Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

MIONICA DOBIJA DO KRAJA 2017. MODERNU HALU SPORTOVA, A VALJEVO ... Featured

1nZa pola godine biće završeni svi radovi na izgradnji sportske hale u varošici Mionici. Da će biti baš tako  garancija je  ugovor potpisan sa izvođačem radova „ALFACO INŽENJERING doo“ iz Čačka u vrednosti od 113,76 miliona dinara. Grad Valjevo je od 1997. do danas brojnim "autogolovima" uskratilo mladima  Valjevkama i Valjevcima  objekat dostojan njhove mladosti,  omogućivši pojedincima da godinama besumučno krčme na desetine miliona dinara na ime rukovođenja KK Metalac i FK Budućnost, toliko uspešno da je jula 2014. ugašen !

Predsednik opštine Mionica Boban Janković je po preuzimanju najodgovornije funkcije u Mionici najavio da će se uhvatiti u koštac sa nedaćama, i da ga niko  neće zaustaviti na putu  da okonča izgradnju Hale sportova.

“ Nemerljivo je šta će sve Mionačani svih generacija dobiti završetkom sportske hale. Deci ćemo omogućiti nove kvalitetne i raznovrsne sportske sadržaje, o kojima su su mogli dasanjaju i da ih vide na televizjiji. Okupićemo sportista i rekreativce Srbije, Evrope, iz celog  sveza, i ponudićemo im nesvakidašnje sadržaje i jednoj od najsavremenijih sportskih hala u Srbiji“, ponosno ističe Janković.

Gradnja mioničkog “Skadra na Bojani” traje već četvrt veka. Ministarstvo omladine i sporta je opredelilo 44 miliona dinara, a skoro dve trećine je obezbeđeno iz budžeta varoši.

Ovo nije kraj, jer preduzimljivi  predsednik  Boban Janković najavljuje u 2018. godini izgradnju nacionalnog rukometnog trening centra, sa svim sadržajima potrebnim za pripreme vrhunskioh sportista iz celog sveta.

hm spolja

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je u martu 2017. najavio podršku ministarstva i Vlade Srbije, i posao veka za mioničku omladinu i sport kreće ovog leta . Brojne privilegije dobiće Mionica  završetkom ovog reprezentativnog objekta, podsetio je ministar Udovičić.

"Rekonstrucijom i završetkom izgradnje hale sportova želimo da Mionica postane još jedan lep centar za sport, da rukomet u njoj dobije svoj Nacionalni trening centar, ali i da stvorimo uslove za sve druge sportove i da ovde okupljamo mlade sportiste iz cele zemlje i regiona. Sa uređenim  sportskim terenima i školskim  prostorom , Mionica i ceo Kolubarski okrug će dobiti  sportski centar za sve sportiste i rekreativce, ali i mogućnost održavanja velikih takmičenja" puručio je 25.marta u Mionici  ministar Udovičić,a sa reči ovih dana se prelazi na dela.

Valjevo je tačno pre 20 godina  dobilo projekat Valjevske Arene profesora Vlade Slavice.

Novac za Valjevsku Arenu je usmeren u propalu privatnu investiciju u Petnici.

Danas posle dve decenije zagovornici izgradnje Valjevske Arene se i dalje pitaju šta i kako graditi. Objekat za sve dvoranske sportove i bazenom, na površini  od 7.000 m2 je moguće izgraditi za godinu dana, za manje od milijardu dinara, što je duplo niža cena od one u najavi za Arenu sa 5.000 mesta  i bez zatvorenog bazena.

Posle godinu dana valjalo bi sesti  i saslušati, a zašto ne  konačno poslušati  onoga ko se u Srbiji i šire najbolje razume u gradnju sportskih Arena, profesora Vladu Slavicu, za neobaveštene projektanta ARENE BEOGRAD, najvećeg, i jednog od najfunkcionalnijih objekata, i  danas u Evropi !

Valjevo i bez iednog reprezentativnog sportskog objekta, dostojnog 21.veka ima uspešne sportiste, čak i  za 22. vek!

Bude li izgrađen  Valjevo će dobiti novog  novog Miloša Teodosića, Anu Lazarević, Lljilju Ranković, Maju Savić Tanju Grbić, Matiju Nastasića ... Valja se potruditi,  i pokazati delima ljubav prema generacijama što stižu i treba da žive u svom gradu VALJEVU!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas