Menu

zaglavlje

77  SOLIDARNIH DOMAĆINA-VALJEVKI  VALJEVACA, GARANT ZA BOLJI ŽIVOT U " BRAĆI VELIČKOVIĆ"

77 SOLIDARNIH DOMAĆINA-VALJEVKI V…

  Razvaljena u maju...

ŠPANIJA "OTKAČILA" KATALONCE: KOSOVO JE SRBIJA!

ŠPANIJA "OTKAČILA" KATALO…

Španski parlament je ve...

SRPKINJAMA BRONZA NA BALKANIJADI, VALJEVKA MAGI NAJBOLJI BLOKER!

SRPKINJAMA BRONZA NA BALKANIJADI, V…

Na Balkanskom prvenstvu...

BRONZA ZA ANDREJA BARNU  NA EP U PLIVANJU

BRONZA ZA ANDREJA BARNU NA EP U PL…

Reprezentativac Srbije ...

DIVJUNAK ISTINE VUK CVIJIĆ, PRKOSNI  KRIK "OSUĐEN, A KRAĐA NE STAJE

DIVJUNAK ISTINE VUK CVIJIĆ, PRKOSNI…

Za iskazani visoki pr...

FAJNAL FOR EVROLIGE ZLATO, U ODNOSU NA  SRPSKO KOŠARKAŠKO BLATO

FAJNAL FOR EVROLIGE ZLATO, U ODNOSU…

 Evroliga je posle b...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SRBIJA NA EP 2017. U STAMBOLU IDE PO 9. ZLATO ! Featured

1teozastava

Košarkaška reprezentacija Srbije nije bila miljenik FIBA žreba. U grupnoj fazi Eurobasketa 2017, igraće u Istanbulu sa Rusijom, Turskom, Letonijom, Belgijim i Velikom Britanijom. Odmah pada u oči da je olimpijski vicešampion u najtežoj grupi, što će biti samo dodatni motiv za Teodosića i drugove da preko Španije, konačno Srbiji donesu evropsko zlato.

 

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) je juče obelodanila sastav šešira uoči žreba za grupnu fazu Eurobasketa, a Srbija se zasluženo našla u prvom šeširu sa Španijom, Litvanijom i Francuskom. Usledio je izbor "partnerskih federacija", pa su se u istoj grupi našli :i Rusija i Turska, zatim Mađarska i Rumunija, IIsland i Finska, i konačno Litvanija i Izrael.
Drugi put za redom Evropsko prvenstvo če se igrati u četiri zemlje, a nakon grupne faze takmičenja sledi završni deo šampionata u Istanbulu i to u "Sinan Erdem" Areni i Fenerbahče Ulker Arenii.
Evropsko košarakaško prvenstvo je od 31. avgusta do 17. septembra 2017. godine, a titulu brani reprezentacija Španije.

GRUPA A (Helsinki): Finska, Island, Francuska, Grčka, Slovenija, Poljska. GRUPA B (Tel Aviv): Izrael, Litvanija, Italija, Gruzija, Nemačka, Ukrajina. GRUPA C (Kluž): Rumunija, Mađarska, Španija, Češka, Hrvatska, Crna Gora. GRUPA D (Istanbul): Turska, Rusija, Srbija, Letonija, Belgija i Velika Britanija.

Srbija šampionat Starog kontinenta otvara 1.septembra utakmicom sa Letonijom. Dan kasnije je prvi veliki derbi: Srbija - Rusija. Posle dana odmora, u ponedeljak 4.septembra je gala derbi: Truska -Srbija, a zatim 5.09. se igra sa V.Britanijom i 7.09. sa Belgijom

Bude li prva u grupi u drugoj fazi Srbija će na 4.selekciju iz C grupe.

Osmina finala se igra po sistemu D1-C4, D2-C3, C2-D3 i C1-D4 i to 10,septembra. Četvrtfinale je 13, polufinale 15. a finale u nedelju 17.septembra. Srbija i Španija su objektivno najkvalitetnije reprezentacije i favoriti u C i D grupi, ali jedna od ove dve selekcije će ostati bez potencijalnog finala, pošto su na istoj strani žreba i mogu se sastati najkasnije u polufinalu!

1raspored

Potencijalni rivali Srbije u četvrfinalu su Hrvatska i Crna Gora, što samo potvrđuje kolika je "ljubav" FIBA prema eks republikama SFRJ.

Bilo je uslova da se i Srbija kandiduje za EP, jer bez dileme ima najbolju Arenu, i uslove smeštaja u odnosu na sve druge zemalja domaćine, na čelu sa Turskom, ali je kandidatura izostala.

SR Jugoslavija je 2001. u istanbulskoj Areni Abdi Ikpeči 8.put uzela evropsku krunu.

SFRJ, SR Jugoslavija i SR Srbija su osvojili ukupno 19 medalja na EP i to osam zlatnih, sedam srebrnih i 4 bronzana odličja. Samo je SSSR odnosno Rusija uspešnija sa 26 medalja(16-5-5).

Posle 16 godina naslednici Dejana Bodiroge, Saše Obradovića, Peđe Drobnjaka, Dejana Tomaševića,Peđe Stojakovića, Vlade Šćepanovića.. predvođeni najboljim, Valjevcem Mišom Teodosićem, srebrnim sa EP 2009. u Poljskoj, biće u prilici da se domognu devetog zlata, i 20. medalje na Evrobasketu, koji će 2017. doživeti svoje jubilarno 40. izdanje.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas