Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALIS OSMI U PEČUJU, A ŠTO NIJE BOLJE PROŠAO ZNAJU SUDIJE Featured

 1valis ferenc igraU borbi za 7.mesto na 11. memorijalnom Kupu "Tamaš Anbruš" organizovanog u čast rano preminulog  legendarnog mađarskog golmana, olimpijskog pobednika, mađarski Ferencvaroš je savladao valjevski Valis 8:6

U konkurenciji 18 klubova iz 4 zemlje, Nemačke, Francuske, Srbije i najviše iz Mađarske u Pečuju je završen 11 memorijalni vaterpolo Kup za dečake rođene  2007. godine i mlađe trijumfom OSC-ea,realno najbolje ekipe,  posle trijumfa na domaćinom Pečujom. Valis je u borbi za 7. mesto izgubio od Ferencvaroša 6:8, ali je u igri pokazao više od pobednika, ponovo sa vetrom u leđa mađarskih sudija. Posle Zemuna,  danas poraženog od mađarske ekipe Aligatori iz Sombatheja 4:7 Valis je najbolje plasirana ekipa od 5 iz Srbije, a realno Valjevci i Zemunci medju 4 ekipe turnira.

Ferencvaroš je danas izveo šest peteraca,Valis ni jedan. Odnos u isključenjima 13 Valis,  Ferencvaroš 5, sve govori.

U takvoj igri odbrana Valjevaca je pucala, ali je greške saigrača "peglao" kao nikad u ova tri dana golman Valisa Andrej Stoilković.1valis ferenc andrejOd 6 odbranio je 4 peterca, čak u jednom trenutku i dva zaredom u razmaku od par desetina sekundi. Skinuo je još toliko zicera, kao i veći broj  šuteva sa distance i poludistance!

Prvi medju jednakima nije mogao još i golove da postiže. Napadači se nisu proslavili, a moglo je biti i peteraca za Valis, da se opet nije isprečio "ubica" u meču sa Pečujem Marjan Zoltan.

Kod rezultat 4:4 počelo je "intoniranje mađarske himne". U  takvim uslovima Valis se nije predavao. Ipak na 7:6 sudija umesto peterca za valjevski tim, ili u najgorem slučaju isključenja  pušta "prednost" a u kontri čačćeni Ferencevaroš overava trijumf i sedmo mesto.

Lekcija je stigla, ali Valjevci nisu očekivali da će u postojbini vaterpola baš ovako brutalno biti pokradeni.

Međutim iz razgovora sa predstavnicima ekipa iz Srbije, već nekoliko godina učesnicima turnira u Pečuju se mogolo čuti i da je suđenje uvek na "mađarski način", ma ko da igra, i da se domaći klubovi bestidno favorizuju.

Malo je zasmetalo što se gostima iz Srbije niko nije obratio do sinoćne svečana večere. Što je najgore na sve uljudne primedbe na kriterujum suđenja, i nastupe očigledno starije dece, predstavnik Valisa je umesto suvislog objašnjenja video odmahivanje glavom i pravdanje mimikom da zvaničnici za zapisničkoim stolom ne razumeju engleski, srpski, i bilo koji drugi jezik osim mađarskog.

Valjevska ekspedicija iz Pečuja kreće kući posle svečane dodele priznanja dolazak u Valjevo se očekuje u prvim satima nedelje i ceremonije zatvaranja turnira oko 18 sati.

1valis ferenc1

1VALIS JAJE

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas