice su sevnule na "švajcariji"  hoće li biti "munja i gromova" u Parku Pećina?

Eto prilike da vidimo već za 7 dana kada u goste stiže Jošanica sa "oranice". Posle "Zlatibore pitaj Taru", u subotu će izgleda zagrmeti "Ta vala, ta vala, ta valjevska podvala!

Vala red je, načekasmo se baš dugo, dugo!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas