Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SRBIJA I SLOVENIJA ZA BRONZU, ŠPANCI I TURCI ZA ZLATO U IZMIRU Featured

srbia u 18 divcibare

Na juniorskom EP u košarci U-18, u nedelju će za zlato igrati domaćin Turska i Španija, a za bronzu Srbija i Slovenija u nedelju u 17,15. Link na kome možete pratiti tv prenos iz Izmira je: https://www.youtube.com/watch?v=eub7qOwDeLU

PDirktan tv prenos je u na Sport klubu 3

Protiv kompletne Španije, Srbija bez pola tima, nedovoljno oporavljena od iscpljujuće bitke u četvrtfinalu sa Izraelom u Izmiru, poražena je sa 38:60.

Danas nije bilo šanse za preokret kao protiv Izraela pre dva dana. Španci i pre polufinala važili za  favorita. Doveli su  najbolju junirsku selekciju, tako da nekompletna Srbija nije imala nikakavu šnsu da ih iznenadi.

"Crvena furija" je lagano stigla do ubedljivih  38:60(7:12, 6:19, 10:19, 15:10). Španija je i sutra apsolutni favorit  protiv domaćina Turske, večeras uspešnije u drugom polufinalu protiv Slovenije 79:_64.

Srbiju posle teškog poraza očekuje borba  za bronzu sa Slovenijom, koja je pokazala zube Turcima samo u prvom pluvremenenu u Izmiru.

Otvaranje utakmice i vođstvo Španije 12:2 bio je loš nagoveštaj za srpski tim.  Nada da će biti otpora pojavila se na 7:12. Španci ne staju a Srbi, ulaze u seriju promašaja bez kraja. Bukvalno nipsta ne pogađaju iz igre,  i sa linije slobodnih  bacanja.

Prednost Španaca raste  kao vrelima ovog 6-og avgustvskog dana.

Španci idu na 25:9,  a  Srbi sve više tonu, očigledno već u mislima na meč sa Slovencima.  Borili su se momci, ali nije to tim koji smo do sada gledali. Koš Španaca kao da je začaran. Čak i kada bi se  ukazala prilika momci nisu pogađali iz čistih situacija. Serija  promašenih slobodnih bacanja uz rafal "ćoraka doneli su minus 31 Srbiji(52:21). Šut Srbije za 2(33-11) i 3 poena(24-1),  i 20  skokova manje (28:48)sve govore o očajnoj partiji  Srbije. Ipak dvocifreni u poslednjem kvartalu(17:10) naći momci  završavaju polufinale časno, ali meč sa Španijom  treba ga   odmah zaboraviti.

Očigledno svestan situacije i okrenut predstojećoj borbi za  bronzu Đokić je malo mešao karte, po ugledu na španskog kolegu.  Lazar Djoković je bio najefikasniji sa 13 poena. Nikola Djapa ubacio 7,  uz pet skokova, Luka Andrić šest, a Ilija Milijašević pet poena. Kod Španaca  Izan Almansa je bio najefilasniji sa 21 poenom i 12 skokova. Edi Pinedo ubacio 11, a Ab Sedik Garuba 9  poena i sedam skokova.

Nedeljni okršaj sa Slovencima u 17,15 je šansa  za medalju spskih ratnika.

Izabranici Vladimira Đokića će, sigurni smo, zaboravati težak poraz od Španaca, i u nedelju će ponovo biti na visini zadatka.

SRB izrael 14

Pobedili su Slovence na startu šampionata 70:52, u grupnoj fazi takmičenja.

Ima dovoljno razloga za optimizam i veru da se Srbija vraća  kući iz Izmira sa medaljom!

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas