Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: maj 2023

“DŽEK TRBOSEK” ENGLESKO  ĆELAVO ČUDOVIŠTE, OTEO TROFEJ ROMI I MATIĆU NA PUŠKAŠ ARENI

  • Published in Fudbal

roma sev p Sramno, u režiji engleskog sudije Entoni Tejlora(45) Romi je u Budimpešti otet trofej Lige Evrope. 

Počelo je "mrtvom" šansom Rome, asisitent je bio Nemanja Matić. Usledio je  nedosuđeni penal za rimsku "Vučicu" u 31.minutu. Visoko podignuta noga, Gudelja koji kopačkom u glavu  pogađa Abrahama unutar šesneseterca Sevilje, nije bila dovoljna da Roma dobije penal, čist kao suza. Zatajio je i VAR za potvdu sumnje da će  krađe  još biti.

roma gudelj penal

Prljavog  Tejlora demantuje u 54. minutu,  VAR.  Englez na interevenciju VAR-a  poništava već dosuđeni penal, za Sevilju. U 82.minutu fudbalski "Džek Trbosek" besprizorno otima pobedu “vučici”. Nemanja Matić je uputio oštar centaršut u srce šesnesterca španskog tima. Fernando igra rukom. Iako je ruka igrača Sevilje u nepravilnim položaju, nije bila uz telo, i promenila je smer lopti Tejlor teatralno pokazuje da je  bila “ruka uz telo”.

rom sev matic p

Uzalzud je Matić signalizirao penal svojoj klupu, Da Rimljane nepravda još više zaboli, u nastavku akcije kod neduđenog penala, usledio je prekršaj na 25 metara od gola Sevilje. Već požuteli Rakitić prolazi bez druge javne opomenu i isključenja.

Tejlor  na Krcatoj Puškaš Areni  "kroji" konačnih 1:1, a  "seča" ja okončana sa bele tačke. U 5. seriji ćelavi zlikovac sve vidi, i ispravno ponavlja penal, za konačnu “overu”  Rimljana, koji su nezasluženo ostaju bez trofeja, i Lige šampiona. "Stručni konsultant televizije sa nacionalnom frekfencijom, definitivno samo bivši fudbalski sudija u pokušaju, na svoj način, brbljivko, nebuloznom objašnjenjem pukašavava  da  brani neodbranjivo. Stavlja se na stranu "Džeka trboseka" u maniru televizije "u službi naroda".  

Sevilja je po 7. put trijumfovala u Liga Evrope, Žoze Murunjo u svom šestom evropskom finalu, prvi put  je ostao bez trofeja, a naš Nemanja Matić odigrao maestralno finale, do 120, minuta kada je zamenjen zbog povrede i umora.

Tim iz Andaluzije je  sedmom titulom, uz otvorenu podršku engleza Tejlora  potvrdio  apsolutnu dominaciju  u ovom takmičenju.

Posle 120 minuta fudbalske bitke rezulat je bio  1:1. Povela je Roma, strelac Paola Dibala, a  izjednačio je  Manćini autogolom. Obe ekipe imale su svoje šanse da stignu do drugog gola, Rakitić je pogodio stativu umesto mreže "vučice", a  Kris Smoling  prečku Sevilje u poslednjim trenucima meča. Pobeda  je  pripala penaldžijama iz Andaluizije. Marokanac Jasin Bunu sa dve  odbrane, i Montijel 5. seriji iz ponovljenog penala, doneli su trijumf Anadulažanima, i sveukupnih 4:1.

Engleski "kasapin" je prošlog avgusta na “Rajku Mitiću” izbacio Zvezdu lz Lige šampiona. Za razliku od "Puškaš Arene", gde je video "ruku uz telo", na  "Rajku" je sankcionisao igranje rukom Srnića, dosudivši penal za Makabi, i tako direktno pomogao šampionu Izraela na putu ka  Ligu šampiona.

Od tradicionalnih "prijatelja" Engleza, ništa novo, samo pitanje, dokle bre više! 

Read more...

ODLAZAK KRALJICE ROKENROLA TINE TARNER

  • Published in Svet


tina tarnerrrSimbol rokekenrola, popa, soula, bluza  Tina Tarner(84), superzvezda dva veka preminula je u Švajcarskoj 24.maja.

Tina je protekle dve decenije živela u Švajcarskoj. Pre jedne decenije  počeli su da se nožu zravstveni problemi. Tina se  borila lavovski, nikada od života  nije odustajala od života. Od svojih obožavalaca i publike se oprostila prošle nedelje, svesna da je kraj blizu.  

Postala je slavna posle nastupa sa mužem Ajkom tokom 60-ih prošlog veka, kada nastaju hiotvi ut Proud Mary, River Deep, Mountain HighPosle 16 godina braka, terora Ajka, se razvela i počela solo karijeru.  

Pevčaka magija kreće 80-ih, a već prozvana kraljica rokenrola, osvojila je publiku  smelim, razigranim i nestvaro prirodnim nastupima, naravno pre  svega  moćnim grubim glasom.

U svojoj karijeri prodala je više od 100 miliona ploča, a nagrađena je i sa dvanaest Gremija. Tina je imala svoju zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih i dva puta je uvrštena u Rokenrol kuću slavnih 2021. a prvi put j sa Ajkom 1991.

Kada je primljena kao solistkinja, iz Kuće slavnih su saopštili da je „proširila nekada ograničenu ideju kako crna žena može da osvoji scenu i bude i trafo stanica i multidimenzionalno biće".

tina t

Mlađe zvezde Bijonse, Dženet Džekson, Džanel Mone i Rijana su bile pod uticajem  super zvezde Tine Tarner,  ikone stila i nestvarnog šarma.

Tina je rođena u Tenesiju u porodici zemljoradnika.  Postala je poznata  kao jedna od pratećih vokala u bendu muža The Kings of RhythmNizali su se hitovi poput Nutbush City Limits iz 1973. godine, o malom gradu u kom je Tina rođena. 

Ajk joj je promenio ime od Ana Mej Bulok u Tina Tarner - tu odluku je doneo bez njenog znanja, što je samo jedan od primera koliko je mogao da utiče na njen život. Tina se prisetila traume koju je pretrpela tokom njihove veze u memoarima iz 2018. „Moja ljubavna priča". Seks  sa pokojnim muzičarem je bio  „vrsta silovanja" rekla je Tina.

„Koristio je moj nos kao vreću za udaranje toliko puta da sam osetila ukus krvi koja mi je tekla niz grlo kada sam pevala", napisala je Tina.

Pošto je pobegla od nasilnika, nastavila je da gradi karijeru i postala jedna od najvećih pop i rok zvezda 80-ih i 90-ih, sa hitovima kao što su Let's Stay Together, Steamy Windows, Private Dancer, pesmu iz filma o Džejmsu Bondu Golden Eye, I Don't Wanna Fight i It Takes Two duet sa Rodom Stjuartom. Pevala je i  sa Ramacitijem, Mik Džegerom... 

Poslednju deceniju Tina se borila s teškim bolestima. Najpre je 2013. doživela moždani udar, a 2016. joj je dijagnostikovan rak debelog creva. Zbog visokog krvnog pritiska, imala je problem i sa bubrezima.

Tina Tarner je preminula 24. maja u svom domu u Kusnahtu u Švajcarskoj. Iza sebe je ostavila dvoje dece.

Velika Šer(Cher) je bila jako bliska sa Tinom Tarner.

Možda nije dobila svaku bitku, ali se borila u svakom ratu. Borila se za sve stvari u koje je verovala. Ona je jedna od velikih umetnica naše generacije, u rokenrolu. Nije bilo nikog poput nje i ne postoji niko ni približno onome što je ona bila."

Na kraju bile samo dve  žene "savršene prijateljice jedna drugoj", smatra Cher, napominjući: "Ponekad mi je davala puno snage, a i ja sam njoj."

Valjevci i Valjevke su imali sreću, zadovoljstvo i čast da žive sa "svojom" Tinom Tarner. Ciganka sa Baira, svoju nacionalosnot je kao i brat, ponosno isticala MIlena Gračanin, kći čuvenog umetnika-viloniste Perice,  sestra  šansonjera Mikice, preminula je pre dve godine. Moćnim glasom, energijom, stasom,  nastupom, neodoljivog šarma,  podsećala je na Tinu Tarner. Sasvim  normalno, jer  je osećala i želela bliskost. Tina je bila Milenin idol i najveći muzički uzor.  Milena se trudila  da kao Tina bude vrlo jednostavna, prirodna žena, a Bog joj je dao muzički talenat  i posebnu, vatrenu moćnu  boju glasa. Milena se uverila da sme da pokuša da bude deo stvarnosti  kraljice rokenrola, posle upoznavanja na  poslednjem koncertu  Tine Tarner u  Srbiji, u Zemunu 1990. godine na stadionu "Galenike". 

Tinin  portparol je  potvrdio je u sredu smrt kraljice rokenrola, otkrivši da je umrla mirno nakon duge bolesti u svom domu u Küsnachtu u blizini Cirihu u Švajcarskoj.

U aprilu 2023. je u prevodu na srpski jezik objavljena i knjiga "Moja ljubavna priča" u izdanju "Sezam buka", u kojoj Tina Tarner govori o protekle dve decenije svog života u Švajcarskoj, uz svoju najveću ljubav - Ervina Baha, kog je upoznala još 1986.godine godine.

Read more...

RUMUNSKI LUGOJ SA VALJEVKOM TANJOM GRBIĆ I SRPSKOM KOLONIJOM ŽIVI NESTVARNU BAJKU

tanja pehar kup

 Malo je ko u  Srbiji zna za Lugoj,  grad u rumunskom Banatu, posle 500 godina, I dobra vladavine Petrovića ponovo u znaku srpstva, danas poštovanog i voljenog zahvaljujući sjajnim devojkama iz Srbije i odbojci. CSM Lugoj  je sve moćniji centar rumunske odbojke. Potpomugnut  domaćim snagama samo u jednoj sezoni postigao je četiri  fantastična uspeha.

Devojke CSM Lugoja su na početku sezone osvojile domaći Super Kup. Posle eliminacije Turkinja, Belgijanki, Portugalki, konačno i srpskog šampiona Jedinstva iz Stare Pazove usledilo je finale sa Kjerijem, Italijankama iz predgrađa Torina, klubom iz najjače lige u Evropi. Kjeri je  osvojio prestižni  evropski Čelendž Kup, a Lugoj srebro. U nacionalnim šampionatu Lugoj je  “dobacio” do  “bronze”, da bi kruna stigla  na kraju sezone.

Lugoj je pobednik Kupa Rumunije!

tanja kup r

Što je  tako pored Grada, pregalaca u odbojkaškom klubu  zasluge pripadaju neposrednim proizvođačima uspeha, stručnom štabu i igračicama.

Tim pobednica je predvodila najiskusnija zadužena  da “pravi igru”  tehničar  Tanja Grbić(35),  specijalac za osvajanje trofeja.

Ovog maja Tanja je ispisala novu stranicu svoje prebogate karijere. Sezonu za pamćenje obeležila je četvorostrukim  uspehom Lugoja, Grada prebogate istorije,  Univerzitetskom i  kulturnom centru, udaljenom d Temišvara 50-ak m+iklometra, odnosno 3,5 sata vožnje automobulom  srpske prestonice.

Kao pre više vekova Lugoj je ponovo SRPSKI. Da bude baš tako pobrinuli su se trenerii odbojkašice iz Srbije. Lugoj je danas  prepoznatljiv  na odbojkaškoj mapi Evrope.

“Emocije se ponovo vraćaju. Finalni turnir Kupa je bio u Piteštiju. U polufinalu smo posle velike borbe dobile ALBU Blaž 3:2, sa bosansko-hercegovačkom reprezentaivkom Dajanom, sestrom Tijane Bošković, i srpskim reprezentativkama Slađom Mirković I Bojanom Milenković. Za njih šoknatan poraz, za rumunsku javnost iznenađenje, a za nas samo podstrek za finale”, kaže kroz široki osmeh naša, valjevska šampionka Tanja Grbić.

Rezultat u finalu  3:1 potvrđuje da je bilo”lakše”.

tanja igra

“ Srušili smo vicešampiona Rumunije Trgovište sa Anom Bijelicom, drugim korektorom Srpske repezentacije. Odigrali smo kada je bilo najvažnije, dve možda I najbolje utakmice u sezoni. Znali smo šta nas ćeka, i po sistemu “Veni, vidi vici” trofej je u Lugoju”.

Odbojkašice si danas ponos grada.

tanja kup 2

“Za sve su pored čelnika kluba, znali su šta im je posao,  “krivci” na prvom mestu treneri Ugljesa Šegrt i  Dragan Grbić. Obojica su iz Kleka i ovde su već 7 godina. Mukotrpan rad  je konačno došao na naplatu. A cure su muški “rudarile,  valja ih posebno istaći. Srpska reprezentativka  Silvija Popović,  Ukrajinka Liza Ruban, Srpkinja po “mužu”, Moldavka Aliona Martinjak, “malo sam valjda i ja “kriva”, su nosile igru. Uspehu su  kumovale I domaće igračice  Rumunke”

tanja rs 3

Grad sa Univerzitetom, grad prebogate  istorije I kulture  sada ima u svetu sporta pored uvek najvaženijeg fudala, igraju “samo Treću ligu, i atletike, i perjanicu odbojkašice Lugoja.

“Još uvek traje euforija. Svi su pod utiskom sezone za nezaborav. Počela sam odmor u mom Valjevu, a posle toga videćemo  šta će biti” po malo je zagonetna Tanja, okupirana najdražima, majkom Ljilja na prvom mestu.

tanja i mama

Za sva vremena zaljubljena u svoj Grad, danas po brojnim  parametrima devastiraom, u odnosu vreme kada je rođena i rasla, Tanja se vraća u Valjevo, uverena da dolaze bolja vremena za Valjevke, i Valjevce.  U ženskoj odojci primat je ponovo u rukama OK Valjevo istinskim naslednikom  Srbijanke  kluba u kome sa sa “Kremićem” Tanja  započela nestvarnu odbojkaška bajku.

“Posle prvih 35  sledi novih 25, nema odmora, citira najvećeg na planeti sa Džokorom, Somborcem  Nikolom Jokićem, Novaka Đokovića, šampionka neograničenog  roka trajanja Tanja Grbić.

Novo iskustvo stekla je Tanja u Lugoju,  prvi put pomenutom pre sedam vekova (1334.godine), a dva veka kasnije već sa grbom i poveljom. Tokom vekova Lugoj je bio na udaru Ugarske, Osmanlija, Mađara, poznat po tvrđavi Bokšan, rudnicima zlata… U 16. veku Srbi su dominirali prostorom oko Lugoja,a turski sultan je 1553. godine srpskom vojvodi Petru Petroviću poklonio mesta Lugoja i Karansebeša. Sredinom 16. veka  plemić Jovan Rac, a sredinom 17. veka Sava Temišvarac. Hrišćanske  bogomolje su zabeležena u 13. i 14. Veku. U Lugošu je 1726. godine sagradio pravoslavnu crkvu, tadašnji prefekt grada Jovan Rac (Srbin), plemić iz Mehadije. Ikonostas u srpskoj crkvi je oslikao 1821. godine ikonopisac Pavel Đurković. Taj ikonostas je preslikao 1937. i 1944. godine slikar Aurel Ćupe.[Poslanik na srpskom saboru 1727. godine bio je i Petrović Mikleuš (Nikola) oborknez iz Lipove. Pop Jovan Markov je poslednji Srbin pravoslavni sveštenik u Lugošu u 19. veku.Za spomenik srpskom pesniku i vladici Lukijanu Mušickom u Karlovcu prilog su dali 1855. godine i Srbi u Lugošu.

Daleke 1857. u Lugoju je otvorena nemačka Gimnazija, a pet godina kasnije, kad su Srbi bili vlast, dok su postojale dve  opštine Nemački I Rumunski  Lugoš, i srpska Gimnazija. Lugoš postaje samostalni Grad od   1918. godine, i konačno  deo Rumunije, I prestonica Severin. Logoj po svrgavanju Čaušeskua od 1989. se gradi i danas živi život modernog grada, sada konačno i sportski preporođen.

tanja l 3 trofeja

Jer sve je  lepše i slađe, od kako Srbi i Srpkinje, i naravno naša Valjevka Tanja Grbić, na svoj neponovljiv način, se pitaju u svetu sporta odbojke!

Read more...

POVREĐENA RADNICA U KRUŠIKOVOJ LABORAČNICI, U "KECU" DETONIRALA KAPISLA

krusik strajk 19 4 22
Jedna radnica fabrike "Krušik" u Laborašinici 1, tzv "kecu"  povređena je jutros u 8.25, sati. Tokom izrade upaljača došlo do detonacije kapisle koja ima 0,3 grama eksploziva, saopštili su iz HK Krušik a.d. Valjevo.
Povređena žena je zadobila površinske povrede i posekotine po lica, na jagodicama. a povređena su i  oba palca na šakama. Oči nisu povređenja, a pitanje je u kakvom je stanju sluh povređene radnice.
 
Povređena radnica je prevežena u Urgentni centar Opšte bolnice u Valjevu gde je zbrinuta, navodi se u saopštenju.
Kako ističu u nadležnim službama  HK Krušik radnica nije teže povređena. Formirana je komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog slučaja, koji nije naneo štetu proizvodnom objektu i nije imao uticaj na životnu sredinu, stoji u saopštenju HK Krušik.
Od zadobijenih povreda, prilikom eksplozije 26 januara u podne,  u radionici K14 u Staroj kapislani, i teških povreda  šake,  i lica, oštećena sluha  još uvek se oporovlja Zorica Urošević, majka četvoro dece.
  Protiv odgovornih lica za nesreću i ugrožavanje  bezbednosti i života Zorice Urošević rukovodstvo fabrike (ni)je preduzelo adekvatne mere.
Read more...

RUKOMETAŠICE METALCA POBEDOM U LOZNICI KONAČNO DO VIŠEG RANGA!

žrk metalac 2015

U još jednoj godini u nizu krize i sveopšteg preživljavanja valjevskog sporta, decenijski uspeh su ostvarile rukometašice ORK Metalac 2015.

 Najprivilegovaniji i najgledaniji KK Metalac je dobacio do Super lige, iako je do pre meseci bio većđ viđen u ABA-2 ligi. Trenutno desetkovan igra u Super ligi, jer se mora, ali valjda sa jasnom vizijom šta i kako dalje.

Vaterpolisti Valisa  ispod  "vigvama" u Petnici su dobacili  u 6 najboljih u Srbiji. Posle OK Valjevo, naslednika  izvornog OK Partizana i Srbijanke u drugom po  rangu takmičenja  su ponovo odbojkaši  VA 014. Ligu napušta ženski  klub iz istog gnezda OK VA 014, poznat po kupovini višeg ranga pre nekoliko godina, i ne zna se  po kom osnovu sa dodatkom imena  Srbijanka.  Autentični naslednik Srbijanke OK Valjevo je opstao u tzv Prvoj ligi Srbije.

 

ŽRK Metalac 2015, je ponovo formiran 8.marta 2015. Prošao je scilu i harudbu, da bi konačno u  grupi Zapad, jednoj od četiri  Treće lige, u pretposldnjem kolu pobedom na Lagatoru, protiv  direktnog konkurenta Loznice Grad 31:25  obezbedio prvo mesto i plasman u Drugu ligu, nazvanu Super B liga.

ORK Metalac je u 8 pokušaju, u nešto  lakšoj  grupi, bez Beograda,  u 19 mečeva  izborio 16 pobeda, i sa 32  osvojena boda, kolo pre kraja je prvak.

Ambicije kluba, od obnavljanja pre 8 godina su uvek bile   šampionske. Klub je prošao sve i svašta. Srepljenje se isplatilo i  konačno 14.maja  2023. je  ostvaren uspeh, u konkurenciji još 10 klubova. Valjevkama su rivalke bile Lozničanke i to 2 kluba,  aranđelovački  Bekament 2, Radnički 2 iz Kragujevca i još jedaniz  Svilajinca, zatim kraljevački i Metalac iz Gornjeg MIlanovca,  te konačno Prijepolje,  Košutnjak iz Čačka i  Pazar 2003.

Kapiten tima Jovana Pavlović, je u u Loznici potvrdila zašto je baš traka na njenoj ruci.

"Borile smo se celu sezonu i izborile. Niko nas nije video kao favorita, što nam je samo  olakšalo put do trona. U ovakvim uslovima, kad vidim dvoranu, sportske terene, novi stadion u Loznici, je velika stvar za sport u Valjevu i ženski rukomet posebno koliko vredi naš uspeh. Čestitam devojkama, idemo dalje. Na redu je Grad da prepozna naš uspeh", poručuje skromno Jovana.

Kao i Jovana, Marta Beljić Mosurović je za sve rivalke bila i ostala nerešiva enigma. U Loznici je "flasterisana" pa se kao Jelena, samo se jednom upisala u listu strelaca.

"Bila je ovo baš naporna i neizsvesna sezona. "Slomismo" kičmu, ali se isplatilo.  Zgrabile smo svoju šansu i evo nas gde nam je po kvalitetu i mesto. U Loznici smo odigrali timski sjajno. Jelica Mijailović i Dunja Despotović su bile baš raspucene. Postigle su po 9 golova.  Staša i Nora Damnjanović su se po pet puta upisale u listu strelaca. Bile su neumoljiove i neuhvatljive, kad je bilo najpotrebnije. Ima previše razloga da pohvalim i sve ostale devojke. Ovo je uspeh svih nas, i to me čini posebno ponosnom" rekla nam je u dahu  valjevska princeza rukometnog sporta Marta Beljić- Mosurović.

Ekipu  već duže vreme vode  asovi rukometnog sporta Katarina Đurić i Dušan Novokmet.

"Sve igračice su zasluzne za veliki uspeh našeg kluba. Derbi su igrale bez pritiska, najbolje što mogu u ovom trenutku. Lozničanke su se držale do 20:20. I pored pritiska sa tribina, naše devojke su "eksplodarale". Do  izražaja je došao naš kolektivni duh, veliko srce i želja da istrajemo do kraja i ostvarimo  najveću pobedu, u "drugom" životu našeg kluba. Presrećna sam, i radujem se novim uspesima što slede", poručila je za naš portal Katarina Đurić, konačno manje preozibiljna, ozarenog lica i opuštenu.

Dušan Novkomet,  bombarder u danima velike karijere  sa Kaćom je pronašao pravu hemiju i ostvario uspeh sa devojkama.

Pre  derbija  u Loznici, smo se slučajno sreli. Iako poznat po vulkanskom temparamentu,  ovaj put smireno je poručio da su vremena  za rukomet teška.

"Viši rang je izazov, zahteva  mnogo veća ulaganja na svim nivoima.  Od uslova za rad, do organizacije kluba, i faktora iks, finansija. NIsmo  zacrtali da moramo i viši rang, a doćiće siguran sam. Biću u nedelju srećan čovek,  a znam sutradan  će me već boleti glava. Verujem da ćemo konačno slaviti  sa devojkama, pa ćemo u nove izazove" predvideo je rasplet kouč Metalca.

Na sreću po  ŽRK Metalac 2015 nisu  "opozicioni" klub, pa će u skladu sa svojim obavezma i mogućnostima, lokalna vlast regovati  kako dolikuje  klubu sada u drugom rukometnom rangu u državi. 

Tim pre što ŽRK Metalac ima i svoju školu rukometa, a talenti niču  kao  beli narcici u maju na Divčibarama.

žrk m 2015 deca

U nedelju prva koja dođe u 15 sati u hali sportova 15,septembar gostuje  Pazar 2003.

U goste stižu i čelnici RSS sa peharom i medaljama za naše šampionke.

Bravo ŽRK Metalac 2015 Valjevo, jer sport i rukomet su nada za bolji život  valjevske dece, i svih nas!

Read more...

U TEŠKIM DANIMA SRPSKE TRAGEDIJE NAROD U SRBIJI IMA UTEHU U KOŠARKAŠKOJ MAGIJI

 kk student

Bez šokova svih vrsta, definitivno ne možemo. Masovna ubista dva monstruma, su ugasila živote  nedužnih đaka,  brata  i sestre, čuvara dece, pa nove likvidacije  tri nevine devojke, beskrajno bole, u vremenu ljudskog ludila bez granica. Posle masakra u "Ribnikaru" i u okolini Mladenovca,  još tri mlada čoveka su i dalje životno ugrožena. Narod  je u dva navrata u neviđenom broju izašao na ulice Beograda da izrazi nagomilanu  bol i tugu, i izrazi svoje poštovanje za 20 nasilno prekinutih mladosti. Politizacija dve protesne šetenje, preobojevanja protestanata i međusobne optužbe zaduuženih da budu servis naroda su dosegle stepen usijanja. A od odgovornih za stanje u državi desila se samo jedna ostavka.

Za utehu u danima svenarodne žalosti, nedeljama i mesecima ovog tužnog proleća 2023. bude i nešto lepo.

U SVETU SPORTA, dešava nam se košarka na najvišem nivou Partizan, a na našem valjevskom juniori KK Student.

Plej of Evrlige doneo (ne)očekivan rasplet. Favorizoani Madriđani idu na  fajnal-for. Kako se i očekivalo  kvarno da pokvarenije ne može biti. Eliminisani  Partizan je masakriran. Više od  batina u Maridu, drakonske kazne za prebitne igrače za igru crno belih Pantera i Lesora, boli pomeranje dana žalosti za petak, da bi po nalogu zna se koga, četvrta utakmica odigrana u četvrtak kada nikom nije bilo do života, a kamo li do košarke. Zbog zla nanetog Partizanu nije bilo ni jedne žalbe iz redova šampiona viteštva, gospodstva i dosledosti. Čk ni posle krađe u meču odluke u WiZink centru. Momci su se vratili kući razočarani dešavanjima u Madridu Dočekani su na "Tesli" pre svitanja, od iskrenih Partizanovaca,  dobro znanom pesmom "I kada ne budeš prvi ti...". Emocije i suze su se kao lavina sručili na "kamerunce" u nestvarnoj sezoni povratka u košarkašku elitu Evrope, svesne da  rat teži i gori od evroligaškog tek počinje.

Sledi nastavak sezone na eks YU način.

VEČERAS, posle onog na utakmici sa Vojvodinom, ponovo če se igrati u falš  terminu. Od svih dana i sati, do danas,  tamo neko odabra da naš šampion Metalac igra stari dobri derbi sa čačanskim Borcem u pogrešno vreme. Ničim izazvan, umesto u matineu, derbi je zakazan  danas za   18 sati u  Hali sportova 15.septembar.

Samo 90 minuta kasnije  počinje  gala spektakl polufinala plej ofa ABA lige, C.zvezda - Budućnost.

Ko je ponovo zatajio manje je bitno.

Boli MALO više skrivanje od javnosti, svega što je potrebni da se zna. Na prvom mestu od bivšeg i sadašnjeg predsednika kluba. Nemušto sročena  saopštenja ne služe ničemu. U normalnim svetu svako ko ulaže svoj navac, po ličnim izboru treba da se pita, ali i da se obrati javnosti.

Boli što je opet neko  bio važniji i ispred KK Metalac, i to u trenutku kada je  ABA-2 liga u godini jubileja bila već upisana, ali ne i overena.

"Kupac" Meninga je ugasio snove. Zašto baš kupac Meninga zapitaćete se. Samo zato što je dobio  na poklon najboljeg igrača KLS, gle čuda, posle samo mesec ipo dana, 10 puta skupljeg od svote  kojom je plaćen otkup iz Metalca. Mening i takođe bivši igrač Metalca Aleksa Stepanović su danas najbolji igrači privatnog kluba.

Jasno je valjda, još uvek neuhodanom  predsedniku KK Metalac , šta mu valja nečiniti.

Svako voli svoje dete, videlo smo šta se dešavalo kada je bilo suprotno.

A trajalo je predugo, jer štetočina nad štetočinama je harala dok ga aktuelna vlast nije sklonila. A kao i svaka vlast, bio je  bitan, samo sebi i svom nasledniku.

Da li smo konačno shvatili, niko i ničije dete  ne sme da bude ispred KK Metalac!

Svestan je skoro dvodecenijskog cirkusa, i svog udela u spasavanu Metalca Vladan Janković-Bukača. Zna dobro šta  je priorietet kluba. Na prvom mestu  koliko već danas moraće da reši pitanje struke.

I samo da se zna i ovo.

Mladost košarkaškog Valjeva, juniori  Studenta se  šampioni Zapadne Srbije. Dečaci su pobedili sve rivale u svojoj ligi, uz jedan izgubljen meč. Na finalnom turniru u Bajinoj Bašto su zgazili domaćina 83:51, a u finalu užički PLej OF je pobeđen sa 81:77, a vodi ga Nikola Otašević.

kks 2 23

Tri  dečaka Tadija Aćimović(2005), zatim Đorđe Gnjato i Nikola Vasiljević su 4 godine mlađi od najstarijih saigrača( dečaka rođenih 2004, godine). Da li su baš ova trojica mlađanih Valjevaca, možda i budućnost valjevske košarke. Trener Nedeljko Đorđić i od skora Vlada Panić rade sa dečacima. Podelili su im ljubav, ljudskost, stručan rad, posvećenost, energiju, strast i veru u uspeh. Da li je to dovoljno za novog Tea, Branka, Zoću, Kecoja, Dula Mečku, Počeka, Marjana, Voju Kosku, Rajka, Dula Kepca, Vasketa... pokazaće vreme.

Košarci je  kao nekada potreban neki novi neponovljivi Luka Stančić, ili Vladimir Đokić.

Na žalost odmah prepoznat kao trener budućnosti, Đokić je  otišao razočaran  iz rodnog Valjeva. Danas je srećan čovek. Radi u gradu, košarški probuđenom. Deo kapitala,  bivši as i kapiten, biznismen Slobodan Jaramazović je uložio  u KK  Spartak OFFICE SHOES.

U Subotici raste novi gigant srpske košarke. Samo 600 dečaka je u "fabrici košarkaša" projektu vrednom, "tričavih" 600.000 evra!

To je jedini ispravan put, ne da budeš svoj na svome, već neponovljiv i jedinstven, drugačiji, i bolji od skoro svih. 

A dok se Jaramazović ne desi  u Valjevu, tu smo gde smo, sa nadom da i za Valjevo  nije rat izgubljen.

I bez  Hale sportova, zatvorenog bazena, stadiona dostojnog 21. veka, nema predaje za Valjevo. 

Naš Grad nema stadion kakav je upravo završen u "bastionu" fudbala Loznici. Na njemu će igrati privatni i podobni "gigant" sa 97 navijača,  osnovan u radničkom delu stare Čukarice, u kafani "Majdan" 1926.  nazvan Čukarički sportski klub" ČSK.

Čekajući Godoa, i dan kada će se Valjevu dogoditi  Valjevo,  nije loše videti  kako istinu vide neki drugi.  Novinara, Bogu hvala ima ih još.

Slobodan, neprikosnoven principijelan, profesionalno odgovoran, je  Kolašinac, Stanko Radulović.

Da li je subjektivan, procenite sami. A iz tog neutralnog ugla, iz druge, države, ponovo "prosrpske"  istinu, koju prećutkuju svi mejnstrim i oni što sebe krste  "nezavisnim" medijima, samo nešto više od jedne decenije, istinu, i samo istinu prezentuje baš novinar portala Aktelno iz Kolašina, Stanko Radulović. 

"Ako i postoji naivčina koja je vjerovala da će završnica Admiralbet ABA lige proteći regularno, u sportskom duhu i bez tenzija, demanti je stigao već u petak kada se oglasio KK “Saopštenje”, pardon Crvena zvezda, sa svojim tradicionalnim pričama o ugroženosti i tome da su svi, ali baš svi u svijetu protiv njih, a oni se tako naivni i nevini bore protiv vjetrenjača.

Uoči svih važnih mečeva, svih derbija, završnica ABA lige, finala Kupa Srbije ili KLS zaštitini znak Nebojše Čovića i njegovog KK ”Saopštenja”, pardon Crvene zvezde, su brojna saopštenja, dizanje tenzija i pozivanje na regularnost od koje nema ništa, pošto javnim i tajnim pritiscima od svake utakmice i svakog takmičenja klub iz Ulice Stjepana Supanca napravi cirkus i lakrdiju od koje sve u regionu danima boli glava. 

Tako je i u petak veče, ničim izazvan pred današnje  gostovanje Budućnosti u Beogradu, u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Admiralbet ABA lige, Čović još jednom u evropskoj i regionalnoj košarci kriminalizovao sve osim njegovog kluba, koji se kao, Bože moj, Kalimero bori protiv nepravdi i čini košarku lijepim sportom, dok je svi drugi naružavaju i takmičenja pretvaraju u neregularna.

Godinama smo gledali kako izgledaju regularna takmičenja u kojima Crvena zvezda osvaja titule u finalima protiv Partizana, Cedevite ili Budućnosti, a koja su sva pretvorena u cirkus, jer Čović misli da su svi kao on i da niko nikada ne može pobijediti bez mahinacija.

I tačno je da su regionalna takmičenja već deceniju neregularna i da su Admiralbet ABA liga i Košarkaška liga Srbije dva jedinstveno neregularna takmičenja u cijelom svijetu, jer su te dvije lige omogućile Nebojši Čoviću da u istom rangu takmičenja ima dva kluba – KK Saopštenje, pardon Crvena zvezda, i FMP, što ne postoji u istoriji svjetskog sporta.

Koliko je takmičenje u Admiralbet ABA ligi regularno najbolje govori podatak da KK Saopštenje, pardon Crvena zvezda, uoči svake sezone ulazi sa osigurane dvije pobjede, one protiv FMP, jer od 2011. godine “mlađi klub” iz Železnika nikada nije u nijednom takmičenju pobijedio “starijeg brata” i tako na bilo koji način ugrozio regularnost lige, koja je obavezno neregularna kada KK Saopštenje izgubi.

A prije skoro 12 godina ponoćnim upadom Aleksandra Vučića u prostorije FK Crvena zvezda, pardon FK ”Saopštenje”, u srpskom sportu legalizovan je otvoreni sportski kriminal i dugovi ova dva kluba nestajali su i otplaćivani na kranje neobičan način sa često fantomskim transakcijama.

Čović je tada, uz pomoć i amanet Vučića, zamrznuo KK Crvena zvezda Diva, 17 miliona duga tog kluba nikad nije otplaćeno, dug za porez od devet miliona nikad plaćen, a preko noći FMP je postao Crvene zvezda Telekom sa višemilionskim državnim sponzorima.

Ako je i zmrzavanje KK Crvena zvezda urađeno”regularno”, a nije, odmrzavanje istog subjekta urađeno je protiv Zakona o sportu Srbije, ali sila Boga ne moli.

Naime, prema Zakonu o sportu jedan klub, čitaj KK Crvena zvezda Diva, može biti zamrznut i bez aktivnosti, najviše dvije godine, a Čović je “odmrznuo” Crvenu zvezda Divu nakon tri godine i ona je nastavila da se takmiči pod imenom svoje kvazi sestre KK Saopštenje, pardon Crvena zvezda Telekom, kao da se u međuvremenu ništa nije dešavalo.

Prilikom odmrzavanja KK Crvena zvezda Diva Čović je obradovao svekoliku zvezdašku javnost da su svi dugovi ovog kluba vraćeni, preko 17 miliona eura, iako je u te tri sezone sve ubjeđivao da je zajednički budžet KK ”Saopštenje”, pardon Crvena zvezda Telekom i FMP 5,6 miliona, potom 5,7 miliona i treće sezone opet 5,6 miliona eura.

Naravno, niko u regionu, a kamoli u Srbiji nije se zapitao kako se sa ukupnim budžetom od 17,1 milion za tri sezone može vratiti dug od 17,1 milion i istovremeno u elitnom rangu takmičiti sa dva kluba?

I laiku je jasno da su oni navodni budžeti KK ”Saopštenje”, pardon Crvena zvezda, i FMP količina novca koju je Čović dobio od države ispod žita, pa iako poreski dug od devet miliona eura nikada nije platio.

U međuvremenu smo se nagledali svega, od brojnih tuča tokom utakmica, do pljuvanja protivničkih igrača, preko razbijanja pobjedničkog pehara kada se ne osvoji prvo mjesto, do neregularnih trojki, ulaza za titulu petokorakom (Bili Beron u dva navrata) i načitali stotine i stotine saopštenja u kojima su svi lopovi jedino je KK ”Saopštenje” pošten klub u Evropi koji se, baš kao Kalimero bori protiv nepravdi i pred svako važno takmičenje upozorava svekoliku javnost: “To je nepravda, to je nepravda!”

I zaista je velika nepravda dozvoliti KK ”Saopštenje”, pardon Crvena zvezda, da se takmiči u Admiralbet ABA ligi sa dva kluba jednog čovjeka kada se u njihovim međusobnim utakmicama uvijek zna pobjednik.

Navijači KK ”Saopštenje”, pardon Crvene zvezde, su prije nekoliko godina nakon poraza od Partizana u finalu plej-ofa KLS ukrali pobjednički pehar i polomili ga na tribinama pred milionskim tv auditorijumom. Iako je KK ”Saopštenje”, pardon Crvena zvezda, bila perfektni organizator te utakmice u “Pioniru” nikada nije odgovarala za skandaloznu završnicu u kojoj je šampion ostao bez pobjedničkog pehara, jer su navijači Čovićevog čeda polomili isti, a brojne kamere i fotoreporteri nijesu zabilježli trenutak kada je to pehar ukraden sa zapisničkog stola i ko je dozvolio da završi na tribinama.

I slavio je tadašnji kapiten KK ”Saopštenje”, Pardon Crvena zvezda, Marko Simonović “osvajanje titule” i moralnu pobjedu, sa ukradenim peharom, i pogađate nije odgovarao, zato što pehar, kada mu je već bio u rukama, nije vratio na parket kako bi bio uručen šampionu Srbije.

Za lomljenje pehara nije odgovarao Čović, nije KK Saopštenje, a nije ni Simonović, pa je već naredna sezona bila uređena prema svim normama i pravilima kluba iz Stjepana Supanca.

Zbog svega rečenog i iz decenijskog iskustva jasno je da nas čeka mučna završnica sezone, i da Budućnost Voli večeras u Beogradu očekuje sve osim sportskog takmičenja i prijateljskog dočeka. Još ako se izabranici Petra Mijovića drznu da pobijede u dvorani “Aleksandar Nikolić” biće sve moguće što veze sa sportom nema", zaključuje  novinar portala Aktuelno Kolašinac Stanko Radulović.

O viteštvu, čojstvu, i onome što ostaje dovijeka, nekom drugom pirlikom. I još nešto da se zna bastion i ponos Srbije posle rekordnih 6 titula u fudbalu, duguje državi prem podacima APR 76 miliona evra,a klub bez titule u Srbiji od 2017. "samo" 36 miliona. U košarci je druga priča, Zvezda je očistila sve dugove kaže odgovorno lice, a u Partizanu, najgledanijem evroligašu, sa skoro pola miliona gledalaca u sezoni, dug za porez je 7-8 miliona, a vraćaju ga navijači, a ne ono što porez nisu platili.

Ako je za utehu naš šampion Metalac nema pomenutu vrstu problema. Iako najkvarljivija roba,  plate su igračima isplaćene, mada bi neki morali da plate što su u Metalcu. Na sreću preostale su još samo četiri  utakmice, sa večerašnjom, dve u Valjevu. A u ovo nedelno povečerje,   treba videti Borac, i majstore sa Morave, ali i momke koji za par  nedelja završavaju svoj mandat u  Metalcu.

Read more...

ZLOČINI MONSTRUMA ALI I SJAJ ŽIVOTA SU OGLEDALO VREMENA U KOME ŽIVIMO

  • Published in Srbija

 

ZLOCIN 2

Dva masovna zločina, 17 ubijenih nevinih ljudi, izazvali su opravdani gnev građana Srbije. Postavlja se pitanje,  u kakvom društvu živimo. Gde su nestali ljudskost, ljubav, poštovanje, odgovornost. Odakle tolika mržnja , zlo i pošast, posebno kod mladih ljudi.

Nevine žrtve, za sada 17 ugašenih života, doneli su očaj i tugu najmilijima, i celoj Srbiji.

masakr 3 5 23

Mladi životi su ludačkom piru monstruma ugašeni. Ničim izazvana deca su se  našla na  nišanu dva monstruozna zlotvora za koje u svakom sudskom procesu nema odbrane,  ni po jednim osnovu.

Prvi dečak masovni ubica Kosta K. ima samo 13 godina, naoružan sa dva pištolja i četiri molotovljeva koktela, je školskoj učionici  ubio sedam školskih drugarica i jednog školskog druga.

U kabinet  istorije u OŠ Vladimir Ribnikar u Beogradu đačka noga više neće kročiti. 

Masovni ubica je ranio je  još šestoro dece,  iz istog razreda, od kojih dve devojčice teško, i nastavnicu istorije. Pre svih ubio je školsog čuvara.  Istragom je utvrđeno  da je  imao "upucanu ruku". Otac ga je vodio da vežba na strelište. Za masakr je koristio  očevo oružje, zaključano u  kućnom sefu. Ocu masovnog ubice je određen pritovor do 30 dana.

Deca su se danas vratila u školske  klupe sa traumom za ceo život, ipak srežan jer su živi.

Drugi bahati seoski đilkoš, obožavalac rijaliti krimosa i starleta  Milan Blažić(21), sin visokog oficira, je narednog dana,  u četvrtak 4.maja,  u večernjim satima posle svađe na seoskom igralištu u Malom Orašju, gde je organizovan Đurđevdanski uranak, započeo krvavi pir. Uzeo je od kuće  "kalašnjkov" došao na igralište i   ubio policijca i  njegovu sestru. Nije se zaustavio. Ubio je  još 6 osoba u Malom Orašju i Duboni. Ranio je 14 lica, od kojih većinu ne poznaje. Poteru i 600 policajaca je usmerio ka zlotovoru taksisista koji je bio prisiljen  da vozi zločinca ka Kragujevcu.  Otac Radiša Blažić je jutros priveden u policiju, za demant da je preminuo od posledica srčanog udara. Obojici roditelja prete visoke zatvorske kazne. 

Posle stravičnog zločina u "Ribnikaru" istog dana ministar prosvete Republike Srbije Branko Ružić  je podneo nepozivu ostavku Vladi SR Srbije. "Samo"  4 dana "ćutanja" Vlade, su prošla pre nego što se Ružić oglasio se na tviteru  porukom Ani Brnabić o svojoj neopozivoj ostavci. Ostavku nije podržao predsednik Sps-a Ivica Dačić.

Ostali ministri i viši od njih, po komandnoj odgovornosti do danas nisu reagovali kako savest nalaže.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je rasporedilo pripadnike  policije u  svih 1.800 škola širom Srbije, jer  prioritet MUP-a je  bezbednost učenika, zaposlenih u školama,  očuvanje mira i sigurnosti svih građana, a sve u cilju  prevazilađenja  teške situaciju u kojoj se nalazimo.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, najavljuju u narednom periodu intenziviranje preventivnih aktivnosti – predavanja, tribine i interaktivne radionice – o rizicima kojima mladi mogu biti izloženi tokom boravka u školi, na putu od kuće do škole, kao i na društvenim mrežama.

Predsednik SR  Srbije Aleksandar Vučić,  smatra da će prisustvo policije u školama smanjiti vršnjačko nasilje za 70 do 80 odsto, a razmatraće  se i mogućnost postavljanje metal detektora na ulazu u škole.

"Prisustvo policije u školama je kratkoročna mera i ne može se očekivati da to na duži rok smanji rizik od nasilja, ali ide na kontrolu i kažnjavanje", smatra Dragan Popadić, profesor socijalne psihologije na Beogradskom univerzitetu.

"Ta akcija ima efekat da umiri javnost, a jedini pravi put je prevencija nasilja u društvu", kaže Popadić i upozorava da brojni faktori u društvu godinama unazad  produkuju nasilje, tim pre što baš  država te faktore dodatno podstiče,  umesto da ih suzbija.

"Kultura nasilja  se veliča u rijaliti šou emisijama i u Skupštini Srbije, jasno je da je to  proizvod države. Mora se naći način da se to zaustavi" , kaže Popadić, i upozorava da je jezik mržnje prisutan i raširen na internetu, što ukazuje da postoji  rizik od novog zločina, iako statistika pokazuju da nije veliki.

"Ako ovaj neljudski zločin izazove neku vrstu pohvale i bude model za neke mlade ljude, zamislite koliko tek takav efekat ima kultura nasilja, i promocija kriminalaca ", smatra Popadić.

Već tri dana, počelo od 8. maja, traje vraćanje nelegalnog oružja. Akcija se završava 8.juna. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da, osim ličnog dolaska i predaje, građani mogu kontaktirati najbližu policijsku stanicu i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih.

U Beogradu je opozicija organizovala  protest „Srbija protiv nasilja“.

protest beograd 8MAJ

Više desetina hiljada ljudi organizatori kažu preko 50.000, za razliku od predsednoka Vučića koji tvrdi da nije bolo više od 9.000 ljudi,  je izašlo  9.maja u centar prestonice. Ozlojeđeni masovnim masakrom u Beogradu i drugim, u okolini Mladenovca, protestanti su mirno takoreći u mimohodu prošetali centrom Beograda. Na kraju protesta masa je zgrmela "Vučiću ostavka".

Opozicija zahteva da vlast  do 12. maja hitno zaustavi  promocija nasilja u medijima i javnom prostoru – smeni Savet REM-a, ugasi štampane  medije i tabloide, promotere mržnje i nasilja, sve koji kontinuirano krše novinarski kodeks.

Zahteva se  oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV, i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.

Medju zahtevima su   smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, kao i hitno sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji kao i dugoročna rešenja koja je neophodno primeniti kako do ovakvih događaja nikada više ne bi došlo.

Masovni protest sa istom porukom je održan u Novom Sadu. U   Kragujevcu je bilo par stotina, a u Zrenjaninu, Valjevu,  Užicu, Pirotu... na protest je izašlo par  10-ina  ljudi. U Nišu je 10.maja u 18 sati najavljen veliki protest pod nazivom "Niš protiv nasilja

 Organizatori protesta u Beogradu su bili  Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front / Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde / Pokret slobodnih građana / Sindikat Sloga / Pokret za preokret – Ujedinjeni.

Boli surovi osećaj da se i dve tragedije koriste u prljavu i najprizemniju politikanštinu.

Niko normalan nije mogao da donese odluku da najveća sportska svetkovina u godini, bude zakazana i održana  dan posle masakra u školi. U danima šoka. žalosti i bola  igrala se košarka u Areni.  A Evroliga je bila spremna da odigravanje utakmice u Beogradu pomeri za subotu, pa čak i u nedelju. Nekome je bilo u intersu da se igra,  zna se  kome  zašto.

 Huka i grmljavine navijača Partizana  Areni nije bilou prvom poluvremenu. Zombiranje bez ikakvog smisla je prošlo.

Jedina oaza slobodnog sporta nije pošteđena novog iživljavanja, a morala je ostati bastion slobode i pobede.

Ostaje nada da će večeras, teške noći tuge  i bola, makar za  tren razmračiti svetlost trujumfa u madridskoj WiZink Areni.

Sinoć su se partizanovci "družili" sa "građanima" iz Mančesta pre i posle okršaja i LŠ sa Realom na Santiago Bernabeu. Večeras će,  njih najmanje  "hiljadarka", a dobro obavešteni kažu biće ih i više, grmljavinom iz "ptičijeg gnezda" utišati "kraljeviće" na putu do Kaunasa i fajnal-fora. Neće biti lako ali poručuju: "Radovaćemo se zajedno svi, na terenu sa Panterom, Zekom, Danteom, Lesorom, Nanelijem, Papapetruom,  Smajlijem, Madarom, Anđom, Trifom, Tristanom, naravno  Žocom  i Aleksom, da nam ne zamere  "ponosni"  sa "Rajka".

Na demonstraciju moći u odlučivanju vlasti, kad, šta i gde, opozicija  naklonjena evropskim integracijama da li s pravom, procenite sami, targetira  odavno viđen problem. 

Pošto poziv Ministartsva unutrašnjih poslova Srbije  o razoružavanju građana  podržava i finansira Evropska unija i projekat globalista – Program Ujedinjenih naroda za razvoj, postavlja se pitanje kako je EU znala da će biti dva masakra u Srbiji, da će Vlada Srbije pokrenuti program razoružavanja stanovništva. U  roku od par dana doneli su odluku i obezbedili sredstva da podrže dodatno pokoravanje i kontrolu stanovništva Srbije?!

"Akciju predavanja oružja „finansira“ Evropska unija, a podržavaju dve strane organizacije čiji su „ciljevi“ rodna ravnopravnost, održivi gradovi, klimatske promene, kontrola oružja" ističe  dr Jovana Stojković, potpredsednica Zdrave Srbije.

Tragedija dece u Beogradu i u okolinu Mladenovca samo je proširila duboki jaz nedodirljivih od bilo kakve odgovornosti, i naroda zatrovanog mejnstrim medijima i neistinama. Političari zainteresovani isključivo da beskonačno vladaju. ne odustaju od svoje mantre i praznih priča.

Narod još uvek ćuti, a to nešto znači! 

Read more...

POZDRAV VALJEVA BESMRTNOM MILENKU PAVLOVIĆU

4 maj 23 mig 29 let 1

4 maj 23 mig 29 let 1

Karakterne  Valjevke i Valjevci poklonili su se dostojnom svetosti što traje.

 Školarci u svom bolu saučestvuju u jučeršanjoj tragediji  i masakru vršanjka u Beogradu, nisu došli, a trebalo je, da budu na času istorije.

Heroj  kakav  nam danas treba, pukovnik Milenko Pavlović na današnji dan pre 24 godine je postao besmrtan.

4 maj 23 svece porodica1

Branio je  mladost, svoju i svu decu Srbije od razjerenih NATO fašista, spremnih da sa bezbedne udaljenosti bezočno seju smrt.

Besmrtni Milenko ponos Srbije, danas uzor svojim mlađim kolegama je pokazao ličnim primerom kako se voli svoja porodica, svoj narod i  rodna gruda. 

4 maj plavci i deca1

Delo heroja  Milenka Pavlovića još uvek nije osmelilo i danas prisutne predstavnike vlasti, da shvati da su najveće bogatstvo čoveka, iskrenost, ljubav i nepresušna žrtva za mladost što stiže, i svoj narod. 

4 maj 23 narod1Besmrtni i njegovo delo traju dok živi ljudskost, dobrota, hrabrost i ljubav.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas