Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PREOBRAŽENJE, EXCALIBUR, JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO, "FERDINAND", X FACTOR,  METALAC I KINA Featured

excalubur kk mOd Probraženje se preobražavaju list u gori, i kamen u vodi, lišće menja boju, voda postaje hladnija. Narod veruje da od Preobraženje nema kupanja. Oni ludo hrabri se kupaju, u znoju tela svog, uvereni da mogu “izvadi mač iz kamena”

EXCALIBUR,  je šansa za sve, pa čak i za povratak našeg Metalca u život!

Posle (ne)očekivane ostavke predsednika u četvoromesečnom mandatu, Vladana Jankovića, aktuelan je poziv za naslednika.

Do danas nema  X faktora, da  pokuša da izvadi mač iz kamena “EXCALIBUR. Put do cilja je možda  javno-privatno partnerstvo.

Mahom nedostojni za bilo šta, a kamo li, težak i odgovoran zadatak, beže od EXCALIBURA ko đavo od krsta.

 Dok gledamo šta se radi na Slaviji kako nestaju svetinje na Vračaru, u našem Valjevu neki bi  da sruše ponos Grada KK Metalac.

Dobra je vest da se u borbu da preživi  naš šampion Metalac najveći od još malo živih uključio i “Ferdinand”.

 Svestan  valjda konačno da je život borba do pobede, kao i košarka, a u nju se malo i razume,  ne miriše više cveća.

A narod kaže, ko se po  Preobraženju  kupa, uješće ga zmija, ili će  zakačiti neku boleštinu.

Živimo u  vreme kada zmije padaju s nebesa, iskaću iz vode, vrebaju ispod svakog kamena. Svedoci smo zidanja  velegrada na vodi, izgradnje autoputeva, stadiona, “blagostanja”.

Krediti dave nevidljivi narod više od današnje avgustovske vreline.

Robovlasnici - investitori se množe, jer profit je život.

 Mogli bi malo da stave prst na čelo i za sve što dobiše u Gradu Valjevu na poklon, da  uzvrate ne istom merom.

Javno privatno-partnerstvo je korak ka rešenju!

Ne trebaju nikome, pa ni deci valjevskoj  lažna obećanja i prazne priće.

Gradu Valjevu je potrebna za svoje mlade Valjevke i Valjevci, uvek ističemo  “samo” oazica sporta.

Ako  ne znate  odgovor šta je “oazica”  pitajte svako dete, za njih tajne nema.

I zato Nemci, što stižete i Kinezi, naslednici Gorenja, Italijani, Austrijanci, od Krušika sa ovakvim mendžementom, koji se ne pita ništa, i ne vidi decu svog Grada,  ne na simboličan način, već kako dolikuje moćnim kompanijama, reagujte!

Poslovnim imidžom i integritetom, videli smo šta radite u svom interesu.

Profit raste, a vreme je da deo svog kolača,  usmerite na valjevsku decu, I MALO VIŠE,  na nekada GRAD SPORTA!

Ispravan put je javno privatno partnertstvo!

Poklonjeno Vam je mnogo, deo se vratiti mora, ma šta VI mislili!

A nas više od svega boli što našu valjevsku decu, žene i ljude  izložene otrovima teškim bolestima,  lečimo sms porukama, krofnama, kiflicama, lumunadam, pesmom…  

Znamo dobro da posle  svakodnevenih  obraćanja  “Pinokia”, I upozorenja da je “teško”, ali nam je ipak  “lepo”, jer svuda cveta cveće”, od “sreće”  zaplakati  nećemo.

Vreme “blagostanja” i sveopšteg “cvetanja” u “moru dobra” život je “bajka”, što traje, tvrdi najveći navijač sa “Severa ”, dok druga strana, smeštena na Istoku i Zapadu, drugog stadiona u Srbiji, ne misle tako.

Do te mere “obožavan” čim čuje poklič, crno bele ljubavi eto mu    “inspiracije” za dodatni naporan rad.

Kamere su mu najdraže  družbenice, jer pred njima sve može, pita, odgovara, potanko pojašnava.

Posednji put pred Preobraženje je ukorio režiju prenosa  fudbala što “gasi” ton sa stadiona, jer baš zahvaljujći njemu, ponovo  imaju  “struju” iako račun nije plaćen.

Upozorenje sagovornici, da nacionalni servis da ne utišavaju ton,  kad 10-15 hiljada “obožavalaca”,  grmi, dve lako prepoznatljive reči, vredno je ukora “razrednog starešine”.

Pominjanje  UEFA  hibridne  trave, bez potenciranja da narod čuje “ UZ VEĆ POMENUTU “STRUJU”, su samo  šlagvort za  nabrajanje uspeha što se množe ko pečurke, posle suprećelijske oluje.

 “Omraženi” što se okupljaju na stadionu sa parnim valjkom, za razliku  od “njegovog” sa  “tenkom” gde teku medi mleko,  dvorečnim pokličom su sve glasniji i bezobrano iritantniji.

Najglasniji, bez Juga da ih utišava, prošlog četvrtka, imali su produženo trajanje “koncerta” od devet uveče, skoro do ponoći,  dok konačno ne  pade šejtan- sabah.

Dan kasnije desio se transfer milenijuma za srpski fudbal!

Mega zvezda, inkasiraće, taman toliko miliona da svojim parama može  da pokrije stvarni minus “srBskog ponosa”.

Novci nisu potrebni i bez  Mitrovih, biće za tri godine igranja 100 miliona, jer  ima ko sve  pokriva, i doda još više, kad zatreba, zna se kome i zašto.

I pored neviđenog decenijskog  pritiska nikako da “udavi” simbol sporta i vrednost  sa beskonačnim trajanjem. A dvorečni  poklič se sve  glasnije čuje.

Operacija ispiranja mozga sledbenika dvorečkog,  u mnogo manjim sredinama od srpske prestonice,  posebno u svetu sporta, dovela je svuda u Srbiji sport na nivo tavorenja i preživljavanja,  jer,  bitan je samo  “simbol srBstva”.

Uoči Preobraženja, bismo svedoci Sodome i Gomore na valjevski način.

Naravno da sve dobro i loše počinje iz “Sivog doma”

Prošla su tačno četiri  meseca od kako je posle  tri godine predsednik Kluba, Jovan Teodosić  iz privatnih razloga  podneo ostavku, uz ocenu da je  protekla sezona bila sportski uspešna.

Naslednik opet na tajnoj Skupštini izabran  (ne)očekivano, Vladan Janković- Bukač, od pokojnog oca pored nadimka, poneo sportski gen, ali i osećaj humaniste i čoveka velikog srca. Poleteo je visoko, I posle samo 120 dana je podneo ostavku.

 Nije bez iskustva u sportu. Bio je fudbalerčić, a  ljubav prema sportu nasledili su ćerka teniserka Violeta junorska šampionka, i sin Nemanja maskota Metalca,  spreman da se bori, jer nema predaje, a košarku voli.

A Bukač, kako je to senior Dule govorio  “u mene mali” je   ponesen pogrešnim osećajem, i nerealnom ambicijom pomislio da  može da dovede Metalac do ABA-1,  a ne samo druge eks YU lige. U raljama sopstvenih zabluda,  svemu lošem je dao moć.

Naravno,  nije mu bilo teško da shvati, da se previše zaigrao, ali je bilo kasno, upao je u začarani krug.

  Ostavkom spasava sebe od sopstvenih zabluda. Odustajanje uoči Prebraženja od  nemoguće misije, je bilo na vreme, jer i bez Bukača  Metalac ima vremena da napravi tim, i da  egzistira.

Od ekipe za napad na ABA-2 ligu danas nema ni jednog od devet do “juče potpisanih”.

Najbolji u nizu dobrih poteza Jankovića je bila rekonstrukcija Hrama u Tešnjaru.

Video igrica,  i pravljenje tima, daleko od realanosti, loša procena  ljudi iz najbližeg okruženja, slatkorečivih samo dok obećavaju, su bili uvod u kraj predsednikovanja, i najavu gašenja KK Metalac. Na sreću neće ga  biti.

Papir trpi sve, a sav teret obaveza obnove Hrama u Tešnjaru je DOBROVOLJNO je ne sebe je preuzeo danas u ostavci, predsednik Janković.

Po drugi put ove godine preveden žedan preko vode, Branilsav Ratkovica je formirao tim  uz pomoć  “omraženog” sportskog direktora Mićka Kačarevića.  Ostavka Bukača je došla kao  grom iz  vedra neba!

Zaleteo se previše, što narod kaže “ko ovan u takušu, a “obožavaoci” lika i dela tvrde “ celo vreme vas je samo folirao”.

Jasno je ko dan, Vladan Janković je precenio svoje mogućnosti, i (ne)očekivano,  izneverio svoja očekivanja, zaboravljajući da uvek postoji sutra.

Ma koliko  bilo empatije  i poštovanja, sveopšti utisak je,  Bukač je  nije položio najteži ispit, i sve ovo mu nije trebalo!

Niko nikada nije bio iznad Metalca, iako je štetočina sa platom skoro dve decenije harala klubom!

Metalac naravno nije vlasništvo  Bukače, ni bilo koga, već samo DOBRO Grada Valjeva, i svih Valjevki I Valjevaca.

Iako u mnogo boljoj finansijskoj situaciji  “prozordžija” Vidoje Vujić, nije sačuvao svoj FK Milan, osnovan 2006. Kriza je stigla, dugovi narasli, a preimenovanje u Vujić vodu,  bio je samo uvod  u gašenje, u julu 2013. Fuzijom sa  Slogom iz Bajine Bašte, klub nestaje, ali je bio privatno vlasništvo.

 Bukača Janković je mnogo da li poklonio Metalcu, ili samo pozajmio, vreme će pokazati, stvorio hotelske uslove za boravak košarkaša  u Hramu u Tešnjaru, i niko mu to ne može osporiti.

Ponela ga je funkcija, ali su “let u nebo”, oslanjane na reč saradnika iz Upravnog odbora i sličnih “prijatelja”  u okruženju, doneli samo glavobolju,  i muku.

Vladan Janković – Bukač je imao dovoljno vremena, puna 4 meseca, i pre toga još tri, da prepozna suštinu bitisanja, da  prepozna prioritete, da pronikne  u probleme  sa kojima se Metalac  i srpska košarka danas suočavaju.

Krpio je “rupe”, a u tom bauljanu  upadao u “provalije” . Nije shvatao da sam neće moći ništa da uradi, jer košarka je mnogo skupa igračka!

Na kraju  ostavka je bila, neminovnost za spas  “lude” glave. Ali bežanija, bez “dobar dan” i “laku noć”, momcima obaveštenim od Branislava  Ratkovice da su slobodni u izboru nove sredine, loša je potez, mnogo više za Metalac, nego za Jankovića.

Bukač je danas na stubu srama, isto kao i pre tri godine kada nije sprečio odlazak iz Valjeva  Vladimira Đokića, a morao je, i mogao je!

Prozvan je, i bez suđenja, unapred je “osuđen” za “gašenje” Metalca. Isključivo odgovornošću predsednika, ili mu podređenog lica u klubu, zbog zakasnelog pravdanja 1,7 miliona dinara dobijenih iz gradskog budžeta za drugu kvratal ove godine,  KK Metalac ima problem,preti mu  ukidanje finansiranja.

Na sreću od  “beton lige”,  neće biti ništa, ali  misija, realno besmisla se nastavlja!

Zašto besmisla?

KLS je potrošačka, rasipnička i besmislena liga. Svi klubovi imaju obaveze, i troškove, sa  najvećom NAGRADOM,  da svoje troškove uvećaju. Poslednja potvrda je finale obismišljene  Super lige. Dodatna dva  meseca troškova za uspeh u KLS. Finale je demonstracia sile  kontraverznog kluba sa dva imena, što je svetski presedan.

KLS sa  Partizanom i Zvezdom je nada za srpsku košarku, dok je ABA liga samo Centar troška, rak rana, i potpuna besmisao.

Bajkovita najava sezone i juriš Metalca na ABA-2 pretvorilo se “VELIKO NIŠTA”

NAŠ ŠAMPION METALAC U GODINI JUBILEJA JE IZNAD SVIH!

Dobra vest je da  “Ferdinad”  više “ne miriše cveće”!

Trudi se, saznajemo,  delima pokazuje  da nije samo  podanik stranke na vlasti.

Valja podsetiti, kroz valjevsku košarku je prodefilovalo niz sjajnih generacija.

Luka Stančić je bio začetnik stvaranja sportskog čuda sa Kolubare.

Znao je Luka gradonačeniku Desimiru Maksimoviću i odgovornim privrednicima tog doba da podeli “domaće zadatke”. Na taj način je Metalac osamdesetih godina(1973) prošlog veka, dobio “privremenu halu sportova 15.septembar, da bi odigrao 6 nezaboravnih sezona u najjačoj ligi u Evropi.

Luku je delima i šmekom menadžera budućnosti nasledio neprikosnoveni Zoran Kovačević. Ostao je do danas nedostignut.  Pored Stanka Ješića, Miška Vasića, i još nekih Kruškovaca,  još jedno ime zavređuje  pažnju. Toma Živković je vodio Ferum, gde je bio  izuzetno uspešan direktor-menadžer. Svoje menadžersko  znanje i iskustvo je koristio u košarci i Metalac je bio na stabilnim nogama.

Jedina zamerka za gospodina Živkovića je što je u poznim godinama pristao da bude saradnik štetočine veka, u vreme žutog zla, i onoga posle,  što je došlo, a bilo još pogubnije za valjevsku  košarku.

Pored toga što neće biti gašenja Metalca, dobra vestje  da posle drugog za redom neplaćenog  predsednika, Vladana Jankovića, Metalac neće voditi ni Milioca, ni Radioca, a ni Trcko, ni Prcko.

Uveliko traje potraga za factor X čovekom!

Ko će iz kamena izvući Ekskaliburov mač, i stati na kormilo  KK Metalac, ne zna se.

Zna se samo da je sve što se desilo  posledica svakojake, samo ne dobre, skoro  dvoipodecenijske politaike kluba.

Danas je rad sa mladima na solidnom nivou  samo u  Studentu, i KK Valjevski.

Svi viđeni pre 10 dana na prozivci u Hali sportove 15.septembar, su nestali.

U ovom trenutku  Metalac bez Ratkovice, sa triom pomoćnika po drugi će počinje  pripreme, ovog leta, koliko već u sredu.

Kapiten Marko Bajić je pokazao karakter čoveka i sportiste.

Poslušao je glas autoriteta.  Nije napustio “torpedovani” brod. Ostaje u Metalcu.  Šest novih igrača je na “radaru”, većina će nositi  dres Metalca u narednoj sezoni. Biće ih još, jer vremena ima, za pravljenje, drugog novog tima. Prelazni rok traje do kraja avgusta.

A “Ferdinad” je prestao da miriše cveće.

 Probudio se u njemu  ponovo   košarkaški  nerv, ali znamo da se nije do sada proslavio, i zato oprez!

Privatni sektor Grada Valjevu, koji najviše zarađuje novca iz budžeta, namenjenog za brojne poslove, moraće pod hitno da svoju poslovnu politiku prilagodi potrebama Grada Valjeva.

Dosta je bilo, samo ja i niko više.

Investicije Grada Valjeva nisu male,  od dva obdaništa, Doma za stara lica, asfaliranja ulica…

KEJ,  Kompresor ing, Valjevo put, Gejt, Stanković, Gradnja beton, Zidar, Subotić, Ingrap omni, Elbi, ENEL… pored ubske Valjevske pivare, kineske kompanije, italijanskog Valija dve nemačke kompanije u dolasku, Austroterma, trgovina  Lidl, Maksi, Roda, Aman,  valjevskih Europrom i Žinasa, plus 20-ak pekara, i 100.tinak ugostitelja. A tu su i kladionice

Svi su potencijalni donatori i sponzori, ali i to je sve jedokratno.

Izdvajanja za sport, u ovom slučaju KK Metalac  nisu deo poslovne politike, većine pomenutih. Valja im zakucati na vrata, i obavestiti šta im je  činiti.

Javno privatno partnerstvo je put za izlazak iz mraka.

Naviklima samo da dobijaju jer su “bogom dati” se mora staviti  do znanja da je vreme javno – privatnog partnerstva nova šansa za sve.

Navikli da samo  dobiju za dž, a kada treba da izdvaje deo  ostvarene dobiti na osnovu svega budzašto kupljenog,  “slepi” moraće da “progledaju”

Stranci su došli na gotovo u Srbiju, sve im dato na samo  100 godina!

To se ne zaboravlja, i mora se poštovati!

I zato u spetembru  vidim  Metalac na turneji, zašto da ne, u Kini!

Excalibur će neko iščupati iz  kamena!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas