Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

TEOVA MAGIJA I "KOBRE" POČISTILE PARTIZAN U ARENI Featured

TEO PFC

Košarkaški magiko Miša Teodosić razigrao je crveno bele u srpskom derbiju Evrolige i "ponos" Srbije je ne)očekivano lako razneo "delijama" najomraženijeg rivala 88:72, u jednom trenutku i crveno-beli su bili i na 21+.

Oživele su  ambicija da ova kao sve predhodne sezona, u najelitnijem  klupskog takmičenju Starog kontenenta,  konačno neće biti samo puko bacanje u rupu bez dna narodnih para

Domaćin je  fantastičnom odbranom na granici "bola" izbacio Pantera a potom i sve ostale za početak razbijanja Partizana.

I takav, teška reč, ali skoro nikakav Partizan je skinuo razliku na 9 poena. Sa  dva uzatopna promašaja, je omogućio rivalu da se ponovo  odlepi i rutinski overi pobedu.

Valjevac Teodosić je održao javni čas pred milionskom tv auditurijumom, Vodio je svoj tim kako samo on zna, razigrao saigrače i doveo rivala do beznađa

Miša Teodosić je maestralono igrao  kao i protiv Makabija, i komšijama nije bilo spasa. Partizan je  na poluvremenu sveden na samo 29 poena. Sjajna odbrana donela je još bolji napad u kome je najviše profitirao, posle asistencija Tea novajlija Gilespi. Samouverena  Zvezda je imala i raspoloženog Hangu, uvek kad je "gorelo" trojkama je gasio požar, plus bio je neprelazan u odbrani.

Najefikasniji u redovima pobednika su bili Nemanja Nedović sa 16, Fredi Gilespi i Rokas Giedraitis sa po 14. Miloš Teodosić je meč završio sa 13 poena, 7 asistencija i 3 skoka, I Hanga sa 11 poena. 

Kod Partizana iako šaren od duela bio je Kevin Panter sa 17 poena, a Kaminski i Naneli ubacili su po 11, dok je Doužer dao poen manje.

Zvezdu čekaju  dva gostovanja u “duplom kolu” Evrolige, u Lionu sa Asvelom pa u  Milanu protiv Armanija. Partizan  u narednoj nedelji prvo gostuje Fenerbahčeu, pa dočekuje  Makabi u „Štark Areni“. Za Zvezdu ključna nedelja, a za Partizan  obaveza da pobedi u Areni, a  u Stambolu pokuša nemoguće. Zvezda bez Topića, a Partizan bez Avramovića čeka narednu nedelju. 

U derbiju je domaćin  u Areni okupio rekordnih  20.143 crvena i bela gledaoca. Rekord Evrolige, postignut na istom mestu 2009.godine, je  22.567. gladalaca a Partizan je igrao protiv Panatinaikosa. I narednih 9 mesta je u rukama partiznovaca. 

I pored brojnih javnih upozorenja i apela na "omiljenom ružičastoj tv,  na oblaćenje crvenih i belih majica,  poneka dama se odvažno oglušila na obe boje. Lepotice su viđene u crnom, kakvo je bilo i veče partizanovaca prisutnuh na derbiju.

Sramne uvrede, ista priča je i kad je Partizan domaćin, režanja i mumlanje  besnih hijena iza klupe crni belih, obrisalo je   gospodstvoTea i Sferopulusa odvažnih da stanu u zaštitu kolega, a Grk je štiteći ga, zajedno sa najvećim, najboljim i najuspešnijim trenerom Evrope napustio parket Arene. Sramotne  uvrede  Pankova i Erakovića govore sve o bivšim članovima kluba ispod tenka. 

Pred početak derbija slepi operski pevač Nemanja Crnatović-srpski Bočeli je otpevao navijačku obradu pesme Ranog mraza "Računajte na nas", zajedno sa horom "ljubimice".

Racunajte na nas

Još tri detalja obeležila su sinoćni derbi u Areni.

Pogrdne divljačke uvrede,"pič*o rumena", "državni projekat" i "Željko, Turčine", i nekad Mačvanu(sada potpisniku liste 2000), a sinoć ponovo sportskom direktoru crno belih "vrati glavu konju" su bile  na repertoaru. Aleksi Avramovića su "gresi" oprošteni.

Poruka IZDAJNICIMA na početku drugog poluvremena posvećena  Kosovu i Metohiji, dok se  skandiralo "Kosovo, Srbija" je najnovija je parola sinoć crvenih i belih.

kletva kosovo

"Od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino, ni pšenica bela! Rđom kap’o, dok mu je kolena". Legenda kaže da je baš ove reče pre boja na Kosovu uputio izdajinima srpskog roda. A sinoć se pojavila nakon odluke Vlade Srbije da posle već viđenih "predaja" sada i se vozila sa  tablicama tzv.

Kosova normalno vozi po SR Srbiji. De fakto priznanje je sledeći korak, a hoće li se preći Rubikon, videćemo.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas