Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024) Featured

vasa

Autentični Valjevac, arhitekta Dragan Vasiljević(69), oduvek svoj, stručan, posvećen, vredan, osoben, sa dušom anđela, ošinut  munjom sudbine, da li još nečim, očigledno životno ugrožen, ipak napustio je zdravstvenu ustanovu, da bi koji munut kasnije, verujući svom srcu, krenuo  na put bez povratka.

Voljom sudbine okončao je svoj zemaljski život kraj mesta svoje ljubavi košarakaškog igrališta na Studentu. Srce neugasivi motor života je stalo, i naš Vasa se preselio na neko bolje mesto. Postao je deo neugasive svetlosti što nas sve čeka.

Valjevke Valjevci su se u petak, 29. marta 2024. godine oprostili od Vase,  stvaraoca, vrhuskog profesionalca, iskonskog Valjevca, divnog čoveka i prijatelja.

 

Biranim rečima na oproštaju od Vase su govorili prijateljica od detinstva bibliotekarka Dragica Parezanović, čovek Studenta kome je poklonio najlepše dane advokat Luka Ačimović, i drugar sa kojim je rado delio poslednje godine svog života novinar književnik i publicista Miloš Jevtić. Podsećanje na Vasin život i borbu da svoj Grad Valjevo, bio je svojevrsni omaž čoveku svetlosnu godinu ispred svog vremena, svetioniku nevidljivom za svaku vlast u vrememu svog trajanja. 

Odavno na jednom mestu nije bilo  više Valjevki i Valjevaca koji bi danas zajednički itekako mogli da izvuku iz blata u kome je Valjevo zaglavljeno decenijama. U svoje svoje ime mogli bi da nastave Vasino delo i Valjevu svojim vrate ono što mu je oduvek pripadalo, dušu i ljubav bez koje života nema

Vasa je bio čovek širokih vidika, vizionar, uvek pažljiv i raspoložen za svakog pristojnog sagovornika. Voleo je košarku i bio jedan od osnivača Studenta, ali jeidnstbena duša, naklonjen  umetnosti i estetici, u duši skriveni buntovnik, i mangup sa gospdoskom manirima.

Vasa je bio poseban u svakom smislu te reči, originalna persona, a skroman i drag čovek.

Pored košarke ogroman doprinos je dao je kulturi Grada Valjeva. Akter i osnovač valjevskog Jazz Festa,  idejni tvorac diskoteke na Studentu, ali brojnih koncerata najvećih YU rok i pop zvezda, ućivao je u ćarima Beograda , ali beu Valjeva nije mogao.  U svom Gradu se angažovao na na očuvanju autentičnosti celina i očuvanja vizure i danas  neprocenljive vrednosti  za Valjevke i Valjevce.

Dragan Vasiljević sahranjen je na Novom groblju u Valjevu u prisustvu članova bliske rodbine, više stotina brojnih prijatelja, kolega  i poštovalaca. Vasa je postao deo neugasive svetlosti, ostavljajući  neizbrisivi  pečat  u svom gradu Valjevu.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas