Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SRPKINJAMA BRONZA NA BALKANIJADI, VALJEVKA MAGI NAJBOLJI BLOKER! Featured

srbija balkanijada 24

Na Balkanskom prvenstvu u Albaniji kadetska reprezentacija Srbije (igračice rođene 2007. i mlađe) je osvojila bronzanu medalju. U okršaju za bronzu u Tirani kadetkinje Srbije su savladale Rumuniju sa 3:1, po setovima 25:20, 10:25, 30:28 i 25:11, posle 102 minuta igre.

Magdalena Obućina, bloker Srbije,  ponikla u OK Valjevo, danas velika nada  srpske odbojke i  prvotimka Crvene zvezde je proglašena je za najboljeg blokera prvenstva.

Ajlin Ujsaldžan, korektor Turske je najbolja igračica (MVP) i najbolji  korektor prvenstva. Bugarke Dimana Ivanova je najbolji tehničar,  a Vikotorija Ninova  najboli libero. Nagrada za fer pej priapala je Albanki Sari Satfa.

magi bakanijada bk16

U finalu Turkinje su pobedile Bugarke  3:0( (27:25, 25:15, 25:14)  i osvojile su zlato. Peto mesto je  pripalo je  Severnoj Makedoniji. Šeste su Crnogorke, sedme Albanke, a osme Moldavke. Na 22 do sada odigrana Balkanska šampionata, kadetkinje Srbije su osvojile 19 medalja: 11 zlatnih, 5 srebrnih i 3 bronzane.

Za mnoge iznenađenje, selektor Lela Kijac-Vulović, je napravila čudo.

Dobro znana valjevskim ljubiteljima odbojke iz zlatnih sezona valjevske ženske odbojke, prvoligaških dana OK Srbijanka, Lela je svoj karakter pobednice  prenela je na generaciju mladih odbojkašica.  "Puštene niz vodu" srećom bila je to samo loša procena, su "procvetale". Harizmatična Lela je preuzela ogromno breme odgovornosti. Preko noći  je uspela nemoguće. Sklopila je  mozaik, stvorila hemiju u ekipi, "namestila" igru, i počela je  bajkovita priča "Gospodarica prstenova".

Pre bronze u Tirani srpske kadetkinje su izborile plasman na Evropski šampionat proletos u Vrnjačkoj Banji. Tek što će prespavati jednu noć kod kuće, već sutra srpske kadetkinje se okupljaju  na Ubu. U tamnavskom gradiću pripremaće se za  najveći izazov tek započetih karijera.

Srbija će na Evropskom prvenstvu od 1. do 14. jula igrati u grupi sa domaćnom Rumunijom, Slovenijom, Hrvatskom, Belgijom, Italijom, Španijom i Holandijom.

U drugoj grupi u Grčkoj, u Heraklionu su pored domaćina Turska, Bugarska, Poljska, Mađarska, Finska i Litvanija. Po četiri najbolje plasirane ekipe nastavljaju bitke za medalje.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas