Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

REPREZENT. SINDIKAT: ZADOVOLJSTVO NISU GORČINA I MUKA RADNIKA KRUŠIKA! Featured

krusik leto 22 899

Četiri dana pre dolaska predsednika Srbije u Osečinu da otvori Sajam šljiva, poslovodstvo HK Krušik je  “obavestilo” javnost da dolaze bolja vremena za valjevsku vojnu fabriku, i povećanja  plata radnicima.

Dan pre dolaska Aleksandara Vučića 25.avgusta na Sajam šljiva i "obaveštavanja" poslovodstva fabriike reagovao je  Reprezentativni sindikat(RSK) valjevske fabrike.

Ogorčeni sindikalci su pojasnili šta im je sve  zasmetalo u već pomenutom “nepotpisanom obaveštenju” poslovodstva HK Krušik  

 “ Ko je tvorac ironičnog obaveštenja o stanju u fabrici” pitaju u u Reprezentatvnom  sindikatu fabrike.

”Zapalo nam je za oko, što ovo obaveštenje u suštini niko nije potpisao...Ali zašto nam je to zasmetalo?

Stekli smo  utisak da je tekst sastavio neko ko nema adekvatno poznavanje situacije u fabrici, pa se pitamo ko je tvorac ironičnog obaveštenja?

Reprezentatvni Sindikat(RSK) fabrike podseća na tvrdnju  poslovodstva da  fabrika ima ugovorene poslove za ovu godinu na visokom nivou, bolje nego u proteklih par decenija.

“Neverovatno, 22-og avgusta se desilo čudo za našu fabriku. Postajemo fabrika kojoj se veruje, a nama servirate priču kako se naš ugled urušava raznim pisanjima po medijima, kako smo blokirani zbog pada aviona i celokupne situacije. Zaustavljeni su ,kažete, negativni trendovi u poslovanju, vlada veliko interesovanje za naše proizvode”

Sve to stoji u “obaveštenju”, kažu u RSK,  pa ponovo  pitaju  i daju odgovor "šta to potvrđuje   kolosalne reči poslovodstva, i  šta je zapravo istina, o tome kako je više od 1.000 radnika dobilo posao na neodređeno".

“Jedina istina je da jednu istu misao ponavljate godinu dana unazad, ali samo misao od koje radnik nije osetio ništa dobro još uvek.  Preko hiljadu radnika je dobilo ugovor na neodređeno. U piitanju su radnici godinama zaposleni  na određeno, čak i po 10 godina. Neki su  vraćeni na posao sudskim rešenjem posle tužbi na koju su bili primorani.To računate kao Vaš uspeh?

RSK  najviše vređa i  ostavlja gorak ukus deo o zaradama, “povećanju osnovne osnovne zarada za  27% radnicima na  osnovu  ostvarenog  prava  zbog otežanih uslove rada”.

“Otežani uslovi rada su postojali uvek. Procenti gde se uvećava osnovna zarada zbog otežanih uslova rada su Vašim odlukama smanjeni,Vi znate koliko.Nije nam jasno odakle hrabrost za ovakvo prezentovanje i izvrtanje istine i stvarnosti. Pa vi ste direktno smanjili novčana sredstva za otežane uslove rada. Napominjemo, bez ovlašćenja komisije koja je na državnom nivou,i koja to radi od kad postoje otežani uslovi rada . Vi ste to uradili sa Vašim komisijama koje ste obrazovali unutar fabrike, a saglasni sa Vama su bili rukovodioci koje ste Vi postavili da budu tu gde jesu. Da li je to zakonski ili ne pokazaće vreme. Svakako niste podigli za 27% već ste smanjili plate Vašim potezom.

RSK navodi koliko  je tačno radnika dobilo povišicu zarada

“130 radnika je dobilo povećanje grupa. Znate li koliko još njih treba da dobije? Imate imena i radna mesta svih radnika koje ti radnici popunjavaju,zašto ne napišete koliko godina su ti radnici radili sa manjim grupama u odnosu na posao koji obavljaju, ćutali, plašili se otkaza i radili svesno da su finansijski oštećeni.

Konačno RSK  zaključuje.

“Godinama pričate o podizanju platae, uslovima  za rad, o velikim ugovorima, pominjete da razmišljate u pravcu podizanja zadovoljstva radnika. Ponovo krajem godine obećavate povećanje plate ,verovatno čekate da država sama podigne minimalnu cenu rada pa ćete i to da prisvojite kao Vaš uspeh” zaključuje  Reprezentativni sindikat  fabrike,  uz poentu.

“Zamenili ste dragi naši poslodavci zadovoljstvo sa gorčinom i mukom, jer to je ono sto jedino radnici trenutno osećaju”, poentirao je Repezentatvni Sindikat HK Krušik.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas