Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

NA BADNJE VEČE METALAC STIGAO NA TRI KORAKA OD CILJA Featured

kkm badnje vece 24 1 o

Najradosniji je praznik, obeležen radosno, u talasu pozitivne energije, ljubavi i poštavanja, doneo je i prvi sportski uspeh valjevskom sportu.

Metalac je pobedio  direktnog konkurenta za opstanak u KLS, leskovačko Zdravlje sa  94:79, iako se igralo u terminu paljenja badnjaka u pravoslavnim hramovima, odnosno, kada mu vreme nije. Stoga i uzdržanost od insistiranju na svemu što nije dobro po Grad Valjevo,  a samim tim, i po sport, i jedini klub u drugom rangu, KK Metalac. U svakom pogledu Metalac je najpovlašćeniji u odnosu na sve druge klubove. Ima   "naprivilegovanijeg" predsednika, da o svom trošku u svemu  samostalno odlučuje u svoje, i ime  "Upravnog odbora. Za razliku od drugih, čast izuzecima, okrenutih isključivo sopstvenim materijalnim ineteresima,i "sitnom" ćaru Vladan Janković insistira samo da naslednik Nemanja igra što više, za sada mahom bez negativnih posledica po rezulate Metalca na terenu.

Protivnik Metalca,  Leskovčani su pristiglih dan pre utakmice, imali su dva  treninga, u okupiranoj  hali sportova besmislom(Novogodišnjo-Božićni turnur traje do Srpske Nove godine),  uu meč za spas.

Iako pod pritiskom da poraz nije opcija, Metalac je otvorio derbi na "život furionom serijom  13:0, da bi posle 15:2 stao! Uporni Leskovčani su  anulirali početnu prednosz domaćina i na poluvremenu su imali prenost 48:428, a u 25. minutu 62:57.

„Nevidljivi“  trener, zobaravan da shvati šta su čast i dostojanstvo, zarad nešto para koje će otiću kako su i došle, je možda i sebe nervirao „doslednošću“ da radi pogrešne stvari, na srećzu sa ograničenim rokom trajanja.

Metalac je ubrzo "progledao" i na terenu pokazao karakter i zajedništvo.

Do kraja trećeg kvartala se sve se polako okrenulo u korist domaćina, i 75:71 su bili najava  toliko bitnog trijumfa. U poslednja četiri minuta Metalac ulazi sa nedostižnih  90:75, pa je do kraja preko potrebna razlika, veća od 11 poena, sačuvana.

Zabeležen je 8 trijumf, a višestruko je značajan. 

Metalac je realno na tri koraka od opstanka, i u slučaju da Leskovačani dođu do istog broja pobeda kao i valjevski tim, Valjevci će biti  u prednosti, Na startu izgubilii „samo“ sa 11 razlike(90:101).

Da su nosioci igre ponovo su potvrdili Amerikanci.  Keni Dei, za 32,5 minuta je ostvario index 30, a „leteći  Armstrong je meč završio sa indeksom14. Sava  Lešić bez obzira na „samo“ 11 ubačenih  koševa i 7 skokova je bio bitan faktor uspeha. Filip Đuran sa indeksom 16 je konačno igrao na svom nivou. Dvocifren indeks 11, je imao i Miloš Grubor dok je Aleksa Popović ostvario  indeks 9. Na uštrb Marka Bajića, samo 14,5 minuta u igri, i  ključnom odbranom i koševima  na utakmici, sa 8 poena desegao je  indeksa 6. Nemanja Janković je igrao čak 26 minuta. Efekat  index 5, uz 9 poena(7:3 za tri), 3 skoka, i 1 ukradena lopta, ali i fajt sa Kalahanom sa posledicom da Amerikanac poput Đorđevića dobaci samo do indexa 23, odnosno  18 poena i osam asistencija.

Malo ko je očelivao da Metalac posle novembarskog trijumf u Novom Pazaru, biti ponižen  od Džokera u Valjevu, i u Užicu i Čačku. Pobede protiv  kragujevačkog Radničkog, i OKK Beograda u Valjevu, vratile su Metalac u život. Trijumf na Badnje veče protiv Zdravlja, osmi u sezoni doneo je preko potrebnu mir i povratio poljuljanu sigurnost. Sa osam pobeda Metalac je najverovatrnije, samo, na 3 koraka do ispunjenja cilja.

U  "cunami" sezoni, videsmo sve i svašta u KK Metalac. Poput košarakaške institucuje  "preživljava" i Hale sporova, 15 septembar. Umišljeni da su izbrisali ime valjevskoj hramu sporta, privremeno montiranom pre pola veka,   vrlo brzo, pokazaće će vreme, koliko nisu u pravu.

Potvrda će stići  krajem proleća, svima bez časti, i svojstva, prepovršnim poslušnicima, do sledećih izbora, uljuljkaniH u sitnim previlegijama. Nepokoreni građani Valjeva smestiće ih gde im je mesto.

      U preostalih 14 kola Metalcu sledi prvo gostovanje u drugom delu  sezone  u Zemunu.  Mladost je u zoni sumraka(5 pobeda) kao  Sloga i Tamiš, ali za pobedu iznad, na pragu ispadanja Zdravlja i Novog Pazara.

Do kraja januara sledi Vojvodina u Valjevu i Spartak u Subotici.

Po svoj prilici na novu pobedu čekaće se do gostovanja Vršca i Sloge u februaru u hali sportova „15.septembar“, a posao će biti okončan, tek u martu, kada u Valjevo stižu Novi Pazar, Sloboda i Čačak.

Opstanak se smeši ali nema radovanja dok se ne desi. Za izdvojen novac građana Valjeva i uložen predsednika Jankovića i „Upravnog odbora“ realno, više  i ne može.

Biti medju 10-15 klubova u srpskoj košarci, u sportu broj 1, ne od juče, fdubal je pretvoren u prćiju najvećeg navijača kluba iz rupe iznad tenka, nije mala stvar.

 Košarka živi i dalje bez  HALE SPORTOVA, dostojne 21. veka, u Gradu, pored svega drugog, sporstki devastiranom u odnosu okruženje, od "Monce, Lajpciga, Osake, Lozane" i naravno "Bau". Voljom vlasti bezobrazno privilegovani nisu "ugasili" Metalac perjanicu sporta, sa VK Valis, OK Valjevo,  i dva rukometna Metalca.

Nadu da će sport, kao i Grad Valjevo vasksrnuti, već do početka narednog leta, valja pretvoriti u pobedu i slobodu, od svega i svakoga, nedostojngo ljudskih vrednosti.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas