Menu

zaglavlje

18.8. VALJEVSKA VLAST IMA ŠANSU DA SE OSLOBODI BURAZERA I BAŠIBOZUKA

18.8. VALJEVSKA VLAST IMA ŠANSU DA …

Nova-stara vlast, SNS s...

SPORT "CVETA" PUTIN VAKCINIŠE, A SEBASTIJAN U TEATRU APSURDA UŽIVA

SPORT "CVETA" PUTIN VAKCI…

U brutalnoj  najez...

IN MEMORIAM LJUBISAV BRANKOVIĆ - LJUBA

IN MEMORIAM LJUBISAV BRANKOVIĆ - LJ…

foto Dragiša Medenica Bar...

PREDUZEĆA  GRUPACIJE ODBRAMBENE INDUSTRIJE: SA TRŽIŠTA NAS ISTISKUJU DOMAĆI LOBISTI

PREDUZEĆA GRUPACIJE ODBRAMBENE IND…

Foto: YoutubePrintscree...

TEORIJA ZAVERE FUDBALERA I SPORTSKOG NOVINARA DEJVIDA AJKA

TEORIJA ZAVERE FUDBALERA I SPORTSKO…

foto Vikipedia Humano...

HK KRUŠIK: "KO SE OGREŠI O RADNU OBAVEZU DOBIJA OTKAZ UGOVORA O RADU"

HK KRUŠIK: "KO SE OGREŠI O RAD…

Povodom objave bivše ...

AERO KLUB VALJEVO OBELEŽIO SLAVU VAZDUHOPLOVACA NA AERODROMU U DIVCIMA

AERO KLUB VALJEVO OBELEŽIO SLAVU VA…

Aero klub Valjevo prosl...

"TEATAR APSURDA" OD BEOGRADA DO VALJEVA I NARAVNO REČ PREDSEDNIKA

"TEATAR APSURDA" OD BEOGR…

Državni revizor je potv...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

AERO KLUB VALJEVO OBELEŽIO DAN CIVILNE AVIJACIJE SA OSNOVCIMA U BRANKOVINI Featured

AERO K 1 BRANKOVINA

U Osnovnoj školi  “Prota Mateja Nenadović” u Brankovini obeležen je međunarodni dan civilne avijacije 7.decembar.

Članovi Aero kluba Valjevo su  brojnim zanimljivim i poučnim sadržajima posvećenim vazduhoplovstvu, bezbednosti u saobraćaju, prezentacjom disciplina avijacije, posle radionica  organizovanih u oktobru mesecu predstavili su školarcima u Brankovovini čaroliju letenja

Članovi  Aero kluba Valjevo su na RC modelu aviona sa daljinskim upravljanjem promovisali  učenicima osnove modelarstva. Učenici su se upoznali sa pojedinostima i zanimljivostima vezanim za avijaciju.

AERO K 3 BRANK

Posebno je bilo zaniljiva  simulacija letenja i prvi čas  pilotiranja. Čuli su i mit  o legendarnom letaču Ikaru, prvim pokušajima leta,  i razvoju avijacije. Saznali su ko su bile Amelija Erhart i Danica Tomić, a na kraju se se poigrali   bacanjem papirnih aviončića.

Susret sa članovima  Aero kluba Valjevo nikoga nije ostavio ravnodušnim.

“Od članova   Aero kluba Valjevo Predraga Miloševića, Slobodana Andrića i Ivana Besednika   dobili smo mnogo novih lepih  i poučnih informacija o jedriličarstvu, pilotiranju  i padobranstvu.

AERO K 5 B

Svojom prezentacijom su nam približili sve što se dešava na sportskom aerdromu  Aera klubu Valjevo u Divcima. Posebno smo impresionrani  uspesima valjevskoh pilota i i jedriličara ostvarenim u 2019. kao i pričom o obuci  sportskih pilota, jedriličara, padobranaca, motornih zmajara i paraglajderista. Deca su se upoznala sa  brojnim zanimljivostima vezanim za avijaciju. Postigli smo  međupredmetnu korelaciju i deca su kultrološki osvešćena”, kaže Biljana Vukašinović, pedagog škole u Brankovini i koordinator tima za realizaciju tematskih dana.

Deca su bila u prilici da saznaju da je engleski, jezik  neba i službeni jezik avijacije, zatim  koje su to legure u hemiji i materijali od kojih se prave avioni, pa zašto živa ne sme da se unese u avion, i konačno  koje su 4 sile neophodne za let.

"U modulu samospoznaja, profesionalna orijentacija, ispitivanje fine motorike i pažnje kao preduslova za uspešno upravljanje vozilima učenici su probali kako izgleda  virtuelno pilotirati. Svoju kreativnost su demonstrirali izradom aviončića od papira, a najbolji i najoriginalniji radovi su  pohvaljeni.

AERO K 2 B

Organizovano je i takmičenje u bacanju aviončića, što razvija timski duh i osećaj pripadnosti školi”, kaže Biljana Vukašinović o današnjim aktivnostima  u brankovačkoj osnovnoj školi povodom obeležavanja Međunarodnog dana civilne avijacije.

AERO KL 4 B

7.decembar je 1994. godine proglašen  Međunarodnim danom civilne avijacije u sklopu obeležavanja 50 godina od potpisivanja tzv. Čikaške konvencije, odnosno Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu. Cilj je da se skrene globalna pažnja na civilni avioprevoz kao jedna od najsigurnijih i najbezbednijih vrsta saobraćaja, osnovu modernog avio saobraćaja, ovakvom kakvog ga mi danas poznajemo.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas