Menu

zaglavlje

ĐINO VANELI ZA JUBILEJ DŽEZ FESTA  I NADU DA JE GRAD VALJEVO ŽIV U SVAKOM POGLEDU!

ĐINO VANELI ZA JUBILEJ DŽEZ FESTA …

Đino Vaneli(Gino Vannel...

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ NEKO U VALJEVU DA POBEDI REŽIM I "FANTOME"

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ N…

Gradska izborna komisij...

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

POLTRONSTVO I DVOLIČNOST KSS BEZ GRANICA ! Featured

djilas gHrvatski košarkaši savez (HKS) na današnjoj sednici Upravnog odbora nije doneo odluku o suspenziji Cedevite i Zadra, dok je na sednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, doneta odluka da se Crvenoj zvezdi Beograd –Telekom dozvoli da igra u Evroligi, a Partizan bude li ostao pri odluci da igra u ULEB-ovom Evrokupu. biće suspendovan. Apsurd je da su svi klubovi iz Srbije u ABA ligi, sa još 7 iz podržali ULEB-ova ( Evroligi i Evrokup),a  ne FIBA ligu šampiona. Četri srpska kluba su potisala sa još 7 iz ABA lige ugovor sa EKA i po zvaničnom stavu FIBA ne može da  igra nije jedno takmičenje u organizaciji  ULEB-a, ali je po viđenju ""eksperata" i iz KSS  samo je JEDAN klub je sporan, KK PARTIZAN

Do srede 20.aprila svi savezi na adresu FIBA moraju poslati izjavu kojom garantuju da ni jedan klub pod njihovom ingerencijom neće igrati u ULEB-ovom Evrokupu naredne sezone. U supprptonom sledesankcije - izbacivanje reprezentacije sa kvalifikacijskog turnira za OI u Beogradu i Torinu, ali i EuroBasketa 2017.

Problem je što su svi učesnici ABA lige: Partizan, Crvena zvezda Beograd Telekom, Mega i Metalac(Srbija), Olimpija, Krka(Slovenija, Cedevita i Zadar(Hrvatska), Igokea(BiH), Budućnost(Crna Gora), MZT(Makedonija) potpisali sporazum kojim se iduće sezone priključuju Evrokupu.

FIBA je preteća pisma poslala nacionalnim savezima  Rusije, Srbije, Španije, Grčke, Italije, Izraela, Turske, Litvanije, Poljske, Slovenije, BiH, Crne Gore i Makedonije.

“Dobro obavešteni ” su pepoznali problem i odmah ga rešili.

Bez obzira što su 4 srpska kluba u ABA ligi potpisala ugovore sa sa EKA o učešću u ULEB-ovim takmičenjima Evroligi i Evrokupu, danas je doneta odluka da  sledi automatska suspenzija iz članstva u KSS KK PARTIZAN. Nova muka  voljom vlasti i KSS preti već urnisanom KK Partizan odlučnom da nastupi u , drugom po rangu takmičenju ULEB-a, Evrokupu. Ingerencije KSS su Kup Radivoja Koraća i ništa više! A to što su umislili da mogu Čović i Đilas nije teško predpostviti da će se i obistiniti.

Ujedno, KSS je danas odlučio da će uskrati podršku ABA ligi ukoliko ona ne promeni stav donet na sednici Skupštine ABA lige u Zagrebu jula 2015.

Saaopštenje iz KSS glasi:

ODLUKA O EVROLIGI I EVROKUPU

“Na osnovu odredaba Statuta KSS, član 56. tačka 18., Upravni odbor KSS, na sednici održanoj 19.aprila 2016.godine, donosi sledeću odluku:

Na osnovu odluke Borda FIBA Evropa od 20.03.2016. godine i dopisa FIBA Evropa od 24. marta i 15. aprila 2016.godine, poštujući obaveze koje KSS kao član FIBA ima, Upravni odbor KSS donosi odluku da se klubovima – članovima KSS dozvoljava učešće u Evroligi, a zabranjuje učešće u Evrokupu.

U skladu sa odredbama iz stava 1 ove Odluke, ukoliko neki klub – član KSS potpiše ugovor/sporazum sa EKA ili bilo kojim drugim pravnim subjektom koji je u relaciji sa EKA ili uzme učešće u Evrokupu, automatski se suspenduje iz članstva u KSS.

U tom slučaju, eventualna suspenzija će se odnositi na učešće u takmičenjima svih selekcija kluba koji je suspendovan.“

ODLUKA O ABA LIGI

“Na osnovu odredaba Statuta KSS, član 56. tačka 18., Upravni odbor KSS, na sednici održanoj 19.aprila 2016.godine, donosi sledeću odluku:

Imajući u vidu odluku ABA lige da prihvati uslove Evrolige koji su u suprotnosti sa stavovima FIBA, a u slučaju da ABA liga ne promeni stav po navedenom donet na sednici Skupštine ABA lige u Zagrebu 20.03.2016. godine, Košarkaški savez Srbije povlači podršku ABA ligi koju je sa ostalim regionalnim savezima dao na sastanku u Zagrebu jula 2015. godine.

Košarkaški savez Srbije ostaje pri stavu da je regionalno takmičenje korisno i potrebno za razvoj košarke na ovim prostorima.

U skladu sa tim, Košarkaški savez Srbije će uputiti ABA ligi zahtev za restruktuiranje regionalnog takmičenja i donošenje kalendara takmičenja kojim bi se omogućilo nesmetano održavanje nacionalnih prvenstava i regionalne lige, a imajući u vidu i obaveze koje proističu iz učešća klubova u evro takmičenjima.” stoji na kraju saopštenja iz KSS.

Jednoumlje bez presedana, nezabeleženo u istoriji srpske košarke traje. Odluka UO KSS je neodrživa iz više razloga.

1.- Svih 11 klubova ABA lige su poptisnicima ugovora sa ULEB-om, znači ako u takmičenjima ULEB-a nema  mesta za 10 klubova, nema ni za jedanasti Crvenu zvezdu Beograd Telekom.

2.- Ni jedno od dva takmičenja ABA liga, i Super liga Srbije nije pod jurisdikcijom KSS.

3 – Ne postoji slovo zakona po kome svi klubovi u Srbiiju moraju da se povinuju interersima KK Crvena zvezda Beograd Telekom,a a ne sami da odluče gde će se takmičiti.

4. – Poltronstvom i dodvoravanjem Evropskoj kući košarke Dragan Đilas i Nebojša Čović dugi niz godina po preslikanom modelu rade protiv interesa srpske košarke braneći bezuslovno interes jednog kluba u odnosu na sve druge.

5.- Maske su odavno pale, ovde nema govora u sportu, već isključivo zaštiti interesa jednog kluba, i otvorenom naprijateljestvu za sve druge srpske klubove.

6.- FIBA je jasna: Niko ko je deo  ABA lige  a potpisao je ugovor sa EKA ne može da igra u Evroligi ili Evrokupu.

7. - Kako stvari stoje, može se lako desiti  da se finalna serija ABA lige ne odigra, i regipnalno takmičenje ostane bez i šampiona. BUde li iko igrao bilo šta pod ingerencijom ULEB-a FIBA će izbaciti Srbiju iz svih takmičenja. Isto važi i za EKA.

8. - Šampion ABA će igrati Evroligu samo ako ostali igraju Evrokup.

9. - Dakle, ili će svi igrati Evroligu i Evrokup, a reprezentacije biti izbačene, ili ćemo svi igrati FIBA Ligu šampiona. TREĆA opcija ne postoji.

10. -Posle saopštenja  iz KSS, jasno je kao dan da će Partizan od jeseni u Evrokup i ABA ligu, po cenu izbacivanja iz Kupa Radivoja Koraća, i Super lige Srbije koja nije pod ingerencijim KSS.

Sreda ništa posebno neće promeniti bez obzira na papire poslate iz KSS, HKS, SKS, KSM; KSCG, KSM i ostalih 8 evropskih saveza, jer isključenjem najboljih klubova iz domaćih takmičenja, lako je zaključiti ko će na kraju biti gubitnik, domaće lige.

 

Konačno ne treba biti posebno mudar pa zaključiti da FIBA igra samoubilačku igru. Sve što pokušava da radi je očaj i beznađe gubitnika.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas