Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOSTI, ŠAMPIONSKA TRKA TRAJE! Featured

kkm z82 64

Racionalnost zajedništvo, pojačana  energijija, i najvažnije osećaj povraćene sugurnosti, eleminišu nemoć i pomisao na predaju. Jednostavno „menjaju glavu“. Smisao opravdanosti rada pretvara se u uživanje do  pobede. Biće da je baš da su pomenuti faktori ključ uspeha  Metalca, i pobede protiv Mladosti 82:64, za povratak u trku za šampionsku krunu u KLS.

Sinoć od mnogih posle epizode sa OKK Beogradom,  otpisani Metalac se nije dao. Tim pre što se sumnjiva trojka pojavila da kao i lane "seče i kosi".

Muke su trajale do poslednjeg kvartala, kada je bilo uživanje gledati Metalac do pobede.

U tom periodu je ostvaren optimalni košarkaški kapacitet  za fantastičnih 19:7. Bez otetog Meninga, prodatog da pojača  FMP,  umesto planiranog Topića, završio je u OKK Beogradu, Metalac se vratio u igru za titulu. 

Oteto je uvek bilo prokleto!

FMP je sa Meningom izgubio u Skoplju i Laktašima. „Ljubimicu“ iz koje sve polazi da ne pominjem. "Ugašena “ je u Evroligi, a  istim putem ide i u ABA ligi. Što reče Đoletov Boža Pub“ Džaba vam novci moji sinovci“, a i onaj što svi znamo da je vaš!

Metalac je bolje od Zemunaca otvorio utakmicu, stigao do 10  razlike, ali se lako utopio u sivilu sopstvenih slabosti, i grešaka. Mladost je to iskorisitla i sa vetrom u leđa „prepoštenih“ “ lako stiže u egal, sa šansom da pobedi.

Loše izdanje Lukovića  u prvom poluvremenu  unelo je dodatni nemir. Čim je Uroš proradio gorak ukus poraza, pretvorio se slast pobede. Luković kida, a Metalac igra brže i agresivnije, podiže nivo igre u odbrani, a napad postaje ubojit.

Očigledan faul u napadu sankcionisan navijačkom presudom Pecelja da  kapitenu Metalca dodeli ličnu grešku, izazvao je  gnev i žestoku reakciju publike. Prekid zbog ukazivanja pomoći Bajiću je samo pojačao adrenalin ekipe, i intenzivirano je  razbijanje Zemunaca. Sudije su se vratile u normalu, i Metalac zavšnicu igra u transu. Pri rezultatu 63:60, sledi petomenutna kanonada, za 77:60 i razbijanje  Mladosti u paramparčad.

Dabl-dabl Luković je ubacio  13 koševa, uhvata 13 lopti, "polepio" 5 rampi,  4  puta  asistirao. Taman da se izbrišu  pet izgubljenih lopti i i polovičan učinak sa linije slobodnih bacanja(6:3) u prvom poluvremenu.

Lukovićev Indeks 25 od ukupnog 117 pokazuje kako su igrali momci sinoć. Ističem na prvo mestu najmlađeg Nemanju Jankovića.

Bukijev  sin je ubacio 3 trojke iz 5 pokušaja. Nije pogodio ni jednu dvojku, ali je energijom i željom da bude ono što stvarni jeste, pored "vruće" ruke, igrom u  odbrani pokazao da nije običan  „mahač“ peškirom, već da zavređuje pažnju.

Marko Bajić je odigrao kapitenski, bio je prvi strelac  ekipe sa 16 poena, plus 4 asistencije. Dafi je zakazao u šutu za 3(9:1) ali je  promašaje „peglao“ dvojkama(10:7), skokovima i asistencijama po 6. Specijalac Durmo standardan, 10 skokova, 4 asistencije, samo ga šut nije služio(9:2 za dva). Riki Stefanović je pokazao karaktet lava, sa 4 skoka i 6 poena. Simanić takođe vredan, 5 skokova i 8 poena. Šešlija je uhvatio 8 lopti, i dodao pet koševa. Marko Ilić sa 6 skokova i 5 poena u odnosu na sve do sada odličan. Konačno Andrej Stevanović, mora mnogo bolje od sinoćnih pet poena, 3 izgubljene lopte i isključenja.

Kod Mladosti dvocifreni samo kapiten Milenković 15, i Amerikanac Dejvis 10 poena. Prvom piku Dušanu Radosavljeviću, lošom politikom svojevremeno  nije ostao u  Metalcu, je pored 9 skokova i 7 asistencija nedostajala norma ubačenih koševa. Tek 7 poena je premalo za nivo Radosavljevića. Biće da je dobra odbrana  Rikija i Durma bila ključ „hapšenja“ najboljeg igrača Mladosti!   U ovom trenutku najvažnije je da se poljuljano samopuzdanje povratilo, a zna se na kome je šta da čini.

 Od države ni najava od pomoći, a podanička vlast  što nemilice troši naš novac na švapske investitore, sa sve  gradonačenikom, bi mogla  da stavi prst na čelo, i uradi što može i mora.

U aprilu 2023.  se navršava pola veka od ulaska Metalca u  Prvu ligu tadašnje SFRJ.  Jubilej  valja dostojno obeležiti, bez obzira na projekcije "odozgo" i planove  za Vošu i Spartak, sigurno ne bolje ekipe na terenu od Metalca.

Valjevo ne izdvaja ni približno za košarku u odnosu na Suboticu i Novi Sad. Metalac  je poseban, jer je klub sa košarkaškim šmekom, dušom i srcem.

Sasvim dovoljno da se  u narednih mesec dana, u Vršcu, Čajetini i Subotici ispuni norma, i izbori plasman u  ABA-2 ligu!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas