Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ODLAZAK FUDBALSKOG CRNO BELOG BOMBARDERA MUSTAFE-MUJE-HASANAGIĆA Featured

 
MUJA JNA2
U Beogradu je preminuo legendarni golgeter  Partizana Mustafa Hasanagić!
Partizanova fudbalska legenda, popularni Muja,  Mustafa Hasanagić preselio u svetlost 11.novembra u 83. godini života, posle tragičnog događaja.
"Sa žalom smo primili vest da nas je jutros napustio velikan jugoslovenskog fudbala, član 'Partizanovih beba' i legendarni napadač najbolje generacije Partizana Mustafa Hasanagić", stoji u objavi FK Partizan.
Fudbalski crno beli bombareder, legenda  rođen je 20. aprila 1941. godine u Priboju.
Iz matičnog FAP-a, red bi bi da stadion kraj LIma ponese ime Ufka, kako su ga  zvali njegovi Pribojci,  Hasanagić odlazi 1961. u Partizan.
Mujo, Mujo, ustalilo se skandiranje, odmah po dolasku u Partizan. Za  ugovor je čaščen zimskim kaputom, kako je znao da kaže, "ma kakav kaput, došao bih peške iz Priboja, kad su me zvali ljudi iz Partizana.
Navijači su  prepoznali talenat i strast topdžije razornog udarca nogom i glavom, sa instiktom rasnog golgetera čim je počeo da nastupa za mladi tim crno belih.
Hasanagić postaje ljubimac partizanovaca, kao najveći golgeter razornog uradccrno belih tog vremena. U periodu od 1961. do 1969. godine odigrao je 337 mečeva, zabio  355 golova, i jedini je fudbaler koji je postigao više golova, nego što je odigrao zvaničnih utakmica. Postigao je 112 golova na prvenstvenim utakmicama, 21 na internacionalnim, 190 na prijateljskim mečevima.
muja 1
 
Hasanagić je sa 355 golova treći strelac u istoriji "crno-belih" iza rekordera najstarije garde crno bele armije Stjepana Bobeka (425) i Marka Valoka (411).
Iz Partizana je otišao u Švajcarsku i igrao za Servet i Šo de Fon. Igrao je u Siriji, gde je  bio i trener.
Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je pet mečeva.
Mujo Hasanagić je bio član čuvene generacije Partizana koja je igrala u finalu Kupa Evropskih šampiona 11. maja 1966. godine. Muja je bio  jedan od najzaslužnijih za plasman "crno-belih" u finale pošto je dao gol za pobedu u polufinalu protiv Mančester junajteda u Beogradu (2:0).
muja mančester
U pohodu do  finala u Briselu  Hasanagić je postigao šest golova u Kupu šampiona.
muja pfc mančester
U meču protiv Sparte u četvrfinalu Kupa šampiona posle 1:4 u Pragu, na JNA u Beogradu je asistirao kod tri gola, a postigao je het trik. Na žalost,  najlepši treći gol je neopravdano poništen, zbog navodnog ofsajda. 
MUJA JNA1 Zanimljivo je da baš zbog tog poništenog gola, nije bio najbolji strelac Lige šampiona. Na dan Hasanagićeve smrti na identičan način, volejom,  mladi Ilić je doneo pobedu Partizanu u poslednjim sekundama meča sa Čukaričkim.  
Meč za šampionski pehar igrao se na stadionu "Hejsel" u Briselu pred više od 55.000 gledalaca. Hasanagić je asistirao Veliboru Vasoviću kod gola Partizana za vođstvo u 55. minutu, ali su Amanasio i Serena režirali preokret i doneli prvi trofej Kupa šampiona kraljevskom Realu.
 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas