Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVAC ODBRANIO ČAST SUDIJA NA BOKS MEČU U "SPENSU" Featured

1ACA V

 Na  kraju meča prvog kola Srpske bokserske lige u Novom Sadu Vojvodina - Radnički iz Kragujevca 6:10, posle opravdane diskalifikacije domaćeg borca, napadnut je bokserski sudija Aca Vućićević iz Valjeva( foto detalj iz "sporne borbe).

1aca  3

Istine radi Valjevac se odbranio, a napadač Milenko Tomić je prošao kao bos po trnju, što se inače retko dešava.

Mediji su ponovo zatajili.

"Neko iz publike je prišao sudiji Aleksandru Vučićeviću i nokautirao ga... preneli su neki mediji u Srbiji senzacionalističku neistinu objavljenu u listu Sportski žurnal.

Obmana javnosti  nije od juče obrazac današnjeg informisanja.

A u stvari na meču Srpske bokserske lige u Novom Sadu Vojvodina - Radnički iz Kragujevca viđeno je  nešto sasvim prvo.

"Lale" i Šumadinci su kvalitetom prikazanog boksa pokazali da nemaju šta da traže u konkurenciji najboljeg sada je već jasno Metalca i ekipa druge iige, beogradskih "krstaša" Radničkog i Loznice.

U očajno organizovanom meču u sali za stoni tenis, bez redara, policije, hitne pomoći, na kraju je moglo biti i mrtvih, ali na sreću nije.

Stoga sledi pitanje, u čijem interesu je izrečena neistina.

Ime siledžije, vinovnika kukavičkog napada na sudiju po završetku meča u superteškoj je dobro poznati siledžija Milenko Tomić.

Umišljeni bokserski bog iz Bjeljine, sklon ekcesima i napadu na svakog ko mu se, u i oko ringa ne sviđa, navikao da divlja mahom na svom terenu, pokazao je svoje lice i malenoj  salinovosadskog "SPENSA".

Posle opravdane diskvalifikacije boksera Vojvodine (podigao je  i tresnuo rivala o pod, nemoćnog da nastavi meč zbog povrede ruke)  Tomić je  kukavički i mučki s leđa istrčao iz publiike i  udario sudiju Vučićevića. Pokušaj osvete zbog  diskvalifikacije Dušana Veletića, boksera baš pod njegovim patronatom  loše se završio po cvećku iz Bjeljine.

Naleteo na "minu".

U samoodbrani napadnuti sudija, eks bokser i dalje u vrhunskoj kondiciji, a očigledno i dobroj formi je pokazao zube. Tomiću je preselo majčino mleko. Koji sekund kasnije iz publike su utrčali i Tomićevi jarani. Vučićević je siledžiju iskoristio kao živi štit, ali i on nije ostao bez podrške, ne sudija, već svojih prijatelja koji su došli da gledaju meč.

Moglo je biti i mrtvih jer sevalo je i pucalo na sve strane.

Epilog "šorke" posle povlačenje napadača, Tomić je prebijen je kao vo u kupusu, ali je i jedan od Vučićevićevih prijatelja nokautiran.

Neobaveštena policija, nezvanično saznajemo skup uopšte nije bio prijavljen je stigla na mesto obračuna posle 15-ak minuta, a  vozilo neobaveštene Hitna pomoć tek pola sata kasnije.

Akteri su završili kod javnog tužioca gde je Tomić priznao da mu Vučićević nije polomio kosti već da je nastradao u opštoj tuči posle "koškanja" sa sudijom iz Valjeva.

Postavlja se pitanje zašto Tomiću nije određen  pritvor zbog napada na službeno lice. Biće da se po starom običaju radi mira u kući kalkuliše i zataškava incident, i štiti zlo, iako predsednok BSS Nenad Borovčanin kaže " tražićemo da odgovorni  budu precesuirani".

Aca Vučićević je odbranio svoju čast i organizacije na čijem je čelu.

Jasno je odavno da je baš ta organizacija najveća rak rana boksa. Nameštaju se mečevi za sitne pare, a ko ispadne iz klišea, zavrnu mu se uši i "svira" kako mu se kaže.

Valjevac je pokazao zube u Novom Sadu po dolasku sa Svetskog juniorskog prvenstva u Rusiji. Po običaju bio je medju najboljim sudijama i napreduje. Na korak je do treće zvezdice i najvišeg sudijskog zvanja na svetu.

Treba verovati i u Nenada Borovčanina i njegov tim u BSS. Vraćeni su dugovi saveza, organizovana je liga, radi se  mladima...

Najavljen je obračun sa negativnosti, a ima ih previše.

Meč u Novom Sadu je počeo i završen je bez policije i i ekipe Hitne pomoći. To što je zvaničnom licu - delegatu usmeno rečeno da je meč prijavljen ne znači ništa. Odgovornost je znači na BSS. Supervizor, odnosno delegat meča mora biti stručno i odgovorno lice, a ne ljudi zalutali u boks. Novi Sad je velika opomena i upozorenje da je boks mnogo više od igre i plemenite veštine.

Valja se ugledati na Valjevo, u BK Metalac danas sa klubom za primer u regionu sa bokserskim sudijom Acom Vučićevićem, uistinu baš najboljim u svakom pogledu!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas