Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SSV ”TAJNO”: ACA, MAŠA I VK VALIS NAJBOLJI U VALJEVSKOM SVETU SPORTU U 2022. Featured

aca i maša22

Na TAJNOJ svečanosti Sportskog saveza Grada Valjeva, pred pozvanim gostima i podobonim novinarima, naravno sportskom  elitom sns-a, poglašeni su laureati valjevskog sveta sporta za 2022. godinu.

Saznajemo da je zadužen za pozivanje novinara bio jedan od “kumova” u pokušaju, što godinama prekrštava halu sportova 15 septembar, u nešto bezlično. Umišljen malo više da nešto zna o domaćem vaspitanju i poštovanju svakog novinara, a na nesreću u Valjevu ih je sve manje, pokazao je po ko zna koji put pravo lice. Nek mu služi na čast! 

Kapiten Valisa vaterpolista, reprezentativac Aleksandar Kovačević(18), osvajač srebra na Svetskom šampionatu u Beogradu, i zlata  na Evropskom do 19 godina u Podgorici je najboljisportista  senior u 2022. godini.

Šesnastogodišnja Maša Cvetković plivačica PK Ljubljana i  PK “Valis” seniorska i juniorska prvakinja Srbije na 5000 metara, I seniorski vicešampionka Slovenije  i juniorska šampionka, i istoj disciplini je najbolja sportistkinja.  Mašin talenat su prepoznali Slovenci, i Cvetkovićeva se od prošlog septembra  školuje u  Ljubljani, pliva za istiomeni I klub, naravno beleži sjajne uspehe. Nastupa i za PK Valis, i sa valjevskim plivanjem ima dodirnih tačaka samo na takmičenjima. Svojim uspesima Maša opravdava sredsva dodeljena PK Valisu. Od aktuelne vlasti nema sportsku stipendiju  jer ne živi u Valjevu, što je apsurdno, jer se takmiči za klub iz svog grada. Roditelji Maše Cvetković su jedini koji ulažu u šampionku!

Klub bez premca u 2022. je VK Valis, nagrada je završila u rukama predsednika dr  Nebojše Stojakovića, velemajstora hirurgije, ali i menadžera Valisa, velikog formata,  kakvog Valjevo nema.

Najbolji trener je kouč Valisovaca  Miloš Saković. Vaterpolisti Valisa iako u uslovima nedostojnim  Grada Valjeva i kluba su na korak od Reginalne Jadranske lige, a u domaćem šampionatu su medju 6 najboljih u Srbiji. Valis je u prvom meču baraža stekao  tri gola prednosti u SRC Petnica i naredne srede u Šibeniku, u duelu sa Solarisom, ima realne šanse da izbori  mesto u  elitnoj Jadranskoj ligi. Biće dsa je to jedini način da se  natera vlast, odnosno on, a konačno reši pitanje zatvorenog bazena, ako već gradi sve i svašta po Srbiji, od nacionalniog do svih drugih stadiona, naravno o našem trošku.

Najuspešniji sportski radnik  Valjeva u 2022. godine je  Željko Ostojić, direktor Ustanove za fizičku kulturu “Valis”.

Najuspešniji mladi sportista, sportistkinja su biciklista Sputnjika Bogdan Angelovski i  Ana Živanović, iz karate kluba “014”. Pohvalnice su uručene biciklistikinji Sputnjika Emiliji Paramentić, rukometašici Andrijani Rašević(Metalac 2015), odbojkašici Nedi Nenadović (OK Srbijanka), Mili Starčević(BK Sputnjk)  i šahisti Alekseju Pavloviću iz VŠK_a “Sveti Nikolaj Srpski.

 Specijalna posthumna priznanja dodeljena su naslednicima,  rukometnog  stručnjaka Ljubomira “Ćuba” Bogdanovića, i legende karate sporta  Jovana Joce Bogdanovića.

Aca i Maša, odnosno VK Valis  su u svakom pogledu bez premca, ali ako se čekalo do marta, trebalo je biti strpljiv, pa na kraju sezone, u aprilu, kada bude sve defiitivno poznato, pa  proglasiti najbolje.

Ispade da se proglašenje najboljih u svetu sporta pretvorilo u novi loš pokušaj promocije valjevske sns vlasti. Vašar sns “parketara” “molera”, “električara”, “zidara”… u pokušaju, i ostalih "diplomaca" ničega,  je viđen po ko zna koji put.

Izostao je samo "prvi među jednakima" valjevski šef, nestranački pre skoro tri godine,  a danas predsednik Glavnog odbora Lazar Gojković.

Verovatno je  saradnicima “obilizao radove” na nekoj od kapitalnih investicija, u Valjevu preplavljenom  “dobrotvorima i usrećiteljima” Valjevki I Valjevaca od Kine do Nemačke.

Bez švaba nam izgleda nema  života i spasa, od 1914, ‚1941, 1999, pa evo i danas.

Valjevo od 7.marta ima i svog doktora sportskih nauka dr Gorana Đukića, nastavnika  fizičkog vaspitanja u OŠ Milan Rakić u Mionici, vlasnika kuće zdravlja TOP FORM. Goranu i sličnim nestraačkim, ali baš nestranačkim, uspešnim mladim ljudima, definitivno nije mesto na ovoj i sličnim sns promocijama.

Nije Goran Đukić usamljen. Nagrade su izostale za najbolje i mnogim sportovima,  od košarke i KK Metalac, KK Valjevski, rvača Mladosti, pa redom.

Konačno, najbolji u svetu sporta u svim sredinama, osim u Valjevu. pored komada pleKa i slikanja dobijaju i novčane i robne nagrade.

Makar to bila godišnja karta za kupanje u SRC Petnica mogla je biti slatkiš za najbolje.

Svečanost u Valjevskoj gimnaziji se pretvorila u novu  neuspešni nastup bahate i osione, ovoga puta samo dela ganiture vlasti, ništa gore od predhodne, umišljene da je nezamenljiva.

 Uloga vlasti nisu prazne priče, lažna obećanja, besumučno odugovlačenje svega započetog, garniranog bozočnim zidanjem cena, sa neizostavnim slikanjem, nemuštim saopštenjima i čestitkama gradonačenika.

Odgovornost, završetak radova na vreme, i korist za sve građane, je odavno imaginarna jedinica. 

Dan polaganja računa ipak dolazi, i sve  je bliži!

Izbori će ovoga puta, ipak  suditi svakome po zasluzi!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas