Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

JAHAČ APOKALIPSE BI PONOVO DA ZAJAŠE FUDBALSKOG MUTANTA, UBU OD KUMA SPECIJAL, A EURO LITHIUM VREBA! Featured

1VA SO CRVENA

Kako nezvanično saznajemo, rukovodstvo  FK BK 2014 trpi pritisak vlasti da  se posle godinu dana  dobrovoljnog izgnanstva u mutant vrati Milan Milinović. Decenijska štetočima, najveće zlo što se pojavilo od kada je doneta fudbalska lopta u Valjevu bi opet da zajaše mutanta. Razlog ili bolje rečeno ucena je morbidan.

Samo sa virovačkom neznalicom i parazitom u mutantu, nezvanično saznajemo vlast je  spremna  i pojača budžet kluba.

"Domaćinsko poslovanje" i kosturi što ispadaju sa svih strana, od drugova za struju iz prošlog veka, do ko zna čega što zadižiše raspikuće, bitange, i parazititi, odneli su dve trećine od 7,5 miliona, previđenih za budetom opštine za 2022.

Kažu momci što klub vode da im je posle milenijumskog uspeha, izboren je povratak u Treću ligu, potrebno pored preostala 2 još 12 miliona da završe kalendarsku godinu. Racionalno poslovanje šta li to bi?

Hvale se uspehom kadeta i juniora, a ne vide da u obe selekciie, osim besmilenog troška za putovanja što slede nema ama baš nita više.

O avgusta mutant, i dalje bez identiteta kluba, ostalo je samo ime pored Krušika, neće više igrati u Lešnici, Petkovici, Prnjavoru, Vrelu, Vladimircima,  destinacije niz Kolubaru od Strmova do Vrela.

Pojvališe se da su doveli golmana iz Saragose, pored 10 puta boljeg i mlađeg Valjevca Velimirovića, momka, što bi umesto da sedi na klupi Javora, mogao da brani i da bude kapiten tima, ako ga bude,  spremnog da se za godinu plasira u najviši rang.

Sreći nema kraja jer  im za prvo mesto u Prvoj ligi neće konkurisati komšije, preko par brda, ispod Vučjaka i Šepkovca,  Ubljani.

Srpski fdubal je dobio novu šamarčinu.

Ub sa sve Akva parkom, zatvorenim školskim bazenom, atletskom stadiničićima, terenima za fudbal sa veštaškom travom  drugog dana leta  preko "Male Krsne" uskačio u Prvu ligu. Obrazloženja su smehotresna, od infrastrukture, krov na delu Istočne  tribine je postavljen, Šepkovac če bite okićen reflektorima, i svašta koš nešto. 

Suvisla činjenicada je  Jedinstvo, bilo treće u Trećoj ligi, čaksedam bodova manje od Slobode i kluba iz Požege, ko te pita.     

Na sastanku IO Čelnici Fudbalskog saveza Srbije, drugog dana leta  za "zelenim stolom" dodeliše  ubskom Jedinstvu specijalna pozivnicu za Prvu ligu Srbije!

Srpski fudbal  gori od "Divljeg Zapada, jer kad treći može pr drugoga sve može!

Pored Jedinstva, iza kog stoji neki tvrde da stoji Nemanja Matić, a opet drugi kažu, sve je odradio  kum Darka Glišića, na mala vrata u drugi rang srpskog fudbalasu hteli  Timok 1919, Budućnost iz Dobanovaca, bačkoplanačka  OFK Bačka, Zemun, čačanski Borac 1926, Smederevo 1924 i Mladi radnik 1926 iz Požarevca. PO ugledu na mladinu Loznicu, sad se i stadion gradi, srušen ke stari dobri Lagator, Ubljani postaše građani prvog reda, jer sad imaju i fudbalskog prvoligaša, a sa svim selima u opštini nemaju stanovnika koliko Valjevo ima dece!

U svet sporta ulazi na mala vrata  i još  uvek zabranjen u odlukok suda u Valjevu  Euro Lithium, dresovima, novcem, sutra možda i halom sportova i zatvoenim bazenom!     

Novi pokušaj bahaćenja i ucene vlasti da se vrati štetočina u valjevski fdubal, je samo odraz stanja u prestonici gde je sve podređeno interesima “ljubimice” iz "rupe"i pregrađa.

Umesto da se sačuva ono malo talentovanih dečaka, pristiglih u Park Pećina prisutni na proslavi povratka iz “sela u varoš” videli dečake nalik na sumo rvače, a ne na fudbalere. Tatini sinovi su to!

Ovog leta  je prilika da se Peđi Simiću daju odrešene ruke, mada bi penzionere, naviknute da mudaju po terenu za debele pare,  rasterao malo veći trenerski autoritet, poput Igora Duljaja, na primet, ako bi to samo znali I smeli da prepoznaju Roki i Čočke.

Ali treba se prvo izboriti i sprečiti da  “glas razuma”  ne sprovede  “genijalnu ideju”!

 Biće para za fudbal, samo da se ponovo pita u mutantu za sve nezanlica, fudbalska štetočina,  parazit i fudbalska krvopija, "Sava Savanović". Sa  Milančetom virovačkim ima da "procveta"i najtvrđa kamenčina.

Umesto da krivično odgovora za počinjeno  zlo i pošast , pritisak, odnosno ucena  “odozgo” rastue se baci crveni tepih pod noge  decenijskom uništitelj  valjevskog fudbala.

Surova je istina da su deci jednog fudbalskog kluba podeljene majice, Euro Lithiuma!

Samo jedan roditelj se usprotivio takvoj donaciji.

Neke malo veće, besparica je naterala da uzmu  od Euro Litijuma mnogostruko veće  sponzorstvo. Parola snađi se, i preživi, uvek im smisla!

Grad Valjevo ima sve što mu ne treba, i to skupo plaća, Nikome ne pada na pamet da  angažuje  stručna lica, da  preko njihovih projekata obezbedi novac, da  se deca bave sportom.

Da je Ub je prestonica okruga deceniju  unazad, čik neko neko demantuje.

Toni Cetinski nije pevao  u Valjevu, nego u srcu raspevane Tamnave pre par večeri. Šta se u Valjevu sprema za par dana Tešnjarskih večeri,  i besmileno arčenje para, saznaćemo uskoro. 

A vi dragi moji Valjevci I Valjevke, kako ste!?

Umesto vraćanja identitata FK Budućnost, za početak, konačnog polaganja računa odgovornih za gašenje kluba,  do izbora u leto 2024, sva je prilika, ne gine nam nastavak pomračenja fudbalskog Sunca, uz sve valjevske sportske šizofrene ludosti.

Teško je poverovati da  mogu  tužnu budućnost, devastirane  Stare dame iz Parka Pećina, sprečiti pomenuta dva mlada čoveka,  bačena da na plamenu vatre zla i pošasti gore.

Recept bez povratka mm  je klasičan.

Pored mudre glave na čelu kluba, i tandema opeativaca, potreban je  trener, da renovira i podmladi tim, da uvede gvozdenu discplinu,  da počisi  penzose  što bi i dalje i dalje “sapunjaju” sve redom.

Mudra glava će okupiti sponzore i pokrenuti rad sa mladima,  višemesčnom  školskom  ligom, jeftinijom od svih, novokompomavnih "akademija" i sličnih kvazi fudbalskih Kembridža i Oksforda 

"Legnu li na rudu” i podlegnu li ucenama pomenuta dvojica momaka, odmah  mogu  da citiram  rukometnog velikana  Nikolu – Gužva. “ pišite kući za odelo”

Riba smrdi od glave”  znaju i to mala deca.

Možda u igru umesto zlatnog kokana, jedino je u kokodakanju nenadmašan, uskoči i sponzor Eurolitijum. U tom slučaju  spasa nam stvarno nema.

I zato već danas izgleda možemo reći: Zbogom fudbalu valjevskom još dve godine, ali i da  svaka sila bude i prođe, nije dovijeka!    

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas