Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ČUDO NEVIĐENO, U MiONiCI HALA SPORTOVA NA SAVINDAN 2018! Featured

11Hala Mionica b i v

Prvi radni dan na obnovi radova izgradnje sportske hale u MiONiCI  započete pre četvrt veka 30.avgust je obeležen posetom visoke delegacija srpskih sportskih zvaničnika, ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, Državnog sekretara za sport Predraga Peruničića, i predsednika Rukometnog saveza Srbije Božidara Đurkovića.

Čovek sa vizijom, idejom i pre svega moćan da se reči pređe na dela, predsednik opštine Mionica Boban Jankoivć sa najbližim saradnicima osmislio je za današnje  prilike nestvaranu priču,  dobio punu podršku Vlade Srbije, resornog ministarstva za sporti i RSS, i čudo neviđeno je počelo da se dešava.

11Udovicic i Jankovic u hali

“Prioritet svih prioriteta su deca. Želimo da im na ovaj način pomognemo da uz vrhunski rad najstručnih isntruktora i pedagoga dobiju šansu da se pokažu i dokažu u sportu, i sutra se lakše probijaju kroz život. Gradićemo našu Halu sportova narednih 150 dana. Na Savindan 27. janaura smo zatakazi svečano otvaranje. Biće to savremeni sportski objekat, na kome će nam neki i pozavideti. Reč je o prostoru površine od 2.897 m2, a kapacitet dvorane će biti oko 900 gledalaca. U radove će biti uloženo 113,7 miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo 44 miliona dinara, a skoro dve trećine uzdavaja opština Mionica”,rekao je za naš portal Boban Janković predsednik opštine Mionica, i podsetio da je nova hala sportova, prvi u nizu koraka na putu da varoš Mionica bude istinski sportski biser Srbije.

" U završenoj Hali sportova deca iz Mionice i mioničkog kraja dobiće mogućnost da posvete sportu, i bave sportovima o kojima su samo mogli da sanjaju. Želimo da deca školskog uzrasta konačno sportski “progledaju”. U našoj sporskoj lepotici okupićemo pre svega mlade sportiste i ponuditi im vrhunsku edukaciju, svetskh priznatih stručnjaka. Nismo zaboravili i rekreativce i za njih će biti vrhunske sportske zabave. Pored edukacije dece u dvorani za ponos Mioničana i naše dece, želimo da organizujemo međunarodne turnire, i strogo vodimo račune da dvorana ispuni sve standarde za održavanje međunarodnih takmičenja mladjih kategorija, odnosno tereni i podloga će biti po FIBA i IHF standardima za odigravanje međunarodnih utakmica”, istakao je Boban Janković, najvaljujući sa završetkom Hale sportova, do narednog leta   izgradnju još jednog infrastrukturnog objekta.

Uporedo sa radovima na sportskoj hali kreću i radovi na rekonstrukciji zgrade osnovne škole „Milan Rakić“ u Mionici.

 “Paralalelno sa izgradnjom Hale sportova gradiće se nacionalni rukometni trenažni cve centar. Očekujemo da bude speman da primi prve učesnke rukometnog kampa iz zemlje i inostranstva već narednog leta.  Naši mališani će uređenjem patrernog prostora u OŠ “Milan Munjas” biti privilegovani da imaju sadržaje koji su do sada bili dostupni samo deci iz velikih gradova.   Na ovaj način ćemo stvoriti bazu gde će naša deca moći da treniraju, da se bave širokim spektrom različitih sportova,  Mionica, sa još sportskih terena u školama  u Donjoj i Gornjoj Toplici, te završetkom ovog projekta dobiti sasvim drugačiji izgled i postati mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca.“, zaključio je predsednik opštine Boban Janković

  Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je poručio da je početak kapitalnog projekta za Mionicu nova u nizu potvrda sa prelaska sa reči na dela.

22  Boban Jankovic Perunicic Udovicic

“ Nešto što propada 25 godina postaće najsavremenija sportska hala za pet meseci. Rekonstrucijom ove hale, sređivanjem sportskih terena i školskog prostora, Mionica i ceo Kolubarski okrug dobiće sportski centar za sve sportiste i rekreativce, ali i mogućnost održavanja velikih takmičenja. Želimo da Mionica postane još jedan lep centar za sport, da rukomet u njoj dobije svoj Nacionalni trening centar, ali i da stvorimo uslove za sve druge sportove i da ovde okupljamo mlade sportiste iz cele zemlje i regiona” rekao je ministar Udovičić.

“Ovakvim ulaganjima širom Srbije i decentralizacijom sporta, želimo da u svim gradovima i opštinama u Srbiji stvorimo uslove da sport bude način života za sve”, nema dilemu ministar Udovičić.

Sa  Halom sportova i izgradnjom Nacionalnog trening centra za rukomet  simbolom  varoši FK Ribnica, Mionica sa vizionarom i prvim čovekom varoši nestvarno agilnim, preduzimljivim  i nesalomivim Bobanom Jankovićem, u svakom trenutku, spremenom za nešto novo, ali presvega korisno za svoje Mioničane,   ide brzinom svetlosti u bolju budućnost, dostupnu svima koji bi da se za nju bore i izbore.

Odbrojavanje je počelo do Savindana još "samo" 149 dana!

Srećno vam bilo Mioničani!

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas