Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

FANTASTIČNI POVRATAK ODBOJKAŠICA VALJEVA U PRVU LIGU SRIJE! Featured

ok valjevo zlatibor 18 4 22

Ženski Odbojkaški klub Valjevo će od jeseni  posle 3 sezone igrati ponovo u Prvoj ligi Srbije!

Posle  svih iskušenja od marta 2019. i ispadanja u Prvu B ligu, odbojkašice, stručni štab, i entuzijasti iz uprave OK Valjevo, faktički Srbijanke, što je harala elitom u SR Jugoslaviji, sa podrškom svog grada na kaščicu, ko im je kriv kad u klubu nemaju muža predsednice gradske Skupštine, na katolički Uskrs  ove 2022. su osetili radost povratka u Prvu ligu Srbije.

Odbojkašice Valjeva, ispostavilo se u ključnom,  poslednjem meču u sezoni   u Čajetini su osvojile bod. Izgbiule su od  Zlatibora 2:3(14:25, 25:16, 25;21, 26:28 i 8:15), pa je sumnjivih 3:0 za Vranjanke u Leskovcu nije imalo posledica po Valjevke.

Povratak u Prvu ligu potpisuju kapiten Slađana Pantelić, i zamenik kapitena Bojana Čelić, zatim Tea Simić, Jana Petrović, Anastasija  Maksimović, Minja Lakićević, Tea Beljić (libero), Andrijana  Radić, Valentina Bebić, Marta  Ristivojević, Jelena Mihailović, Jovana Djenić, Julija  Simeunović, Milica  Maksimović i do odlaska u inostranstvo u polusezoni Aleksandra  Šćekić.

“Okosnica tima su  Ristivojević, Maksimović, Pantelić, Bebić, Čelić, Beljić i Milica Maksimović” kaže trener Rajko Stojanović,i ponosno ističe da su  Simićeva, Lakićevićeva, i Simeunovićeva (sve 2006.godiše) dobile i sjajno iskoristile šansu, tako da njihov  udeo u uspehu takođe ima svoju težinu.

Pomenti trio  je sa Beljićevom, Petrovićevom i Djenićevom  nosio je kadetski tim OK Valjevo do titulu u Kolubarskom okrugu.

Saradnici  Rajka Stojanovića, kondicioni treneri Djordje Vlajković i Željko Ostojić znalaćki su odradili svoj posao, jer trebalo je pored igre i taktike, mentalno i fizički spremiti ekipu da izdrži sva iskušenja protiv visoko budžetskih timova sa skupo plaćenim strankinjama u svom sastavu, i finansijama 3-4 puta većim od OK Valjevo. Posebna priča je fizioterapeut Božidar Glišić, uvek spreman da "uskoči u vatru kad gori", i da  osposobi povređene igračice.

Titulu šamiona Prve B lige osvojio Leskovac sa 19 pobeda.

Druge su devojke Zlatibora iz Čajetine, sa 18 pobeda, kao i OK Valjevo, ali Zaltibor ima bolji set količnik.

Sledi ukidanje Prve B lige, pa će u narednoj sezoni, od jeseni,  pored dva kluba iz Valjeva OK Valjevo, i ŽOK Srbijanka 014, u Prvoj ligi igrati  užičko Jedinstvo, Smedrevo, Beograd, Roda, Radnički-Blaster, Takovo- Zvezda Helios, subotički Spartak i Klek.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas