Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VUKOVI I VALIS REMIJEM U PETNICI NAJAVILI PRVU A VATERPOLO LIGE SRBIJE Featured

1VALISSS VUCIIII1

U grupi za plasman od 1 .do 6.mesta u Prvoj B ligi Srbije derbi je odigran u SRC Petnica. Vukovi sa Novog Beograda  posle kiksa i poraza u prestonici od Proletera došli su da se vade protiv Valisa. Nisu uspeli da pobede a  8  sekundi pre kraja su  iščupali bod. Valis je večeras propustioi šansu da overi plasman u Prvu A ligu ali i sa bodom ostaje pored Vukova glavni kandidat za jedno  od prva dva mesta.

1VALIS VUKOVI

Obe ekipe pred poslednja tri kola imaju po 3 boda više od Proletera i Rasine.

Ključnu utakmicu Valis igra 14. marta sa Proleterom u Petnici. Pobedi li Zrenjanince i Palilula pre toga 7.marta u svom u svom bazenu sa 22 boda osiguraće  plasman u viši rang.

Sa Vukovima je  od prvog do poslednjeg minuta večeras bilo čvrsto, napeto, uzbudljivo i neizvesno. Viđena je retko kvaliitetna utakmica, a rezultat je realan.

Šapićev skupoceni "čopor" namazan svim bojama znalački je koristio i kažnjavao  greške neiskusnijih domaćina i večeras hendikepiranih odsustvom torpeda ekipe Aleksandra Kovačevića.

Igrom sa puno kontakta i taktičkih zamki Šapić nije dozvolio centrima Valisa mi milmetar prostora. Bočne udare Valisa dobrom kretnjom i preuzimanjem igrača  vukovi su znalački neutralisali. U napadu su čitani ali vođstvo nisu ispuštali do poslednjeg minuta.

Valisov napad je zasutavljen što odličnom odbranom Beograđana što ishitrenim šraubama, kasnije  nerezonskim šutevima u prvoj sekundi napada sa igračem više. Posebno su pali  u oči  nepročitani  "čoravi"pasovi u prostor. Kako je Valis igrao odbranu potvrda su pored odbrana Dragana Koleska su sjajne reakcije momaka u bazenu sa igračem pa čak i dva igrača manje.

U takvoj igri Valis je imao 3:3 ali Vukovi su iskusno ušli  u seriju i poveli sa 6:3. Međutim stigao je ekspres odgovor. Hajka  je rezultaira sa tri gola dva Lekića i jednim Mitrovića u mreži odličnog Osmanovića. U završnici 3/4 i propuštena je  šansa za konačno vođstvo Valisa. Međutim  Njegovan 4. golom donosi 7:6 gostima 4, 5 minuta pre kraja derbija. Kada je bilo najvažnije  Metodiev dva minuta pre kraja donosi peti put  izjednačenje. Valis na krilima publike preko Milovanovića konačno 23 sekiunde pre kraja vodi  8:7!

Posle tajm auta Vukovi kreću sa golmanom na sve ili ništa. Mala nepažnja u odbrani je skupo plaćena  i 8 sekundi pre kraja zaboravljeni Lukić precizno iz ciste situacije bez bloka  Lukić donosi zlatan bod gostima.

Na vrhu tabele pred poslednja tri kola su Vukovi NBGD i Valis sa 16 bodova, sledi Proleter sa 13, koliko ima i Rasina. Na začelju su Tent sa 3 i Paliluka bez bodova.

Naredne subote na "meniju" Valisa u Petnici biće Palilula, a sva pažnja biće usmerena na Zrenjanin gde Proleter dočekuje Vukove.

Pobeda Zrenjanincima donosi isti broj bodova 16 i egal na tabeli sa  Šapićevim "čoporom". U  slučaju istog broja bodova ova dva tima na kraju bi presudio  medjusobni skor. Sa 6 bodova u prednosti bi bili  Zrenjaninci.

U tom slučaju pred derbi  sa Valisom u Petnici 14.marta zaostajali bi kao i sada 3 boda.

Ako u Zrenjaninu pobede Vukovii zadržače bodovni egal sa Valisom(19) i biće im dovoljna 3 boda u poslednja dva kola da se plasiraju u Prvu B ligu.

Izgube li Proleter od Vukova  ostaje da se bori za pobedu SRC Petnica i bodovni minus u odnosu na Valis smanje na tri boda. Pobeda u Valjevu im neće biti  dovoljna za drugo mesto. Rasina bi morala  u poslednjem kolu da pobedi Valis, kako bi  se Proleter domogao  Prve A lige.

Rasina sa trenutnih 13 bodova  takođe se nada da u poslednji čas uskoči u voz za viši rang. Koliko  je nada realna pokazaće  gostovanje  u Obrenovcu u narednoj utakmici protiv TENT-a, a zatim i na Novom Beogradu Vukovima.

U naredna tri kola doigravanja za plasman od 1. do 6. mesta realno je očekivati tri pobede Vukova, dve Valisa, i po jedan trijumf  Rasine i  Proletera.

Valis - NBG Vukovi 8:8 (2:2, 1:1, 3:3, 2:2)

Bazen u SRC Petnica. Sudije: Raković i Anđelić. Isključenja: Valis 7, NBG Vukovi 7.

VALIS. Kolesko(9 odbrana), Milinović, Mitrović 1, Đurđević 1, Arsenović 1, Vujić, Gavrilović, Metodiev 1, Ilić, Lekić 3, Stanić, M.Milovanović 1, B.Milovanović, Dobrisavljević. Trener:  Stevan Nonković

NBGD Vukovi: NBG VUKOVI: Osmanović(8 odbrana), Vuković, Lukić 1, Viktorović, Tenžera, Milošević 1, Joksimović, Manojlović 2, Drašković, Njegovan 4, Žulić, Jovanović, Vrakela. Trener: Aleksandar Šapić.

Proleter - TENT 14:3 (3:0,2:1,4:1, 5:1)

Bazen Jug. Sudije:Balažević, Knežević. Isključenja: Proleter 8, TENT 9.
PROLETER: Stamenić, Milošević 1, Parivodić, Naćuk 3, Radišić, Marinković 1, Popić 1, Andrejević 2, Rašković 2, Tomićević 4, Katić, Rončević, Kotarica, Stanković. Trener: Vasilevski.
TENT: Vidaković, Jevtić, Cerović 1, Blažić, Čubrić , Ilić, Jukić,Bajić, Živković , Đorić 1, Miodragović, Stanišić 1, Bugarski. Trener:Jegorović

Palilula - Rasina 13:19 (1:7, 5:5, 3:4,4:3)

Bazen Tašmajdan. Sudije: Putniković, Sremčev. Isključenja: Palilula 11, Rasina 9.
PALILULA: Kukić, Đurđević 1, Đorđević 5, Aleksić, Dimitrijević 1, Janićijević 1, Đoković 2, Dimić 3, Jokić, Dančulović, Ignjatović. Trener: Vujanac.
RASINA: Stefanović 3, Adžić 5, Tomašević, Biočanin 3, Vasiljević, Milojković 3, Miletić, Stanišić 1, Zdravković 1, Bogdanović, Nešić, Kostić 3. Trener: Matejić

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas