Menu

zaglavlje

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SRBIJA U NOKAUT FAZI SP U-19 VEČERAS U 19.30 PROTIV JUŽNE KOREJE Featured

srbija.u19 DEBRECINKošarkaši Srbije na Svetskom prvenstvu U-19 u Debrecinu  sinoć su zabeležili treću pobedu u C grupi, i večeras u 18,30 u nokaut fazi, u osmini finala  igraju Južnom Korejom.

Posle  Egipta 74:59,  u meču sa  Brazilom na jednu loptu,  prolaza kroz iglene uši 72:70, Kalderon je promašio trojku za pobedu “karioka”  sinoć je pobeđen i Japan 76:65.

Preokretom, iz munusa  49:58 protiv samuraja, Srbija je serijom 21:1 stigla do nedostižnih 70:59, taman dovoljno za konačni trijumf 76:65, i prvo msto u grupi.

  Izabranici Vladimira Đokića su i protiv Japana igrali po sistemu vruće-hadno. Lako su sticali prednost, i još lakše gubili. Japanci su skupo prodali kožu. Iako unapred otpisani samurajski su se borili do kraja . Izborili su častan poraz, a Srbiju su do uspeha vodili Đoković sa 17 poena i 9 skokova, Milijašević sa istim brojem koševa, plus 7 skokova i 4 asistencije. Radaković je ubacio 8 poena i uhvatio 7 lopti Milenković 7 poena i 4 skoka, a  Šarenac 7 poena plus 6 skokova. Kod Japana Tajon Akira je ubacio 17,  a Kavašima 10 poena.

Kako se moglo i pretpostaviti najteži zadatak plavi su imali protiv  Brazila. Najjače oružje  šut nije previše bio saveznik Srba. Nervoza, brojna  ishitrina rešenja, “spavanje” u odbrani... uticali su na da meč bude neizvestan od početka do poslednje sekunde.

Kad je bilo najpotrebnije  Vladimir Đokić je reagovao i  pravovremenim tajm autima ilio je dodatno samopuzdanje momcima, da smanje  greške  na minimum. Odbranom, krađom lopti, ali I konačno preciznim šutevim izborili su  najvažniju  pobedu u grupnoj  fazi SP u Debrecinu.

Srbija je trojkama pokušavala da raznese  zonu “karioka”. Pucaćki ni izbliza  od očekivanog nivoa Srbi su dozvoli i Rejnanu Santosu da se razigra i pdržava Brazil u igri. Đoković nosi Srbiju, na kraju prve četvtine  trojkom Borovićanina sa zvukom sirene, smo samo na -1(21:22).

Ilija Milijašević,  potvrđuje da je lider tima pred kraj poluvremena sa dve trojke pokazuje da Srbija ima municije  da se nadmeće sa "kariokama" u prednosti e 42:37.

U trećem kbvartalu, nervoza  i “ćorci” i lične greške. Šut iz igre je nemoguća misija za obe ekipe. Ipak Srbija sa košem prednost ulazi u poslednjih 10 minuta.

Brazil zonom 3-2 “ubija” srpski napad, ali na scenu stupa Vladimir Đokić. Saveti selekora  u dva tajm auta "hlade" usijane glave, a  vrele "ruke"  Đape i Radakovića, i nove trojke za novu prednost Srbije. Posle tri pokušaja u jednom napadu karioka stiže do ipak 67:67,  Neizvesnost  dostiže vrhunac. Milijašević pogađa  trojku na minut i po do kraja za 70:69. Sledi rampa pa krađa” lopte Milenkovića, i  faul u kontra napadu, ali i  samo jedno ubačeno slobodno bacanje, za plus 2 za Srbiju  71:69.

Odgovornost  u napadu odluke preuzima Borovićanin,   i 42 sekunde do kraja nakon prodora poentira, uz faul, ali promašuje slobodno bacanje. Đoković izborio novi posed na 73:70 za Srbiju, 36 sekundi pre  kraja.  Nema koša, i Brazilici stižu do poseda I sa liniie slobodonih bacanja na 16 sekundu  pre završetka na 73:72 Milijašević je fauliran. Polovičan je sa penala, a  šest sekundi pre kraja  Brazil ima posed i šut za pobedu. Kalderon umesto trojke  iz kornera  pogađa vrh table i Srbija  slavi.  Milijašević je bio najefikasniji sa 21 poenom i devet asistencija, 15 je ubacio  Borovičanin uz sedam skokova, dok je Đoković meč završio sa 14 poena i osam skokova. Kod Brazila  Rejnan je imao 18 poena, a Kalderon  12 poena i četiri skoka.

Egipćani su bili prvi rival, a do pobede Srbiju su predvodili  Milijašević sa 16,  Borovičanin i Đapa sa po 8 koševa.  El Šakeri sa 17 poena i 13 skokova i Amer sa 10 poena, bili su najzapaženiji kod Egipćana . 

Bez prava na grešku počinje nokaut faza. Srbiju kao prvu u grupi C čeka u 18,30 Južnu Koreju, četvtu u grupi D, a sutra pobednik meča Francuska- Madagaskar.

U nokaut faza nema prava na grešku, a to znaju ratnici Vladmira Đokića.

Večeras  je novi korak  u pohodu  ka  medalji.

Znači ratnički, hrabro, mudro i kako se već zahteva igra pobednika!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas