Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

29. PRIMIJERA DANA GLJIVA NA DIVČIBARAMA Featured

dani gljiva 2024

Hladunjav dan, vetar i kišica jesenja, nisu sprečili više stotina ljubitelja prirode i Divčibara da budu akteri 29. po redu Dana gljiva. Dočekali su i srdačno i ljudski domaćini iz Gljivarskog društva Valjevo.

Stigli su Valjevci, Beograđani, Novosađani, Užičani, Ćačani, Požežani, Somborci, Kikinđani, Zrenjaninci, Pančevci...

Dan drđenja, šetnje po obroncima Maljena kao i i uvek bio je jedinstven i neponovljiv   "U potrazi za gljivama" u izložbi, crteža i fotografija školaraca, sa  pečurkama  svih boja i veličina, ali i cveća planinskog.

Gosti sus e nadmetali u spremanju gulaša od gljiva, a najbolji su nagrađeni.

dani g izložba 24

Nagrade za najlepše crteže, čak 12 otišle su školrcima Valjeva, Kraljeva, Požarevca, Uba, Novog Sada. Sveukupni pobednik rad umetničke  grupe učenika OŠ "Prota Mateja Nenadović", izdvojenog odeljenja valjevskog sela Joševa.

Nije izostalo ni tradicionalno sečenje trupaca-kladarkom, a rukave je zasukala čak i oprobala se i "vraški teškom poslu  vlasnica hotela "Heba".

Kišni dan definitivno nije omeo manifestaciju  začinjenu plesom na pljusku u prirodi.

Predsednik Gljivarskog društva Valjevo Dragić Tomić je ponosan što  Dani gljiva na Divčibarama  traju skoro tri decenije , i predstavljaju  potvrdu značaja, ali pre svega posvećenosti i kontinuiteta,  s tim što deca  vode glavnu reč, a ne oni što se ne skidaju sa svih režimiskih  i (ne)režimskih televizija.

dragić tomić

"Fokus je na mladima i njihovom značaju. Kroz Dane gljiva vraćamo se prirodi. Nema komercijalnih i estradnih sadržaja, nema refelektora,  bina, vašarskih tezgi... Trudimo se i ide nam od ruke, da manifestacija bude  osveženje za dušu, posvećena prirodi, zajednici i ljubavi prema darovima prirode, posebni pečurkama, jer njih je na svakom koraku na Divčibaram",poruka je istrajnog borca za zdravu priorodu, čist vazduh nezagađenju  zemlju i vodu, Dragića Tomića, danas najglasnijeg Valjevca, u borbi da se ne kopa nigde i ništa u valjevskom kraju.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas