Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ŠKOLA AMERIČKOG FUDBALA RADI PONOVO U VALJEVU Featured

amer f deca 2

Preplavljeni smo školama fudbala, košarke, plivanja, vaterpola, rukometa, atletike, i odbojke,  posebno. Naravno ništa džabe, sve za članarine, opremu, kampove,mahom čerupanje roditelja, "zaslađeno" obećanja  o avionima i kamionima. 

Od  skora u Valjevu ponovo radi “biskop” i  postoji i škola Američkog fudbala. Priču na svojk način pravi i gura difovac Lazar Mandić(24). U Srbiji je 2017. bio juniorski šampiom sa jagodinskim "Crnim stršljenovima"(Black Horets) Američkog fudbala. Trenutno je član "Divljih pasa" iz Novog Sada.

"Čovek koji nije optimista treba da se se zabrine za svoje zdravlje, Optimizam, vera  u sebe, entuzijazam, istrajnost i  posvećenost, su osnovni postulati svakog ćoveka. Život nosi svakojaka iskušenja. Baš to je bilo dovoljno pozovemo decu, i da im odmah kažemo  šta očekuje  našoj školi, sporta. Zdravi, sa nadom da sutra  mogu biti bolji i uspešniji od nas, deca se igraju” kaže Mandić.

amr f deca 2

Devojčice i dečaci trenutno vežbaju u OŠ Žikica Jovanovič – Španac, premeimenavanoj,  voljom loših ljudi  u Prvu školu, jer poslednjih 30 godina nije, poželjno poštovati revolucionare, heroje,  borce za slobodu, svog  naroda, Bitne su neke nove- stare face, nametnute u izopačenim i lažnom sistemu vrednosti, ogrezlom u korupciju, kriminal i pljačku sopstevnog naroda. 

Svoju ideju  da okupi da decu da bi  igrala Američki  fudbal Lazar Mandić lako objašnjava.

"Trenutno smo u centru grada u "Žikici". Trudimo da rešimo pitanje terena. Obećanja su tu, ali nećemo stati dok ne rešimo ključnu stavku. Članarina za decu jesimbolična,  1.500 dinara mesečno. Svi roditelji znaju, da ako neko nije u mogućnosti da plati, dovoljno samo da se javi, i neće biti problema. Svako dete koje želi da trenira imaće svoje mesto sa drugarima. Nema limita za sve curice i dečake od 7 do 18 godina, pa čak i starije. Svako ko želi može da proba, ako mu se dopadne, igraćemo se. Ako bude dovoljno starijih formiraćemo  i kadetske, juniorske i seniorske selekcije”

Lazar je po vokaciji optimista, uveren da to što radi ima smisla, i posebno ističe.

am fuz d

“Deca u startu ne igraju Američki fudbal.  “Naouružavamo ih  optimizmom I proveramo njihive pshofizičke mogućnosti.  U početku  deca igraju  fleg fudbal, bezkontaktnu verziju ovog sporta. Nema kontakata, bodičeka, obaranja. FLeg fudbal se  igra tako što igrači nose zastavice oko kukova. Da bi igrač bio zaustavljen, umesto obaranja protivnčkog igrača,  što je slučaj, u pravoj verziji Američkog fudbala, ovde je potrebno skinuti protivniku  zastavicu sa kuka.  Naš cilj je da se deca igraju, druže i razvijaju na normalan i zdrav način".

amer fz deca

Koliko puta deca dolaze na treninge.

“ Treninzi su četiri puta  nedeljno, utorkom, četvrtkom,  subotom i nedeljom, a često organizujemo i druženja. Trudimo se da se deca druže, bolje upoznaju,  saznaju nešto više jedni o drugima, popiju sok ... Čekamo vas dođite" poručuje momak koji je već igrao u Americi njihov fudbal.amer fuz igra

A Valjevo je pre deceniju imalo svoj klub, Nije bio na nivou  klubova Američkog fudbala, što je normalno. U Srbiji postoje  Gorile, Indiansi, Vukovi, Orlovi Divlji veprovi, Kraljevske krune, Plavi zmajevi, Pastuvi, Mamuti, Vrane, Ajkule, Panteri… Evo sada imamo u valjevske "Vukodlake.am er f vukodlaci

Američki fudbal je  lepa  prilika da se se deca zabave, možda i zavole, sport prenet od “omiljenih  nam “prijatelja“ s druge strane bare. Malo "većih" od evropejaca što bi sa pomentum robovlasnicama da nam uzmu srce Srbije.

Škola Američkog fudbala je jedinstvena prilika da naša deca baš igrajući njihov fudbal, jačaju i pokažu zube, kad bude trebalo, ako se već mi ustručavamo, posle svega što su nas “častili”,  samo u poslednje  tri decenije.

Bliže informacije za svi koje žele  u školu Američkog fudbala dobiće od Lazara Mandića. Kontakt tel:.  061/6206448

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas